Fakta om hudvårdsmärkenHudvårdMaskPeelingSerumTestat

Nya favoriter från Elemis

Nya favoriter från Elemis

När jag skrev mitt inlägg om resan till London häromdagen nämnde jag att jag under min behandling fått produktrekommendationer. Jag älskar produktrekommendationer! Folk verkar tro att bara för att man jobbar med skönhet att man vet bäst själv (och det kanske man gör ibland) men ofta vill man ju ha någon annans input, man kan ju olika mycket om olika märken och en hudterapeut/frisör ser ju huden/håret/hårbotten i sin helhet. Love it!

schema

Så jag fick iallafall ett nytt och mycket av det jag fick rekommenderat var sådant jag redan använder. Dessa produkter har jag skrivit om här. Men det var en hel del nya stjärnor som jag testat efter London, och som jag ÄLSKAR!

Elemisfavoriter |skonhetssnack.se IMG_3487

Jag ska börja att prata om produkten som jag älskar mest. Elemis Pro-Collagen Super Serum Elexir. Denna valde terapeuten till mig då jag beskrivit att jag absolut vill jobba förebyggande rynkor och kunde gärna tänka mig att släta ut mina mimiska linjer. Denna har jag gjort som en kur nu, då min hud behövde extra näring och ”plumpas upp” (det sa jag, det sade inte terapeuten). Typ det bästa serumet jag testat! Man får lyster, det ger näring, det doftar helt underbart och ja, helt lovely. Blev skitlack när den var slut, tittade på den och utbrast ”men vafaaan”. Så besviken blev jag. Det händer inte ofta, har några serum på lager om man säger så. Men detta vill jag köpa om!

Elemisfavoriter |skonhetssnack.se IMG_3490

Dock ska jag inte göra det just nu. Jag ska göra slut på denna olja, och den är också väldigt, väldigt trevlig. Elemis Superfood Facial Oil är ett oljeserum som är fullpackat med så kallade ”superfoods”. Broccoli, rädisa, linfrön är alla exempel på godsakerna som finns i oljan, som jag applicerar under min creme morgon och kväll. Den blir inte fet anser jag, utan går in fint i huden. Denna doftar mer ”grönt” än min första favorit. Ja, har man nyttigheter i ansiktet så ska det väl kännas på doften också 😉

Elemisfavoriter |skonhetssnack.se IMG_3499

Sist på schemat låg att lägga till en peeling och mask från Elemis. Jag är inte så mycket för peelingar med korn så blev lite skeptiskt när hon rekommenderade Elemis Gentle Rose Exfoliator. Men jag blev överraskad! Jag hade inte testat just denna peeling innan (just för mina förutfattade tankar om kornen) men de är pyttesmå och känns som massage i ansiktet, inte alls rivigt. Det är jojobamikrokulor som gör jobbet.

Elemisfavoriter |skonhetssnack.se IMG_3497

Konsistensen är geléaktig och doftar milt av ros då den innehåller just marockansk ros, som ska ha återfuktande egenskaper och dämpa känslighet.

Elemisfavoriter |skonhetssnack.se IMG_3495

Efter peelingen lägger jag Exotic Cream Moisturising Mask. Den ser lite ut som en lermask när man applicerar den men den går sedan in i huden. Denna mask kan man ha i 10 minuter och sedan tvätta av alternativt lägga ett tunt lager och sedan sova med den. Här vill jag bara flagga för att den går inte in som en creme, utan det blir kvar en liten hinna, iallafall på mig. Så jag kanske inte skulle ha de finaste örngotten när jag sover med just denna mask. Dessa är fördelarna med masken enligt Elemis:

  • Lugnar och tillför näring
  • Återfuktar torr och fuktfattig hud
  • Idealisk efter en lång flygresa eller vistelser i en luftkonditionerad miljö
  • Dämpar rodnad i huden
  • Passar alla hudtyper, även den allra känsligaste
  • Kan sitta över natten så att huden långsamt kan absorbera alla näringsämnen
  • Perfekt att använda på torra händer, fötter och nagelband.

Min upplevelse är att huden blir väldigt lugn efter att man haft den. Jämn i hudtonen och känns återfuktad.

Dessa produkter kommer jag lägga in i min rutin och köra med ett tag nu (tillsammans med allt annat som jag inte kan gålla fingrarna borta ifrån 😉 ).

Kram!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.