HudvårdSerum

Ansiktsolja från från Elemis – favoriten som tog slut

Ansiktsolja från från Elemis – favoriten som tog slut

Mina vänner. Det var med stor sorg som jag häromdagen slängde en tom flaska av den ansiktsolja jag nu ska berätta om. Bilderna tog jag när det var hälften kvar, av den enkla anledningen att det är trevligare att ha bild på fyllda saker än tomma, men nu är den alltså slut. Finito. Och jag bara MÅSTE köpa en ny! Jag tog fram lite andra oljor jag hade hemma i mitt välfyllda skönhetsskafferi, men nej, helt plötsligt kändes de för rika, för kladdiga, för mycket, ja- fel helt enkelt. Produkten jag pratar om är ingen mindre än Elemis Pro-Collagen Marine Oil.

Elemis Pro collagen Marine oil ansiktsolja skönhetssnack.se IMG_8529

Elemis Pro-Collagen Marine Oil

Ja, här den den lilla godingen till ansiktsolja, när det fortfarande var något kvar i den. Jag har använt den sedan den kom nu, och den lanserades för några månader sedan. Serien Pro Collagen hos Elemis är ju den mest populära och består av en mängd olika produkter som alla har kliniska studier bakom sig.

AP AP AP! STOPP!

Vad är en klinisk studie?

Det är en sådan där ett oberoende organ har mätt resultatet av en produkt, och inte bara går på ”känslan” hos typ 20 personer. Det är riktiga tester med andra ord, de är extremt kostsamma och därför är det inte alla märken som gör kliniska tester. Men det gör Elemis, guldstjärna!

Nu tillabaka till Pro- Collagen Marine Oil. 

Ja, serien består som sagt av en mängd extremt trevliga produkter om du frågar mig, varav jag tycker att denna nyhet är en av de trevligaste.

Vad gör denna ansiktsolja?

 • Plumpar huden
 • Ger huden fukt & näring
 • Reducerar fina linjer
 • Ökar lystern i huden

Vad innehåller den?

Elemis Pro-Collagen Marine Oil innehåller tre olika typer av alger (alger är för övrigt en nyckelingrediens i Elemis produkter).

 • Kelp: Innehåller vitaminer och mineraler.
 • Padina Pavonica: denna alg aktiverar kalciumhalten som skyddar och stöder cellstrukturen. Padina Pavonica stärker epidermis och gör huden fastare.
 • Gyllene tång: Skyddar huden mot yttre påfrestningar.

Utöver dessa alger finns där vit vallmofröolja som förser huden med näring och fukt. Den underlättar även för aktiva ingredienser att penetrera ned i huden.

Abyssinieolja är den sista huvudingrediensen, den är rik på essentiella fettsyror och ger huden en jämnare hudton.

Hur känns den?

Superlätt! Jag tyckte att Elemis Superfood Facial Oil kändes lätt innan, men inte i jämförelse med Pro-Collagen Marine Oil. Så om man står och väljer mellan dessa två är superfood oljan mer för fukt och näringsgivande, sägs vara för ”dull skin” medan Pro-Collagen Marine Oljan jobbar mer anti-age.

Jag har även testat Elemis Supefood Facial Oil, det inlägget kan du läsa om här>.

Hur använder man den?

Du kan använda den under en creme, eller under ett serum för att sedan lägga en creme ovanpå det. Jag har kombinerat den med följande kompisar.

Nyheter från Elemis 2017, skönhetssnack.se IMG_8597

Dagtid: Först oljan, sedan Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30.  

Den dagcremen kan du läsa mer om här i ett tidigare blogginlägg.

Nattetid: Först oljan, sedan Elemis Peptide Night Recovery Cream-Oil  för att sedan avsluta med Elemis Pro-Collagen Marine Cream.

Mittensteget där, Elemis Peptide Night Recovery Cream-Oil är också en nyhet som jag kommer berätta mer om inom kort.

Vill du läsa mer om Elemis kan du exempelvis göra det via följande länkar:

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

7 kommentarer

 1. Vilken bra blogg du har. Jag chansar och ställer en fråga då min hudterapeut inte är inne. Jag körde igång med exuviance rätt nyligen, har blandhy, yttorr och led av acne förr – nu mest hormon finnar. Är super super nöjd med produkterna, trots utrensning sån frihet att inte vara torr som de flesta produkterna jag kört med tidigare har gjort mig (Läkare verkar ha dålig koll?). Att lägga sig med återfuktat hud istället för torr kliande betyder allt. Nu till min fråga, jag får en lätt rodnad efter min rutin. Ser ut ungefär som när tagit en promenad ute i minusgrader. Det lägger sig efter en kvart, svider inte, kliar inte och ser ingen förändring på huden mer än färgen. Har inte haft aktiva produkter innan, kan det ha med det att göra? Jag är superljus i hyn så brukar bli röd efter jag tvättat och sådär, men inte så länge… Om man får en reaktion av något, brukar det bli mer obehagligt eller kan rodnad innebära det med? Kanske blev en konstig kommenter, men hoppas du förstår 😛

  1. Hejsan Em!
   Vad härligt att du är nöjd med de nya produkterna! Att du blir rosig kan handla om olika saker, dels att som du säger är ovan vid aktiva produkter men dels också att aktiva produkter sätter igång blodcirkulationen i huden och att de därför kan upplevas som rosig. Personligen skulle jag inte kalla det en allergisk reaktion, de brukar upplevas som mer obehagliga. Så spontant låter det inte som något konstigt, men dubbelkolla med din hudterapeut om du är orolig eller om det känns obehagligt.

   Ha en fin helg!

   1. Tack för svar! Senaste två tvättarna har det inte blivit så, så var nog tillfälligt 🙂 Nä, inga besvär som helst och ingenting känns obehagligt – tvärtom. Haft stramande, torr, kliande hud av allt uttorkande jag haft och njuter verkligen av att slippa det nu. Det enda jag inte är helnöjd med är serumet Vespera, jag är nöjd med hur det fungerar och hur återfuktad jag känner mig men den känns rätt klibbig på huden. Enda minuset. Men läst att fler tyckt samma sak. Sminkar mig inte så ofta, så antar att jag helt enkelt kan skippa att ta det den morgonen jag vill ha smink på mig för tror inte jag skulle trivas med det kladdiga under

 2. Hej Andrea!

  Skulle behöva lite råd hur jag kan skräddasy min hudvårdsrutin.

  Har besvär av problem hy med blandad hudtyp, torr (are) på vintern. I behov av hjälp med att skräddarsy och att få tips på olika masker & ev byta ut produkter.
  Använder mig av följande produkter:

  Exuviance rengöring: clarifying facial cleanser.
  Ansiktsvatten: soothing toning lotion
  Dagkräm: fluid
  Serum: vespera
  Nattkräm: restorative complex

  Lermask: claymask och Elemis lavendel mask
  Rejuvenating treatment mask
  Peeling: triple microdermabrasion

  …ville bara tillägga att jag använder mig av daglig i form av peeling från biodroga md med papaya enzymer då jag har besvär av porer i ansiktet.

  Sofia

  1. Hejsan Sofia!
   Tack för din fråga! Här kommer jag med lite följdfrågor =)
   1. Hur länge har du använt produkterna?
   2. Upplever du dig känslig någonstans i huden?
   3. Du beskriver att du har en problemhy, är det pormaskar, finnar, partiellt eller i hela ansiktet?
   4. Hur använder du dig av peelingarna och maskerna idag, då du har 3 olika masker och två exfolieringar undrar jag hur ofta du använder de olika samt i vilken kombination.

   Det allra allra bästa hade varit om du kunde skicka en bild, skicka den då till andrea@hudoteket.se så återkommer vi med en rekommendation. God jul och gott nytt år!

 3. Har använt produkter till och från under flera år. Har en dotter på snart 6 månader, tog en paus med produkterna när jag var gravid. Inte känslig men torr och yttorr och besvär av porer över näsa och kinder. Skulle säga att jag har besvär av det i hela ansiktet. De senaste veckorna clay mask 1 gång i veckan. Precis börjat med Elemis lermask, använder den 1-2 ggr/veckan. Tagit en paus med Purifying clay mask. Då jag har besvär av torr hy har jag väntat med peel off masken från exuviance. Md biodroga peeling använder jag dagligen då det rekommenderades. Peeling från exuviance väntar jag med då jag ammar och då jag upplever den som för kraftfull nu.
  God jul & gott nytt år, bild kommer! =)

  1. Hejsan!

   Jag har tagit hjälp av min kollega Sofie som är supervass på Exuviance, och hennes tips är som följer:

   Jag skulle rekommendera dig att lägga till Exuviance Skinrise Bionic Pads för extra fukt och lyster på morgonen.
   Sedan rekommenderar jag att du varvar en av lermaskerna du har (elemis eller exuviance) med Exuviance Rejuvenating Treatment Masque för att få både en rengörande och samtidigt en milt micropeelande effekt samt öka fukten i huden.

   Känner du att huden är yttorr och extra torr under vintertid tipsar jag om att byta nattcremen till Exuviance Ultra Restorative Creme för att huden ska komma i balans. Ögoncreme rekommenderar jag att börja med Exuviance Hydrating Eye Complex.

   Vad tror du om det?

   Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.