Fakta om hudvårdsmärkenGuider, tips & kunskapHudvård

Dubbel rengöring, dubbel återfuktning med Sensai

Dubbel rengöring, dubbel återfuktning med Sensai

Nu ska jag berätta om det fina med märket Sensai. För mig var inte Sensai helt självklart till en början, jag visste dock att de hade ett superbra puder för det har mamma haft i necessären sedan urminnes tider. Detta då Hudoteket sålde märket för länge sedan, då det hette Kanebo. När jag sedan kom i kontakt med Sensai igen (som märket nu heter) var när jag jobbade på ett parfymeri i Göteborg, och då tyckte jag mest att allt såg likadant ut och hette likadant om man bortsåg från enstaka siffror på flaskorna. Nu vet jag bättre. And oh my, vad jag har missat! Sensais filosofi och ingredienser är verkligen något helt unikt som man faktiskt inte fattar om man bara ser dem på en hylla. Man måste verkligen uppleva dem. Jag ska försöka överföra känslan och få dig som tycker att det kan verka lite krångligt att förstå det magiska med detta märke.

Sensai ägs av ett bolag som heter Kanebo, och det var som sagt det som märket hette förr också. Kanebo har många märken i sin portfölj och därför säljs förvånandsvärt nog inte Sensai i Asien över huvud taget, där har Kanebo andra märken som passar den marknaden bättre. Så bli inte förvånad om du åker till Japan och inte hittar detta Japanska märke där =)

Märket Sensai har många strängar på sin lyra- främst hudvård men också parfym, makeup och lite hårvård. Det som är gemensamt för alla linjer är silket. Det speciella Koishimaru-silket. Just det här silket är det bara Sensai som får använda så om du läser om silke i några andra produkter så kan du vara säker på att det inte är Koishimaru- silket. Hela Sensais historia kan du läsa om här>.

SAHO

I Sensai menar man att bästa vägen till att få en fin hud är genom SAHO, vilket är namnet på deras skönhetsrutin. Den innebär att man ska jobba med dubbel rengöring, dubbel återfuktning och dubbel applicering för bäst resultat.

Steg 1: Dubbel rengöring

Sensai rutin på skönhetssnack.se IMG_6160

Nu ska jag förklara vad alla siffror på förpackningarna kommer ifrån. Den kommer från dubbel rengöring och dubbel återfuktning, och vi börjar med det här med dubbel rengöring. Det här med ”pre wash” eller oljebaserade rengöringar som man använder först i rengöringsrutinen är det många märken som börjat jobba med de senast åren. Sensai har jobbat dubbelrengöring läääänge.

Steg 1 i rengöringsdelen, rengör och avlägsna

Så i rengöringsdelen kvällstid använder du först en oljebaserad rengöring som tar bort oljebaserade orenheter (fett löser fett), makeup, solcreme och andra orenheter som man samlar på sig under dagen. Hos Sensai finns den i olika texturer, och man väljer helt enkelt den som man gillar bäst, sedan väljer man efter hudtyp i steg 2. Välj någon av:

Alla dessa blir till en olja när man masserat in dem i ansiktet. Men då kanske du tänker ”jag använder ju inte makeup?”. Då svarar Sensai att det inte spelar någon roll, för man tvättar bort ”dagen” med steg 1, och sedan fokuserar man på huden i steg 2. Basta. Dock använder man inte steg 1 på morgonen, då använder man enbart steg 2.

Steg 2 i rengöringen, rengör och förfina men rengöring baserad på hudtyp

Denna del tar bort vattenbaserade orenheter och döda hudceller. Den förbereder även din hud för återfuktning. Alla dessa rengöringar löddrar oavsett konsistens från början. Välj mellan följande:

Underbart med rengörande skum!

Steg 2: Dubbel återfuktning

Sensai rutin på skönhetssnack.se IMG_6166

Steg 1 i dubbel återfuktning, återfukta och förbered med med Lotion

Då är vi klara med rengöringen och har en helt perfekt yta att återfukta. I många andra märken lägger man nu till ett ansiktsvatten, men det gör man inte här. Man lägger till en lotion eller essence water som många också kallar det. Ett vanligt ansiktsvatten jobbar ofta mest med att balansera upp PH-värdet efter rengöring med vatten. Men en lotion är så mycket mer! Det är som en fusion mellan ett ansiktsvatten och serum, det är lite tjockare i konsistensen och ger mer näring till huden.

En lotion/essence water klappas in i huden och läggs INTE på en bomullstuss. All härlighet ska sugas upp i huden och inte i bomullen =)

Sensai rutin på skönhetssnack.se IMG_6190

Klappa, klappa, klappa…

Här väljer du en lotion baserad på hudtyp, välj något av följande:

Steg 2 i dubbel återfuktning, ge näring och berika med Emulsion

Emulsionen är sista steget i återfuktningen, det som vi brukar kalla för creme. Emulsionerna känns väldigt lätta, men återfuktar helt fantastiskt så om du är van vid riktigt smöriga cremer kan det ju kännas lite ovant med en så lätt konsistens men jag lovar, tillsammans med lotion från Sensai gör de verkligen jobbet. Man blir så återfuktad! Dessa kan man ha dag och natt men vill man kan man såklart ha en emulstion på dagen och en creme på natten.

Steg 3: Dubbel applicering

Sist men inte minst rekommenderas Sensai att du ska göra en massageövning. Detta är en självklar del av SAHO för att kicka i gång cirkulationen och för att produkterna ska gå ner långt i huden.

Steg 1 – Massera
Massera huden kring haka, kinder, ögon, upp till panna och ner till munnen för att få igång cirkulationen i huden. Upprepa några gånger. Massera från näsa upp till panna och ner på halsen. Upprepa flera gånger.

Steg 2 – Tryck
Tryck händerna mot huden och håll i flera sekunder på olika ställen från haka till panna. Den här appliceringen hjälper till så att de produkterna går ner på djupet och återfuktar huden.

Summering

Det vi har gått igenom nu är basic inom Sensai. En hel rutin kan alltså se ut som följer.

När man har fått knas på detta kan man uppgradera. Exempelvis kan man byta ut emulsionerna till någon av cremerna i Sensai som jobbar mer aktivt på speciella områden inom anti-age, man kan även lägga till serum mellan lotin och emulsion, osv osv. Men idag har jag tagit dig igenom basic, så du verkligen är med på vad hela Sensai bygger på. Silke och SAHO, dubbel rengöring, dubbel återfuktning och dubbel applicering.

Nästa gång pratar vi om uppgraderingen =)

Tips! För dig som är sugen på att testa Sensais produkter så är detta kit toppen, Sensai Cellular Performance Double Moisturising Trial Set.

Kram hej!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

3 kommentarer

  1. Hej,tack för all info.Ska man ta ytterligare preparat på andra appliceringen för massagen eller räcker det m 1 omgångmvh Mia

  2. Hej! Vill bara tacka för en tydlig, pedagogisk genomgång av Sensais produkter! Jag har använt emulsion 3 i många år, har även en lotion i skåpet och har aldrig fattat skillnaden… Det gör jag nu! Sugen på att köpa hela rutinen nu när jag fattar grejen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.