Om mig

Hej, vad kul att du hittat till min blogg!

Andrea Olofsson, skonhetssnack.seHär skönhetssnackas det dagarna i ända och jag avhandlar det mesta som har med skönhet att göra med fokus på hudvård, makeup och hårvård. Mitt mål är att på ett lättsamt sätt bjuda på bra information, guider, recensioner och intervjuer med framstående personer inom denna fantastiska ämne.

Andrea Olofsson heter jag och jag fullkomligt ÄLSKAR cremer! Produkter i alla dess slag gör mig lycklig, och ännu lyckligare blir jag om produkterna håller vad de utlovar. Och hur vet man att de gör det? Det vet man inte förrän man testat själv, men jag hoppas att genom mina egna tester kunna förmedla bra information till dig, tillsammans med min kunskap och erfarenhet från skönhetsbranschen.

Skönhetsprodukter kan i många fall handla om flärd och om något som man unnar sig, men många fall kan bra hudvård vara ett nödvändigt ont för någon som har problem och det har jag största respekt för. Jag har själv haft problem med huden i omgångar, och vet hur tålamodskrävande det kan vara att testa runt bland olika märken och produkter för att hitta det optimala för just en själv. Och man kan ha problem oavsett hur dyra eller billiga produkter man använder, de kanske som sagt inte är de rätta. Eller så kanske man inte använder dem på helt rätt sätt. Och i den djungeln hoppas jag kunna guida dig.

Jag blev infödd i skönhetsbranschen kan man säga. Min mamma Lena driver sedan 1981 Hudoteket Salonger, och jag i min tur driver webshopen Hudoteket.se. Jag tror faktiskt att ansiktsmask var med i mitt vokabulär innan mycket annat, och jag har flanerat bland cremburkar sedan födseln. När jag var stor började jag jobba på salongen med allehanda nybörjarsysslor men jag insåg ju snabbt att det var bakom kassan jag ville stå, och där fick man ju bara stå om man kunde något. Om cremer.

Så i tonåren gick jag varenda kurs jag kunde gå inom makeup och hudvård vid sidan av skolan, och när jag gick ut gymnasiet var min plats i butiken med över 50 märken given. Åren har gått och om man bortser från några år i modebranschen har jag alltid jobbat med hudvård, hårvård och makeup. Och såklart fortsatt gå kurser.

När jag inte tar tillvara på mitt skrivintresse genom denna blogg chefar jag som sagt över Hudoteket.se. Vi var först i Sverige med att erbjuda skönhet på nätet i slutet på 90-talet, och det är vi väldigt stolta över. Det var i vår familj som man kom på det faktiskt. Mer om Hudoteket och Hudoteket Webshop kan du läsa här.

En stor del av mitt jobb som E-handelschef handlar om att bestämma vilka märken vi ska ha i vårt sortiment, och dessa väljer jag noggrant ut tillsammans med mina kollegor som alla är Hudterapeuter och Frisörer. Vi säljer enbart sådant som vi till 100% kan stå för, och detta innebär att vi dels noggrant sonderar terrängen när det gäller märken. Dessutom testar vi mycket produkter och allt det förmedlar jag här. Det är det som ska bli ett hejdundrande skönhetssnack. Varmt välkommen!