Guider, tips & kunskapRengöring

Älskade rengöringsolja

Älskade rengöringsolja

Något som jag verkligen blivit helt hooked på det senaste är rengöringsolja. Många kanske tror att rengöringsolja bara är för dig med torr hud, men där är svaret nej. Alla kan ha rengöringsolja! Det finns flera olika varianter och jag har dessutom testat ett gäng som jag tänkte guida dig igenom idag.

Varför rengöringsolja?

Varför inte? Nej, skämt åsido så är rengöringsolja bra ur flera synpunkter. Dels så löser fett fett vilket innebär att om du har mycket makeup så löser oljan snabbt och enkelt upp makeupen, även vattenfast makeup.

Vem kan ha rengöringsolja?

Det finns rengöringsoljor för alla hudtyper, vissa är extra rika och är faktiskt just för torr hud men vissa varianter kan alla ha. Samma princip med att fett löser fett gäller för den feta hudtypen- fett i oljan löser fett i ansiktet, vilket kanske är tvärtemot vad man tror om fet hud och olja.

Rengöringsolja som ”precleanse” eller dubbelrengöring?

Det finns ju ett begrepp inom inom hudvård som är dubbelrengöring. Det betyder att du har en oljebaserad rengöring först som löser upp makeup, solskydd, BB, CC, eller DD-creamer, det vill säga produkter som normalt sett är feta eller svåra att lösa upp.

Sedan använder man en annan rengöring efter anpassad efter din hudtyp och ditt hudtillstånd för att rengöra ansiktet på djupet.

Använder man sig av dubberengöring kan man absolut använda dessa oljor som ett första steg i rengöringen.

cleansing oils |skonhetssnack.se IMG_3764

Andrea testar Rengöringsoljor

Som sagt har jag den senaste tiden gått all in på rengöringsoljor och hunnit testa igenom ett par. På bilderna ser de fulla ut, det beror på att jag tagit slut på dem och sedan slängt förpackningen. Så nu är det nya förpackningar som får agera fotomodeller =)

cleansing oils |skonhetssnack.se IMG_3772

 

Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil

Detta är verkligen en godning! Doftar helt magiskt och när man tillsätter vatten till oljan så blir det en mjuk och mjölkig emulsion. Efter denna rengöring har man en mjuk, behaglig känsla i huden. Oljan består av Vinterrosolja, Chiafröolja samt Granatäppelextrakt.

Passar för: Alla hudtyper.

cleansing oils |skonhetssnack.se IMG_3799

Babor Cleansing Hy-Öl tillsammans med Phytoactive (finns för olika hudtyper, se längre ned).

Babors rengöringsolja är mer än ”bara” en rengöringsolja, det är en rengöringsritual! Hos Babor använder man sig av en neutral olja som passar alla hudtyper, Babor Hy Öl. Denna applicerar man först för att lösa upp makeup, feta cremer andra orenheter. Massera en liten stund. Efter det applicerar du hälften så mycket som du tog av oljan av Phytoactivet, och då blir det hela till en geléaktig konsistens. När du masserat in dessa två i ansiktet tillsammans tillsätter du vatten och då får du en mjölkig emulsion.

cleansing oils |skonhetssnack.se IMG_3804

Oljan är det ljusa, phytoactivet är det mörka men den kan se lite olika ut beroende på vilken variant man har.

Denna kombination är kan man skräddarsy efter hudtyp:

Alla dessa phytoactive har speciella egenskaper beroende på vilken hudtyp man har.

Denna olja består till största delen av sojabönolja, sesamolja och jordnötsolja. Efter denna rengöringsrutin behöver du inget ansiktsvatten då den återfuktar och återställer hudens ph-värde perfekt! Älskar denna duo, helt underbar.

cleansing oils |skonhetssnack.se IMG_3787

Decléor Aroma Cleanse Micellar Oil All Skin Types

Sist ut av alla rengöringsoljor jag provat är Decléor Aroma Cleanse Micellar Oil All Skin Types . Denna är den lättaste i konsistensen av alla och skummar lite lätt. Känslan efteråt är också något mer stram (inte obehagligt, men för dig som gillar rengöringsskum och geléer är denna mer lik i känslan efteråt). Är du torr torris så tycker jag att någon av ovanstående är bättre =) Alltså, för normal, kombinerad till fet hud skulle jag säga då den är väldigt lätt också i konsistensen.

Här är det sötmandelolja och växtsqualane som gör mestadelen av jobbet.

Mycket trevlig olja det här med måste jag säga!

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Kan du rekommendera en rengöringsolja för en torris som använder biolines produkter? Jag har läst bra om babors hy öl och den från bareminerals. Vilken av dom skulle du rekommendera? Eller skulle du säga någon annan? 🙂 super tacksam för svar!
  / ida

  1. Hejsan Ida!

   Tack för ditt mail! Då skulle jag absolut rekommendera babors Hy öl tillsammans med deras Phytoactive för normal/torr hud (den funkar inte ensam).

   Det är mitt bästa tips till en torris. Hoppas att du kommer gilla den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.