Foundation/BasMakeup

Blemish Remedy Foundation från bareMinerals

Blemish Remedy Foundation från bareMinerals

Nu har de gjort det igen, bareMinerals har lanserat ytterligare en foundation och den heter bareMinerals Blemish Remedy. Det känns nästan som att jag upprepar mig, för under två års tid har jag hunnit skriva om två foundationlanseringar före Blemish Remedy. Så de ligger sannerligen inte på latsidan de där bareMinerals!

Varför har bareMinerals tagit fram ytterligare en foundation?

De har gjort en undersökning på kvinnor över 35, och där är akne deras största problem. Då stress är något som ökar bland kvinnor, ökar även mängden kvinnor med vuxenakne. Därför kände bareMinerals att det fanns en målgrupp för en foundation som är mer läkande och lugnande än deras befintliga foundations (men givetvis kan deras makeup användas av alla, oavsett kön).

Vad är då grejen med Blemish Remedy?

Först och främst så är det speciella med den här att den innehåller ämnen som är lugnande och läkande för en fet, oren eller acnehud. De ingredienser som bareMinerals själva lyfter fram för att ge en renare och klarare hudton är aspbark och tea tree olja. Den innehåller också pulveriserad aloe vera som har en lugnande effekt på huden.

Frågor som jag själv ställde mig, och som jag sedan ställt vidare till bareMinerals:

– Salicylsyra står som nr 3 på ingrediensförteckningen, men varför nämner ni inte det någonstans?

Svar: Det fortfarande i så liten mängd, och vi har valt att lyfta fram aspbarken som också är rik på salicylater. Många kanske blir avskräckta när de hör salicylsyra, men då det är en så liten mängd lägger vi inte fokus på det.

– Kan man använda bareMinerals Blemish Remedy tillsammans med hudvårdprodukter som innehåller syra?

Svar: Ja, det kan man.

– Varför innehåller inte bareMinerals Blemish Remedy någon spf (när alla andra foundations i bareMinerals gör det) ?

Svar: För att de ville att just denna foundation skulle vara lite mer aktiv och ha en djupare effekt på huden, och det förtar man lite när man lägger in solskydd. Därför är det inte någon spf i denna foundation.

– Hur ska man då göra med UV-skydd?

Svar: Vi rekommenderar att man lägger bareMinerals Complexion Rescue under, dels för att få fukt men också att få solskydd. Om man gör såhär kan vi garantera att ingredienserna i Blemish Remedy kan penetrera igenom solskyddet, men det kan vi inte om det är ett traditionellt solskydd.

Från Andrea: Hur man gör det detta bestämmer man naturligtvis själv, men så har iallafall bareMinerals USA (genom bareMinerals leverantör i Sverige svarat på frågorna).

 

På filmen kan ni se hur den används, man ska alltså swirla i själva förpacknigen och inte i locket som vi är vana vid att göra med övriga mineralfoundations från bareMinerals.

bareMinerals Blemish Remedy Foundation Net

Istället för små hål har de nu som ett filter som man får pulver ifrån, funkar bra tycker jag! Jag har testat den tillsammans med den tillhörande Seamless Buffing Brush och den är ju helt magiskt mjuk och skön. Använder den till alla mina mineralfoundations nu. Den är också väldigt tät, vilket gör att man kan få en hög täckning.

bareMinerals blemish remedy foundation before and afterNedan har jag på mig nyansen 02 Clearly Pearl (utan complextion rescue under). Jag brukar ha nyansen Fairly Light i bareMinerals Original Foundation, och 02 Vanilla i bareMinerals Complexion Rescue. På bareMinerals nyanskarta kan du se lite exempel på olika hudtoner och vad som kan passa dig.

andrea olofsson sep 2015

Så vad tycker jag om resultatet?

Jag tycker att man blir fin! Matt (som bareMinerals Matte Foundation), och jag tycker att man kan få till en hög täckning vilket de flesta med oren hud eller akne vill ha. När man använder Complexion Rescue under tycker jag att lystern lyser igenom från den som jag gillar =)

Tror du inte att just denna foundation är för dig? Här kan du läsa om deras Complexion Rescue, och här är en guide över de övriga foundations från bareMinerals.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej

    Har precis funnit din blogg 🙂

    Måste bara säga att din hy ser helt galet återfuktad och fin ut! Får man fråga hur din hudvårdsrutin ser ut? Alltså alla produkter du använder på en dag 🙂

    MVh Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.