Makeup

bareMinerals Complexion Rescue

bareMinerals Complexion Rescue

Som jag längtat efter att få prata om denna nyhet! bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream. Jag har sugit på karamellen sedan i november, när jag fick testa den för första gången. Kärlek vid första användadet kan man säga =)

bareminerals complexion rescue hydration

Vad är det?

En blandning av det mesta. En riktigt fuktgivande makeupbas, som enligt bareMinerals själva är en kombination av bästa från en BB, CC –cremer samt färgade dagcremer. Själv tycker jag att den är mest lik en färgad dagcreme med solskydd, för så mycket fukt ger den. I början när jag använde den tyckte jag att jag såg lite flötig ut, och det var för att jag hade lassat på med för mycket fukt underifrån- så det blev aningen för bra.

Så jag som har en normal till kombinerad hud just nu klarar mig i princip med den här och ett serum under. När det gäller solskyddet är det ju toppen med SPF 30, dock beror ju alltid skyddet på hur tjockt man lägger sin SPF och därför säger logiken mig att skyddet blir något lägre än 30 då man inte tar så tjockt av denna typ av creme.

Vem passar den?

Alla som gillar lyster och glow! Så har du en fet hud som gärna vill vara matt är detta fel produkt för dig.

Täckning

Enligt mig tycker jag att den ger lätt täckning, så jag går efter med concealer runt ögonen, kring näsvingarna och om jag har några områden som jag vill punkttäcka. Och oftast räcker ju det, att ha lätt täckning på större delen av ansiktet, så fräknar och annat fint lyser igenom.

Applicering

Vill man ha en naturlig look så går rena fingrar finfint. Gillar man borstar så är bareMinerals Smoothing Face Brush helt underbart mjuk och trevlig att ha till, då får man ett mer täckande resultat (dock inte tillräckligt kring näsvingar etc på mig).

 

bareminerals complexion rescue 2

Färger

Själv använder jag 01 opal, och går troligtvis över till 02 Vanilla på sommaren eller 03 Buttercream då den är lite gulare. I deras Original Fondation använder jag Fair eller Fairly Light, och blir en Light på sommaren.

Konsistensen är väldigt skir, så jag tror faktiskt att alla kan hitta en nyans som smälter ihop med sin egen då det finns 10 olika nyanser.

Jag har jag radat upp nyans 1-5 från vänster till höger, notera att nyansen blir något mildare när den är helt utsmetad. Men här ser du i alla fall vilken ton nyansen har. Och yes, nr 4 upplevs mörkare än nr 5 =)

 

bareminerals complexion rescue swatches light shades bareminerals complexion rescue light tubes

Nedan: Nyans 6-10

bareminerals complexion rescue swatches dark shades bareminerals complexion rescue dark tubes

Slutsats

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream = Det bästa sedan original foundation säger jag. bareSkin är också toppen, men jag gillar lystern denna ger. bareSkin blir mer sammetsmatt, och passar den som gillar det =) Detta är också ett perfekt alternativ i sommar och på resa när man vill minska på antal prylar i sminkväskan. En väldigt stor tumme upp från mig!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Hej!
  Ja, den är verkligen en hit. Näst bäst efter Original tycker jag. Tyvärr blir det ändå Estee Lauders Daywear BB till min kommande somriga oljiga hy. Complexion Rescue mattar inte ner tillräckligt. En fråga. Jättenöjd med Biodroga MDs EGR ögonkräm som jag kört med Clarins ansiktskrämer. Skall nu påbörja Beaute Pacifique och det blir Paradox som dagkräm. Jag tänkte dock även investera i en dagkräm mot min snart oljiga hy. Vilken av följande skulle du rek?
  Beaute Pacifique Oilfree Moisturizer
  Biodroga MD Perfect Hydration Fluid
  Nya Biodroga summer cream spf 15 du nyligen skrev om.
  /Lena

  1. Hejsan Lena!
   Jag tror att den från Beauté Pacifique skulle passa dig bäst.
   Ha en fin helg! Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.