HudvårdSolskyddTestat

Dagcreme med UV-skydd: Elemis Pro- Collagen Marine Cream SPF 30

Dagcreme med UV-skydd: Elemis Pro- Collagen Marine Cream SPF 30

Jahopp, då var det såntdär ”Mölleväder” igen. Mölleväder är ett väl använt uttryck i min familj, då vi ofta åkte till just Mölle förr i tiden. Och man visste aldrig vad det skulle vara för väder. Ena sekunden häller det ned regn, andra sekunden skiner solen. Så alla bilder därifrån är på stelfrusna barn i baddräkt sittandes under filtar för visst ska det badas till varje pris, haha.

Men på tal om halvdåligt väder, vad passar då? Jo, en dagcreme med UV-skydd i! För UV-strålning får vi på oss oavsett om det är regn eller strålande sol så det är smörj varje dag som gäller. Dagcremer med UV-skydd är perfekt även när du jobbar och inte ligger på stranden. En ny stjärna på skyddshimlen är Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 som jag ska berätta om idag.

Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 är precis som det låter, Elemis mest sålda produkt med ett tillsatt UV-skydd. Genialiskt! Man undrar ju varför den inte kommit innan, men det kan kanske vara för att folk är mer medvetna idag och är mer villiga att skydda sig. Anyways, den ”vanliga” Elemis Pro-Collagen Marine Cream säljs en gång var nionde sekund, och den nyheten är alltså precis lika bra fast med SPF 30!

Men…Hur kan den vara lika bra fast man tillsatt något? Måste man inte ta bort något annat då?

Jo, den frågan ställde jag mig också. Och så ställde jag den såklart till Elemis. Svaret var att just Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 har utvecklats med en helt ny teknologi som gör att de kan producera en creme med ett mer jämnt fördelat solskydd, som gör att man behöver tillsätta en mindre mängd tillsatt solskydd men ändå få fram en creme med högt solskydd.

Fattade du hur det fungerade? Nej, inte jag heller. Vi cremenördar vill ju ha mer info än så, right?!

Så jag frågade Ida Birking, som är utbildare på Elemis i Sverige och hon förklarade det istället såhär:

Det man har gjort som är väldigt unikt är att man har kapslat in solskyddet i en dubbel lipidsfär, vilket gör att sfären blir negativt laddad. Detta innebär att sfärerna repellerar varandra på hudytan, vilket resulterar i ett mycket jämnare fördelat skikt av solskyddet. Detta leder till att man behöver en mindre mängd solskydd än normalt, men uppnår ändå samma nivå av skydd utan påverkan på produktens effektivitet.

Tack tack!

Elemis Collagen Marine Cream SPF 30, skönhetssnack.se

Förutom solskyddet innehåller  Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30 tre huvudingredienser.

padina-pavonica-peacoks-tail-algae

Bild: Elemis.com

Padina Pavonica

Det är bland annat denna växt som ger Pro-Collagen Marine Cream sin unika doft (och eh ja, undebar!). Det är en medelhavsalg som har visat sig öka ”fluffet i madrassen”, den har alltså en utslätande anti-age effekt.

chlorella-brown-algaeBild: Elemis.com

Chlorella

En sötvattensalg som är rik på peptider, aminosyror och anzymer. Denna alg hjälper till att sakta ned nedbrytningen av elastin och kollagen i huden.

ginkgo-biloba-leavesBild: Elemis.com

Ginko Biloba

En växt som är rik på antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler = very good!

Användning

Jag som är ett stort fan av Elemis Pro-Collagen produkter älskar ju bara den här, både på grund av doften men också för att den är lätt men ändå ger så mycket fukt. Och trots att den innehåller så högt SPF tycker jag den känns precis som den vanliga, ingen fetare konsistens bara för att den har solskydd i sig.

Detta är ju en solcreme och anti-age creme, så vill ju jobba på befintliga ålderstecken och samtidigt skydda dig mot UV-strålningar är detta en väldigt bra investering i din hud. Har du kanske en annan hudtyp eller vill kika vidare på dagcremer med UV-skydd? Då kan du läsa mer här för fler tips.

Kraaam!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

  1. Det där låter ju jätte intressant:) Det är ju viktigt med solskydd inte bara för att skydda sig men att det inte förstör utseendet när man lagt på alla andra produkter och man blir vit eller konstig i ansiktet. Mina favoriter är helt klart Biodroga MD:s spf 30/50 och Babor Repair Cellular Ultimate Protecting Balm Spf 50 . Men jag gillar när man kan göra en dagkräm och spf i ett hade önskat att Beaute Pacifique hade gjort det av sin Creme Paradoxe

    Måste bara säga att ni har världens trevligaste personal man blir alltid lika bra bemött och omhändertagen när man handlar hos er:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.