Foundation/BasMakeupPrimer

Preppa huden för en hållbar makeup

Preppa huden för en hållbar makeup

Nu är det sommar, nu är det sol, nu rinner makeupen av facet…Eller? När det är så varmt som det är nu och man är ute och ränner mer så krävs det lite mer av underlaget för att makeupen ska sitta snyggt. Så därför bjuder jag idag på tips på hur du kan preppa huden och mina två superduos när dte kommer till primer och foundation.

1. Preppa huden för hållbar makeup

Det är inte bara en primer och rätt foundation som gör att du får en hållbar makeup. Några andra käcka grejer att tänka på är:

  • Din fuktcreme: Kanske behöver du en lättare nu på sommaren med mer fukt och mindre fett?
  • Din solcreme: Är den anpassad för din hudtyp? Kanske finns det någon som passar du hud bättre, som gör att du inte blir lika blank?
  • Peeling och mask: För att kunna måla en fin tavla behöver du en bra canvas att måla på. Så kom ihåg att minst en gång i veckan peela huden med en peeling som passar din hudtyp, och lägg en mask som också jobbar på de områden du vill fokusera på. Kanske fet hud, oren haka eller torra näsvingar?
  • Puder: Underskatta inte den magiska lilla manicken som heter puder. Dagens moderna puder har en fantasisk fin effekt utan att du ser sådär typiskt ”pudrig” ut.
  • Blotting papers: Har du problem med att du blir blank under dagen men inte vill ha en makeupprodukt? Då är så kallade blotting papers också ett bra tips, de ser ut som små smörpapper i ett fint eti som du läskar av huden med under dagen. Hett tips!
  • Setting Spray: Eller fixeringspray som det också kan kallas, är en spray som du sprayar på makeupen det sista. Skillnaden som gör skillnaden.

2. Primer, din dubbelhäftande tejp

Då kommer vi till den nyckelprodukten i story, primern. Jag brukar kalla det dubbelhäftande tejp, då den gör så att din foundation fäster bättre på huden. Vissa primers har även en väldigt utjämnade effekt på hudytan, lite som spackel (men en väldigt hudvårdande sådan.

Primers kan ha olika effekt

Matterande- mot fet hud

Lystergivande- för extra glow

Fuktgivande- mot torr hud

Photoshop på tub- blurrande/anti-age

Färgkorrigerande- dämpar färgskiftningar

och detta var bara några av de varianter som finns. För att se fler primers, klicka här. Och känner du att din ögonskugga lägger sig i veck? Då är en ögonskuggsprimer på sin plats. Min bästa all times har jag skrivit om i detta inlägg.

Mina två favoritkombos

Jag har två duos som jag ofta återkommer till och det är dessa två.

Vardagslyx från Clarins

Denna duo blir fantastisk fin på huden om man är ute efter ett skirt men ändå hållbart resultat. Min hud tackar Clarins för att just denna foundation finns i så pass ljusa nyanser som jag (och många med mig) behöver =)

Men vi tar det från början. Duon består av primern Clarins Instant Poreless som är en utslätande, matterande primer som ger ett sammetsmatt resultat.

Underbar skir vardagsduo

Sedan applicerar jag Clarins Skin Illusion Spf 15 foundatuion ovanpå, som är lätt som ett serum, ett par dropper så har du en superfin utslätad hud med fin lyster.

Nu kanske du tänker ”men shit, bestäm dig kvinna, vill du vara matt eller vill du glänsa?” Och till det säger jag, att det är skillnad på lyster och talg, överdriven talgproduktion vill man råda mot på men ljusreflekterande partiklar på rätt ställen kan vara väldigt fint =)

Denna foundation har spf 15 vilket är bättre än ingenting om du jobbar inomhus, men oftast har jag mitt ordinarie solskydd under.

Redo för fest med Sisley

Det känns ju väldigt gammaldags att prata om vardagssminkning och festsminkning, vissa vill ju ha all in varje dag och det är ju bara så kul!

Men anledningen till att denna duo är extra festvänlig är för att Sisleys foundation inte innehåller SPF, vilket gör den extra lämplig att ha vid tillfällen då det kan komma fram kameraor med blixt. Då är det snyggast att köra utan UV-filter då dessa kan göra att du ser vit ut i ansiktet på bilder.

Men iallafall, detta är en drömmig duo, och något för den som verkligen vill ha top notch när det kommer till hudvård och makeup. Sisley står som bekant för kvalitet och det mesta som de lanserar blir till guld.

Sisley Double Tenseur Instant & Long-Term är hudvård och primer i ett. Därav priset. Det är nog den bästa primer jag testat, och mina makeupartistkollegor använder denna på alla sina brudar när det vankas bröllop.

Förutom att den har ”dubbelhäftande tejp-funktionen” så har den en direkt utslätande effekt samt en långsiktig effekt på linjer och slapp hud. Den är lite geleklistrig i konsistensen, och man kan dels lägga den innan sin foundation som en primer, men man kan även klappa in den i huden ovan på makeup för ett direkt utslätande trix. Magi!

Sisley Phyto-Teint Expert Foundation samma sak gäller denna foundation, den är en foundation med extra allt. Extremt hudvårdande, lång hållbarhet och en finish som ser retucherad ut. Denna duo hade jag på mitt bröllop och jäklar i min lilla låda vad bra det satt. Och då utsattes makeupen som sagt för persisk festival till förminglet till vals och brakfest inpå småtimmarna.

Två tungviktare från Sisley

Ja, där fick du mina bästa tips när det kommer till att få en hållbar makeup som inte rinner iväg i sommarvärmen.

Kram heej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.