Guider, tips & kunskapHudvård

Uppgradera rengöringsrutinen i vinter

Uppgradera rengöringsrutinen i vinter

Kylan hänger kvar hörrni, så därför kommer här ytterligare några tips på hur du verkligen kan ge huden den där vinterkärleken den behöver. Jag skrev ju om vinterkläder för huden och klimatcremer för några dagar sedan här, men idag handlar det främst om rengöringsrutinen.

1. Byt eller lägg till en oljebaserad rengöring

Löddrande rengöringar kan ibland kännas som att de ger en stram känsla när det är kallt. Lägg till en precleanse till din rengöringsrutin eller byt ut din vanliga rengöring till en rengöringsolja eller balm. Här kan ni läsa ett tidigare inlägg om rengöringsoljor.

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm och Aromatica Orange Cleansing Sherbet är två heta tips på rengöringsbalm. Gillar du produkter som inte doftar skulle jag rekomendera Mizon Great Pure Cleansing Balm.

K beauty Aromatica, skönhetssnack.se IMG_8339

2. Bara lägg till ett Essence Water!

Detta är en toppengrej! Efter ditt ansiktsvatten, lägg till ett rikt essence water till din rutin. Ett essence water är som jag pratat om tidigare en blandning mellan ansiktsvatten och serum, som ett ”För-serum” , som är fullproppat med näring! Ett härligt steg som vi ananmmat från pionjärerna i Korea. Du kan läsa mer om essence waters och den koreanska hudvårdsrutinen här>.

Se rikaste av essence waters, som jag tycker passar super nu på vintern är följande:

Sensai rutin på skönhetssnack.se IMG_6169

Den har jag skrivit om innan här, den är mumma!

En superrik och gelish variant, passar en mogen hud.

Här kan du hitta en mängd andra essence waters, eller lotions som de ibland heter.

3. Slutligen…Byt ditt vanliga serum mot ett oljeserum!

Eller ännu bättre. Lägg till en olja i din rutin. Du kan använda en olja över ditt serum och innan din creme om du vill maxa ordentligt, annars kan du byta serumet mot en olja, kanske enbart på natten om du inte tycker om olja dagtid.

Några vinterfavoriter!

Elemisfavoriter skonhetssnack.se IMG_3490

Så himla underbar och gosig. Jag har skrivit om den innan i det här inlägget om Elemis. 

För dig som är sugen på att testa denna goding kan jag tipsa om att den finns i ett kit, som är tres prisvärt. Checka in kitet här!

Fullmatat med squalane förser detta serum huden med en grym boost i vinter. Resveratrol och Procyanidin är antioxidanter som skyddar huden och squalanet hjälper aktiva ingrediense ner i huden. FYI är detta en av Hudotekets mest populära produkter, kolla bara in recensionerna! De kan du läsa här.

transderma r och m

När inget annat funkar, ta till transderma M. Tranderma är serumens Rolls Royce, och de kan med fördel kombineras med varandra och med annan hudvård.
Just nu kör jag en kur med Transderma C tillsammans med Transderma M, och det är MAGISKT! Fick senast idag en komplimang över hur lystrig och go huden såg ut. På bilen är det Transderma M tillsammans med Transderma R, vilket är en vinnande kombo om man vill jobba på pigmenteringar och ojämn hudton.

Vill du veta mer om Transdermas Serum och hur man kan kombinera dem kan du göra det här>.

Detta var ytterligare några tips för att få huden att överleva detta fantastiska (men ack så hudovänliga) väder.

Puss och kram, trevlig helg!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.