HudvårdPigmentfläckar

Hudscanning: Mor VS Dotter

Hudscanning: Mor VS Dotter

För ett tag sedan hintade jag om att det var dags att åka på Hud och Kosmetikmässan igen. Jag åkte dit med min mor, som är hudterapeut sedan 36 år tillbaka.

Förutom att gå runt och mingla med leverantörer och kollegor i branschen ville vi såklart göra en hudscanning. Mest av allt ville jag syna min mamma i sömmarna, för hur bra hud har man egentligen när man skött om den bra i så många år? Och hur bra hud har JAG som fått creme via navelsträngen i princip? Och som nästan aldrig solar. Upp till bevis helt enkelt!

Andrea hudscanningDet finns ju många varianter på hudscanningskameror, men den vi fick testa denna gång hete Reveal och används bland annat av Dermarome, och främst i samband med Elemis-behandlingar. Jag var först ut, och man fick med smink på placera hakan i en liten kopp och sedan tog manicken ett kort som den sedan läste ut en massa saker från, så som porstorlek, hur röd/känslig man är i huden, rynkor och det mest intressanta: underliggande solskador.

Andrea HudscanningMin kind ser helt ok ut, tydligen är det så att sminket kan göra så att det ser ut som att hudstrukturen är väldigt dålig, men det var den inte egentligen. Denna bild säger ju egentligen inte så mycket om man inte har något att jämföra med, så nedan kommer mamma Lena.

Lena hudscanningOch jag säger bara såhär! Look att that skin! Det skiljer 30 år mellan oss, men det skiljer banne mig inte så mycket på bilderna. Just det området som är fotat är för övrigt inte helt enkelt att ”fuska sig” till snyggt resultat på, en panna kan ju vem som helst botoxa slät. Jag är faktiskt imponerad, och har högt och tydligt lovat min pojkvän att jag kommer vara minst lika slät när jag är 55+. För det är något som jag inte har gjort som min mor har gjort, och som ni ser på bilderna över de bruna fläckarna…Just det, hon har solat solarium i sin ungdom och säkert fått sig en rejäl solbränna oftare än jag. Det är ju först nu på senare år som man inser de negativa konsekvenserna med överdriven solning och framför allt solarier. Så se bilderna nedan och begrunda…

Andrea & Lena hudscanningGivetvis gör 30 år sitt, hur bra man än sköter sig med solskydd, men jag tror ändå att jag har en fördel av att inte ha solat solarium. Som ni ser på bilden är jag extra vit kring munnen, och det är nog (enligt mina egna antaganden) för att jag är supernoga med solskydd där, då man lätt kan få pigmenteringar just på överläppen. Och det verkar ju ha fungerat, för kring läpparna är jag ju minst fläckigt =) För det vi ser är alltså hur huden ser ut under, och vilka pigmenteringar vi eventuellt har att vänta oss om vi inte sköter oss.

Min tinning ser inte allt för ljus ut, men jag väljer att tro att det beror på rouge och bronzer 😉

Andrea och lena hos biodroga mdSjukt nöjda med resultatet hälsade vi på hos Biodroga MD, som för övrigt hade mässans snyggaste monter!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.