Fakta om hudvårdsmärkenGuider, tips & kunskapHudvård

Elixir Cosmeceuticals

Elixir Cosmeceuticals

Japp, här har du det. En ny stjärna på märkeshimlen här hos oss på Hudoteket och som vi har längtat efter det! Och många av våra kunder med verkar det som, för produkterna fullkomligt flyger av hyllorna. Varför? Det ska jag berätta om.

Vad är Elixir Cosmeceuticals?

Elixir Cosmeceuticals är som det låter, ett Cosmeceuticals-märke. Och Cosmeceuticals är hudvård som har höga halter av aktiva ingredienser med dokumenterade effekter. Produkter med lite extra krut i helt enkelt, man brukar också kalla det medicinsk hudvård (men det är inte receptbelagt).

Elixir Cosmeceuticals är ett hudvårdsmärke som är framtaget av norska hudläkare. De använder sig enbart av ingredienser som har dokumenterad effekt genom forskning, och därför tar de aldrig fram en produkt bara för att eller för att den är trendig. När det kommer produkter är det en produkt som fyller en funktion och som ger verkligt resultat.

En komplett Elixir-rutin

 • A. Rengöring: Efter en grundlig rengöring kan huden tillgodose sig de andra produkterna bättre.
 • B. Peeling med hjälp av syrapads med AHA eller BHA-syra.
 • C. Cellkommunicerande ingredienser som lär huden att jobba själv. Exempel kan vara antioxidanter eller retinol.
 • D. Fukt, gärna i en form som liknar hudens egen uppbyggnad så som glycerol, cermaider och panthenol.
 • E. Solskyddsfaktor med UVA och UVB-filter året om.

Vilka kan använda Elixirs produkter?

Alla hudtyper men de har specifikt bra produkter för

 • Ojämn hudton
 • Torr hud
 • Fina linjer
 • Pigmentfläckar
 • Oren hud och fet hud
 • Rosacea och känslig hud

Vilka ingredienser använder sig Elixir av?

Som jag skrev tidigare, enbart ingredienser som det finns forskning bakom och redovisade resultat på huden. Så i ingrediensförteckningen hittar du:

 • Olika syror så som glykolsyra, salicylsyra, mandelsyra, pha-syra och kojiksyra.
 • Retinoider
 • Niacinamid (vitamin B3)
 • Svavel
 • Grönt te
 • Hyaluronsyra
 • Enzymer
 • med flera =)

Stjärnprodukter från Elixir

Det är ju så när man har börjat med ett nytt märke att man bara vill prata om allt! Men det kan ju bli lite väl maffigt, så jag börjar att introducera dig till märket med att visa deras absoluta stjärnor, som är helt unika för märket.

Vi börjar med produkten som gjorde att jag fick upp ögonen för Elixir Cosmeceuticals

Elixir Cosmeceuticals Sulfactil

Min kollega kom in till mig helt lyrisk och berättade om de resultat som hon fått på sin periorala dermatit, tack vare Elixir Cosmeceuticals Sulfactil. På bara några dagar hennes problem gått ned, och hon kände ”detta bara måste vi kunna erbjuda våra kunder!”. Det är en kurprodukt som är baserad på svavel. Svavel är en mineral som har flera goda effekter på huden, tack vare att svavel motverkar bildandet av bakterier samt att den luckrar upp översta hudlagret.

I kliniska studier har man sett att svavel fungerar extra bra perioral dermatit, rosacea, akne, seborriskt eksem och mjäll.

Svavel och salicylsyra ingår i sulfactil.
Elixir_cosmeceuticals_sufactil_Elixir_cosmeceuticals_IMG_3464
Lite gul i färgen och något sträv i konsistensen.

Detta är som sagt en specialprodukt som används på kvällen och inte varje natt. Läs mer om denna dunderkur här.

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4%

Detta är den absolut mest populära cremen hos Elixir, kanske för att den är så mångsidig och passar de flesta. Elixir Cosmeceuticals Niactil 4% är lätt gelé som kan användas antingen som ett rikare serum eller som en lättare 24h creme. Den här godingen innehåller hela 4% niacinamide! Den jobbar på att ge fukt, minska stora porer, ge en jämnare hudyta, verka lugnande och dämpa rodnad. Den är också perfekt för någon med rosacea.

Så ska du bara testa en sak från Elixir skulle jag börja med denna creme, för det kan inte bli fel.

Elixir_cosmeceuticals_niactil_IMG_3481
Niactil 4% – Elixirs mest sålda produkt

Elixir Cosmeceuticals Niactil Advanced Pro

Och som om inte detta vore nog så finns det en storasyster till Niactilen, Elixir Cosmeceuticals Niactil Advanced Pro. Skillnaden mellan Niactil 4% och Niactil Advanced Pro är att PRO:n innehåller fler aktiva ingredienser. Sistnämnda innehåller bland anant PHA-syra, som ger en lätt peelande effekt, ökar fukthalten i huden och gör huden mer finporig.

Elixir_cosmeceuticals_niactil_duoIMG_3479
Här ser du Niactil Advanced PRO ihop med sin lilasyster.

Även Niactil Advanced Pro kan du använda som både serum och creme, men är du åt det torrare hållet bör du ha den som serum på dagen med ett uv-skydd ovanpå och sedan en rikare nattcreme på natten, exempelvis Elixir Cosmeceuticals Hydractil Rich Cream.

Elixir_cosmeceuticals_antioxidant_toning_padsElixir_cosmeceuticals_IMG_3471 Elixir_cosmeceuticals_antioxidant_toning_padsElixir_cosmeceuticals_IMG_3471
Här är de två olika varianterna. De doftar i princip ingenting, enbart lite medicinskt.

Elixir Cosmeceuticals Antioxidant Toning Pads

Detta är också en såndär stjärnprodukt som jag tycker att du absolut måste testa, speciellt nu i sommar. De påminner lite om Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads men har lite andra funktioner.

Elixir_cosmeceuticals_antioxidant_toning_padsElixir_cosmeceuticals_IMG_3469
Doftar lätt citrus, yum!

Antioxidant Toning Pads från Elixir är mer av en multiprodukt. Den ska främst användas som ett ansiktsvatten men om tiden och platsen är knapp kan man på morgonen använda den istället för rengöring då den ävem tar bort smuts och smink. Padsen är dränkta i en mix av antioxidanter och citrusextrakt vilket även gör att de fungerar som ett antioxidantserum, och som du vet vid det här laget är antioxidanter en extra sköld mot yttre påfrestningar.

Fördelar med Elixir Antioxidant Toning Pads

 • Expressrengöring + ansikstsvatten+ serum i ett
 • Passar alla hudtyper
 • Skapar en extra sköld mot UV-ljus och yttre påfrestningar.

Man kan även ha dem på ögonlocken! Perfekt produkt för handbaggaget, och då skulle jag gärna kombinera den med dagcremen Elixir Cosmeceuticals Ultradefense SPF 50. En dagcreme med SPF 50 + antioxidanter och DNA-reparerande enzymer👌🏻.

Elixir_cosmeceuticals_antioxidant_toning_padsElixir_cosmeceuticals_IMG_3471
60 pads får du i en burk.

Tänk, detta var bara fyra av deras fantastiska produkter och ändå har jag skrivit så det brinner i fingertopparna. Det finns så mycket härligt att tipsa om! Jag är så nyfiken, har du testat något från Elixir? Berätta gärna vad du tycker, det är så kul att vad just du tycker.

Kram heej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.