Dag-och nattcremerFakta om hudvårdsmärkenHudvårdKurerÖgoncreme/ÖgonserumRengöringTestat

Elemis- Spalyx när den är som bäst

Elemis- Spalyx när den är som bäst

Om du undrar vad mitt ansikte varit det senaste kan jag tala om för dig att det har varit insmort. Den senaste tiden har i största grad gått åt att testa, tänka, utvärdera, få behandlingar (denna del är den jobbigaste…NOT!) och smörja med olika produkter som vi ska eller inte ska ta in i vårt noga utvalda sortiment på Hudoteket. Ett av dessa märken är Elemis. Åh, vilken kärlek! Vilka dofter! Hudoteket har sedan start alltid jobbat med de främsta hudvårdsmärkena och då vore det ju väldigt konstigt om Englands största SPA-märke fanns på våra hyllor, inte sant?  Här kommer mer information om Elemis samt mina favoritprodukter från min testrunda.

 

Elemis

Elemis är som sagt Englands största SPA-märken. De kombinerar det bästa från naturen och vetenskapen för att få fram produkter som ger resultat. Elemis är ett SPA-märke och här hittar du underbara cremer som ger resultat på linjer, rynkor, torrhet, minskad lyster med mera. De har en nästintill lika gedigen portfölj av kroppsproduter som ansiktsprodukter, vilket också indikerar att det är ett SPA-märke.

Kliniska studier

En av anledningarna till att vi valde att ta in Elemis till Hudoteket är att de har kliniska studier. Det vill säga att de skickar iväg produkterna till en oberoende part där produkterna testas på hudar och där resultatet mäts med maskiner och instrument. Det handlar alltså inte om att någon ”känner” att de ”nog” blivit av med en rynka eller två, utan här är det noggrannt mätt. Likaså när det kommer till behandlingar mäter man resultaten. De undersökningarna skämtar man inte bort.

Behandlingar

De lägger stor vikt vid behandlingar och har extremt sköna behandlingar! Hela behandlingen är som en enda lång massage, helt magiskt. Martina hos oss på Hudoteket är specialutbildad inom Elemis behandlingar, så en sådan kan man få hos henne. Läs mer om behandlingarna här>

Min hud och mina Elemis-favoriter

Just nu är jag normal i huden, inte särskilt torr, inte särskilt fet. Däremot har jag känt att huden liksom kommit på att den ska reagera på dåligt leverne. Har jag kanske druckit för mycket prosecco en kväll syns det. Har jag kanske sovit dåligt så syns det med. Det gjorde det aldrig när jag var yngre, en riktig bajsmacka det här med att bli ändre måste jag säga. Som tur är jobbar jag ju i rätt branch för detta och har därför tagit till nedan artilleri för att öka elasticiteten och lystern i huden, motverka linjer och råda bot mot mörka ringar.

Elemis Cleansing Products | skonhetssnack.se

Rengöringsrutinen består av underbara Elemis Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil. Den skakar jag, tar två pump (ett om jag är snål, två om jag vill lyxa mig) och masserar in i ansiktet. Sedan tillsätter jag vatten och då blir det till en mjölk i ansiktet.

Efter det sprayar jag på en rejäl dusch Elemis Soothing Apricot Toner. Egentligen är jag inte speciellt känslig men det struntar jag blankt i då denna luktar SÅ HIMLA GOTT! Jag sprayar denna över makeupen på kontoret under dagen, och alla som svänger förbi mitt kontor brukar alltid fråga vad det är för parfym jag har. Doften lägger sig dock fort, så den konkurrerar inte ut något annat. Men den lilla stunden som man känner doften från den här är så lovely!

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm | skonhetssnack.se

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm är en ikonsik produkt hos Elemis och måste därför nämnas. Jag använder denna då och då, när huden känns lite torr och är i behov av något extra. Den kan även användas som ansiktsmask! Fördela i så fall en generös mängd över ansikte, hals och dekolletage med torra fingrar. Massera för att värma upp huden och mjuka upp balmen. Låt sitta i tio minuter och tvätta sedan bort med handduken som man får när man köper denna produkt.

 

Elemis Cellular Recovery Skin Bliss Capsules|skonhetssnack.se

Nu till något annat ljuvligt. Detta är nog min absoluta favorit bland Elemis ansiktsprodukter; Elemis Cellular Recovery Skin Bliss Capsules. Detta är en detoxkur för ansiktet med superaktiva och vårdande ingredienser inkapslade där man använder en kapsel morgon och en kapsel på kvällen.

Elemis Cellular Recovery Skin Bliss Capsules | skonhetssnack.se

Kuren motverkar ålderstecken, ger näring, lugnar och återfuktar huden. Toxiner rensas bort och trött, stressad hud får nytt liv. Resultatet blir en lystrig hud med en ”dewy look” =)

Elemis Cellular Recovery Skin Bliss Capsules | skonhetssnack.se

Vätskan i kapseln är oljig och doftar mumma. Använd den rosa kapseln (ros) på morgonen och den gröna kapseln (lavendel) på kvällen. Applicera innehållet i kapseln på rengjord hud genom att varsamt massera in formulan i huden och lägg sedan din vanliga creme.

Elemis Pro-Collagen Day & Night Cream|skonhetssnack.se

Som dag och nattcreme använder jag Elemis Pro-Collagen Marine Cream och Elemis Pro-Collagen Oxygenating Night Cream. Klicka in och läs mer om dessa, det finns så mycket klinska undersökningar och grymma testresultat att man nästan storknar. Inte helt vanligt i denna branch, då man ibland kommer undan med att ”det är en skön creme som ger fukt”. Här är det bevis som gäller, det gillar jag! Hela Pro-Collagen serien är som ett signum för Elemis, det är deras absolut mest sålda serie.

Elemis Pro-Radiance Illuminating Eye Balm|skonhetssnack.se

Och så var det ju de här mörka ringarna. Jag använder alltid concealer, men visst känns det extra gött att de är lite utsuddade redan när man har lagt på ögoncremen? Den är såklart toppen för dig som tycker att ögoncreme och concealer är en produkt för mycket. Kör då bara på denna: Elemis Pro-Radiance Illuminating Eye Balm.

Elemis Pro-Radiance Illuminating Eye Balm|skonhetssnack.se

Metallapplicatorn är kall och dämpar svullnad. Känns väldigt skönt. Speciellt efter den där proseccon..;-)

Elemis Pro-Radiance Illuminating Eye Balm|skonhetssnack.se

Den ger en väldigt fin lyster och kan även appliceras ovanpå makeup om man vill dutta på lite mer lyster.

Det var allt för mig om Elemis för denna gång, men jag kommer återkomma, vi har ju inte ens pratat om kroppsvården än! Något att se fram emot, jag lovar.

Kram och hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.