LäpparMakeup

Hur många läppgrejer kan man ha?

Hur många läppgrejer kan man ha?

Det är en fråga jag ofta (lätt irriterad) ställer mig när jag rensar handväskan. Vilket är sisådär en gång om dagen för att jag har för mycket där i, får vända upp och ned på hela baletten och ut kommer typ 95% läpprodukter av olika slag. Nu har jag iallafall samlat dem i en liten necessär och tänkte för mig själv ”jäkligt bra samling det där ändå” . Här kommer förklaringen till varför jag behöver precis varenda en i väskan.

lippies skonhetssnack.se IMG_2401

Med solskydd är du alltid redo

Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Solskydd runt läpparna är viktigt. Superviktigt. Eventuellt det viktigaste. En pigmentering på överläppen slår hårdare än en pigmentering på armen, så känner jag. Därför har jag alltid ett solstift i väskan, som jag dels använder på överläppern, på läpparna om det behövs, men jag kan även fylla på på näsa och andra delikata områden om jag hamnar i solläge. Och ja, det tycker det funkar att smeta ut över makeupen, inte helt optimalt kanske men jag drar några streck, masserar in och sedan är det bra med det. Solskydd går före allt. Amen.

Ett stift som jag återkommer till är Comfort Zone Sun Soul Stick Spf 50+ som är vattenfast och som inte blir glansigt. Dessutom har ju Comfort Zone ett miljöarbete i världsklass, så därför känns det extra bra att använda deras produkter.

Supervård till läpparna

Sedan behöver man självklart något riktigt bra när läpparna känns torra. Gärna med lite fin glans på, men fokus är vård, mumsig vård. Då kör jag nu Sensai Total Lip Gloss som med sitt unika Koishimaru-silke gör läpparna riktigt mjuka. Fem av fem toasters!

Supervård igen- med färg!

Men så har vi också Sisley Phyto-Lip Delight och den är en käftsmäll till delight, och därför förtjänar den en plats i min redan fullsmockade väska. I skrivandes stund finns den i tre nyanser och jag hoppas innerligt att den kommer i fler. Jag har nyansen Pretty, och den är ljust rosa. Sisley är ju Sisley, så här har man tänkt på detaljerna. Bara den fluffiga applikatorn gör detta läppglans till något annorlunda. De säger själva att det är en ”balsam-gel” konsistens, vilket jag kan hålla med om. Den är rik på vårdande oljor så den känns lite oljig på läpparna, och det är ju nice…=)

Och så stiftet med mycket färg

Givetvis måste det också finnas något med mycket färg i väskan. Då väljer jag bareMinerals barePRO Longwear Lipstick som är det bästa matta läppstift jag provat. Det är bara så bra, och finns i så många superfina färger. Jag har en nu som är ganska rosa, petal, men ska köpa en till nyans snart…om jag bara kan bestämma mig för vilken…Det lutar åt Hibiscus…Det jag gillar att den sitter som en smäck länge och smetar inte ut sig på den man pussar. Och den lämnar heller inte en oönskad lipliner kant efter man ätit vilket också är tacksamt. Ett mycket bra köp om du frågar mig.

High tech- läppglanset

Det amerikanska makeupföretaget PÜR är kända för att spruta ur sig nyheter, och vissa kan ju kännas lite krystade och man tänker ”kommer jag verkligen använda detta?”. Lite så kände jag när PÜRs nya läppglans kom Pür Out of the Blue High Shine Lipgloss. Tills jag fick ett och bah, ”detta är ju käckt”- spegeln har kommit till nytta på kontoret när mötet kommer före utsatt tid och man snabbt behöver se så att ansikte och tänder är on fleek. Lampan har kommit väl till pass i mörk taxi, både till läpp touch ups men också för att leta efter saker…I botten av min väldigt stökiga väska…

lippies skonhetssnack.se IMG_2418
Svarta pricken = en lampa! Sjukt knasigt påhitt, men rätt bra ändå =)

Förutom att glanset vårdar, ger glans och färg skyddar det mot det blå hev-ljuset som kommer från olika typer av skärmar så som datorer och mobiler. Himla bra ju!

En spegel kan behövas även när man inte har puderdosan i närheten.

Det var slutet på den samlingen. Tilläggas ska kanske att detta enbart är samlingen som just nu får bo i min väska…sen finns ju avbytarbänken också…

Slutsatsen av detta inlägg är att man inte kan få för många läpprodukter och jag måste lära mig att hålla städat i min väska. Får jobba på det…

Trevlig helg!
Kram heeej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.