Hudvård, Serum

Plumpa facet med peptider

Medik8 Liquid Peptides skonhetssnack.se IMG_4841

Det här med att något plumpar, det låter ju lite konsigt. Det kommer ju från engelskans ”plumping”, att något blir utfyllt. När jag ser framför mig att en produkt är plumpande, ser jag ett skrumpen ballong som sakta fylls med luft. Och tanken är att detsamma ska hända med en linje eller rynka när man använder plumpande produkter- de ska fyllas ut!

Så idag ska jag prata om en produkt som är extra bra om man vill ha en utslätande utfyllnadseffekt. Man pratar ofta om AHA och A-vitamin, men i det här fallet har vi en annan stjärningrediens som är en fena på att fylla ut huden. Peptider!

Vad är en peptid?

Peptider består av många aminosyrekedjor, och är delar av proteiner. Peptiderna kommunicerar med cellerna att göra olika saker, och då det finns olika typer av peptider kan olika peptider ge olika effekt på huden.

Utmaningen med peptider i hudvråd är att de har ofta svårt att hitta en plats. Peptiderna trivs inte bland olja och är stora till sin storlek. Därför har de svårigheter att få plats i de trånga oljebaserade hålen runt hudcellerna. Därför är så kallade leveranssystem mycket viktiga aspekter när det kommer till peptider i hudvård, för de måste kunna penetrera ned i huden på något sätt.

Medik8 Liquid Peptides

Nu har vi definierat vad en peptid är, så nu vill jag prata om en favoritprodukt när det kommer till just peptider. Håll i hatten, detta är en håll käften-produkt när det kommer till plumping. Medik8 Liquid Peptides består av en 30% peptidblandning, där den första och viktigaste ingrediensen är deras kopparbaserade peptid.

Den fungerar som en drönare ner till platsen där kollagern och elastin produceras, och kan tack vare det avanceras leveransystemet komma ned djupt i huden för att komma åt det man verkligen vill.

Utöver kopparpeptiden finner vi andra peptider som lurar huden att producera mer kollagen, vilket reducerar fina linjer. En annan peptid säger åt nerverna i huden att dra ihop sig, och minskar uttryckslinjer.

En återfuktad hud är en slät hud brukar jag säga, och tyligen Medik8 också. I plumpcocktailen finns även mängder av hyaluronsyra som binder fukt i huden samt prebiotika som hjälper hudens barriärfunktion att hållas intakt.

Texturen är gelolja, som snabbt går in i huden.

Vem kan ha Medik8 Liquid Peptides?

Alla! Detta serum funkar även för känsliga, och är perfekt för dig som inte gillar eller tål retinol. Detta serum använder du under dag och nattcreme, och det ger en direkt utslätande och lystergivande effekt. Gillar du att använda fler serum kan du med fördel anvädna detta serum på dagen och ett retinolserum på natten. Alternativt Liquid Peptides på natten och ett c-vitaminserum på dagen. Man kan även jobba med lager på lager och addera Liquid peptides i sin redan fina serumrutin =)

Tips!

Är du sugen på fler tips och trix gällande produkter från Medik8? Då tycker jag att du ska kolla in denna frågor och svar sida, om just Medik8. Där svarar deras svenska utbildare Gabriella Ambrossi på många bra frågor.
Läs artikeln här.

Tidigare inlägg

Relaterade inlägg

3 Kommentarer

 • Svara Emmy 16 oktober, 2019 at 18:47

  Jag är så sugen på att skaffa denna produkt då min känsliga hy inte är något fan av retinolprodukter. Kör rengöring, toner, serum och ansiktskräm från Medik8. Ska jag lägga denna efter eller innan Hydra B5 till kvällsrutinen?

  • Svara Andrea 17 oktober, 2019 at 14:13

   Hejsan Emmy! Tack för din fråga! Då ska du lägga peptiderna först, och sedan Hydra B5 =) Lycka till!

   • Svara Emmy 18 oktober, 2019 at 13:31

    Tack så mycket för hjälpen! =)

  Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.