Guider, tips & kunskapHudvård

Vinterkläder för huden

Vinterkläder för huden

Just är det snö och superkallt typ överallt i hela Sverige. Så jag tänkte ta tillfället i akt och skriva om klimatcremer och vinterkläder för huden. Jag har sagt det innan här men det tåls att sägas igen. Huden fryser! Huden vill också ha ett extra lager kläder. Huden trivs inte superbra med att man ofta växlar mellan vamt inne och kallt ute. Så här kommer några tips för hur du kan ta hand om huden extra bra i kylan.

1. Byt till en klimatcreme

Till att börja med tänkte jag prata om de kläder som du sätter på huden när du går ut i kylan. En så kallad klimatcreme. Det finns olika sorters klimatcremer, men gemensamt är att de är fetare än vanligt och skyddar huden mot väder och vind. Så beroende på vad du ska göra så kan du anpassa hur mycket fetare din creme behöver vara nu i vintertid. Exempelvis behöver man ju mer skydd i fjällen vid skidåkning.

Tips! Carita Neomorphose Bandage Day Cream

Denna creme är en skön, krämig historia som passar som skydd i kylan. Hyaluronsyra, mandelolja och bivax sveper in huden i en mysig dunjacka. Den verkar även lugnande på en irriterad hud, och huden kan ju ofta bli lite irriterad när den är torr.

Tips! REN Vita Mineral Emollient Rescue Cream

Detta är en multicreme, som förutom att den funkar toppen i ansiktet kan användas på andra torra delar av kroppen. Den skyddar huden mot yttre påfrestningar, så som vind, kyla och UV-ljus.

Tips! Beauté Pacifique Xtra Dry Skin Fix

Detta är en favorit hos många då den är grym på torrfläckar och för dig med extremt torr hud. Squalane är heroingrediensen i den här produkten, som bekant är en olja som vi har naturligt i huden och som bidrar med lipider till huden. Det vill säga fett =)

2. Lägg till en näringsrik mask i rutinen

Ja, om du inte redan gör det är nu en bra tid på året att investera i en riktigt bra och fet mask. Gärna en variant som du kan sova med!

Tips! Clarins SOS Comfort Nourishing Balm Mask

Mumma för den här gossemasken! En riktigt smörig kompis i vinter. Den lugnar irriterad hud direkt och ger massor av näring. Smör från vildmango och mangoolja utgör huvudingredienserna i vinterns gosigaste mask. Denna rekommenderas att tvättas av, men andra bra tips på sovmasker är Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask och Sisley Masque Crème à la Rose Noire Black Rose Cream Mask.

Tips! Sisley Masque Contour des Yeux Eye Contour Mask

En klassiker. Denna helt underbara ögonmask som råder bot på torrhet och irritation runt ögonen.
Jag har skrivit om den innan i det här inlägget, ta gärna en kik. Denna mask är perfa att sova med!

3. Lägg med ett multibalsam i väskan

Ytterligare en sak som är lätt att glömma i kylan är läpparna, händerna, nagelbanden. Släng med ett multibalsam i väskan så är du all set!

Tips! Dermaceutic Panthenol Ceutic

Den här godingen smakar inget, doftar inget men är extremt fettig och bra. Den kan även användas i ansiktet, den är helt vattenfri och lägger sig som en skyddande hinna på de områden som behöver. En pärla helt enkelt!

4. Gör en kur!

Mmmm…. på kursidan kan nog de allra flesta bli bättre. Nu är verkligen den perfekta kurperioden, och det finns ju en mängd att välja mellan. Men gör gärna en som är oljebaserad, det vill säga att den ger fett och inte bara fukt.

klimatcremer och produkter till vintern, skönhetssnack.se IMG_0147

Tips! Dr Babor Refine Cellular Glow Booster Bi-Phase Ampoules

Underbara oljebaserade ampuller som du gör som en kur i två veckor. Du kan även dela upp den i två enveckorskurer. Ger massor med näring och glow! Jag har skrivit mer om den i ett tidigare inlägg om Babor här >

Det mina vänner var några av tipsen för att klara av vintern bättre. Och med det menar jag hur huden ska klara av vintern bättre =)

Kram hej

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.