Guider, tips & kunskapMakeup

Bästa brudmakeupen

Bästa brudmakeupen

Är du den som du trivs i. Och som håller hela dagen och hela natten. Det gjorde min brudmakeup, och då jag firade min första bröllopsdag i helgen så tänkte jag tipsa om mina bästa tips när det gäller produkter, att tänka på under dagen och hur du ska tänka vid val av makeupartist (om du går på det spåret). Du får även en produktlista på vad jag använde om du är sugen på samma look. Detta är klassiska produkter som passar när som helst, även om du inte ska stå brud =)

bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se

Bästa produktlistan till bröllopet

Här kommer listan på produkter som Olivia använde på mig:

Bas

Tips!

  • Olivia valde en foundation utan SPF då solskydd kan göra att man ser vit ut i ansiktet vid användning av blixt. Så det skippar man helst en dag som denna.
  • Löspuder är något som många inte har i sin sminkväska. ”Uschäkta, why not? It’s DA best!” hälsar Olivia. Man kan lägga lager på lager utan att det blir kakigt, också super att använda när man lägger ögonmakeup för att kunna borsta bort eventuellt överflöd från ögonen som kan ramla ned.
bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se

Ögon

Tips!

Det är vid ögonen som brudar generellt mjäkar sig för att man vill ha det naturlig. Absolut, kör naturligt! Men lösfransar och eyeliner eller kajal för en softare look gör att du får mer tryck i blicken, och det behövs på bild. Och tänk på att makeupen ska vara snygg i många typer av ljus. Så mitt heta tips – gå liiiiiite utanför comfort zonen, för den dagen, men klänning, blommor och eventuella andra tillbehör så känns det inte för mycket. Bara magiskt!

bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se

Läppar

MEN hade jag gift mig idag hade också testat Sensai The Lipstick som ger en mjuk, återfuktad finish och finns i så fina färger. Är man sugen på något matt med lite mer färg skulle jag testat ut en bareMinerals barePRO Longwear Lipstick som är sååå fin och sitter riktigt bra, trots pussar, bubbel och tårta.

bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se

Resultatet i bilder

Nedan ser du ett gäng bilder på makeupen i olika ljus. Vi fotades både i dagsljus, direkt solljus, typ solnedgång och mörker. Jag tycker det såg bra ut hela dagen! Trots att vår brudskål inte blev någon klassisk brudskål, utan en persisk karneval med 1 timmas dans i gassande solsken. När vi sedan satte oss till bords såg vi att folk fick torka av pannorna och plocka av free braas som hade kanat ned av svett. Men makeupen satt!

bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se
bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se
Detta var runt 20 på kvällen, efter persiskt karneval och utan en enda touch up!
bästa brudmakeupen:Brudsminket skonhetssnack.se

Att göra själv VS makeupartist?

Det beror helt på hur hemma man är vid sminkpenslarna och hur stor vikt man lägger på det. Jag har gjort mängder med brudsminkningar förr, men var helt övertygad om att jag skulle ha en makeupartist som gjorde min makeup iallafall. Det är liksom del av hela grejen tycker jag. Och jag känner mig alltid lite mer piffig om någon annan gör det, det blir lite annorlunda och roligare. Anser jag =)

Plus att jag visste att just den makeupartist jag valde skulle göra det bättre än mig, hon är grym. Det var min syster som sminkade mig, Olivia Olofsson, och hon finns på Hudoteket i Jönköping.

Sedan kan man också ekonomiskt räkna lite på vad det kostar att anskaffa sig nytt smink kontra anlita ett proffs som har allt allt och mängder att välja på. Det beror ju lite på hur din befintliga makeupgarderob ser ut, och hur mycket man vill ha ”utöver det vanliga”

Tips!

Funderar du på att anlita en makeupartist till ditt bröllop, eller en kompis med för den delen, var noga med att ni gör en konsultation. Då brukar man testa ut färger och testa ut delar av makeupen. Men det jag tycker är viktigast och som jag tycker att du ska gå på är magkänslan, får du en go feeling, litar du på personen? Då brukar det bli bra! Och får du ingen go feeling, säg till, för den stunden är till för att testa på lite olika varianter.

Det var det hele gällande brudmakeupen från mig! Och detta var ju vad jag hade, men det finns ju så många olika fina varianter på makeup. Önskar att jag kunde gifta mig en gång om året för att få testa på alla stilar jag hade kunnat tänka mig på hår, make, klänning, blommor – ja typ allt! Hoppas du hittar några bra tips =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.