HudvårdRengöringSolskydd

Tvätta bort solcremen

Tvätta bort solcremen

Nu har jag pratat hål i huvudet på dig om solcremer, i alla olika format. Men det vi inte pratat om är det faktum att solcremen faktiskt ska tvättas bort på kvällen, och att många rengöringar inte löser upp solcremerna riktigt ordentligt. Så idag bjuds det på mina bästa tips för att få en krispigt ren hud.

Rengöringstips

Beroende på hur mycket tid och energi du vill lägga på din rengöringsrutin har jag några olika råd. 

  1. För hudvårdsälskaren:Då är dubbelrengöring the way to go, där man först har en oljebaserad rengöring som löser upp solskydd och makeup, och sedan en vattenbaserad rengöring som rengör huden på djupet och är anpassad för just din hudtyp. Detta är trippel A- rengöringen, lite omständigare men din hud kommer att tacka dig. 

    Denna rengöringsrutin härstammar från Asien, och där är UV-skydd en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen (oavsett årstid eller väder) så det är inte konstigt att rengöringsrutinen är optimal för att få bort UV-skydd.

  2. Expressrengöring för dig vill att det ska gå undan: Då kan man antingen använda sig av en rengöringsolja, då den (som jag skrev ovan) verkligen löser upp makeup och solskydd. 

    Jag har tipsat om tre dunderfavoriter i inlägget ”Älskade rengöringsoljor”. 

Alternativ nr 2, är du inte ett fan av oljor så du kika närmare på följande produkttips, som passar alla hudtyper och som är gjorde just för att i ett svep lösa upp både smink och solcreme.

Transformatör från Dp Ceuticals

Den första är Tri-Phase Cleanser från Dp Ceuticals, som är det hudvårdsmärke som rekommenderas efter Dermapenbehandlingar. Och efter den typen av hudbehandlingar rekommenderas ju alltid ett UV-skydd, och då måste man ha en rengöring som tar bort det på rätt sätt. 

Dp Dermaceuticals Tri-Phase Cleanser

Denna rengöring är magiskt skön, och är en så kallad ”transforming formula”, den byter konsistens när man jobbar med den. Som du ser på bilden nedan är den först en fast gelé, men när man masserar in den på huden omvandlas den till en olja. När du sedan tillsätter vatten blir den lite mjölkig i konsistensen. Åh så bra! Jag klippte upp tuben när den tog slut för att få ut det allra sista, den doftar mumma dessutom.

Dp Dermaceuticals Tri-Phase Cleanser
Konsistensen från början med Dp Dermaceuticals Tri-Phase Cleanser men när den masseras in blir den mjuk som en olja.

Löddrande detox från Skin Regimen

Nummer två har jag hyllat tidigare, Skin Regimen Cleansing Cream.Skin Regimen är utvecklat för den moderna människan, där UV-skydd är ett självklart inslag för att skydda sig mot olika typer av strålning och föroreningar. 

Skin Regimen Cleansing Cream

Rengöringen består av ett oerhört (med betoning på oerhööört) drygt rengöringsskum, som löddrar härligt. 

Doften är lite mer grön, och är framtagen speciellt för att lugna sinnerna (den moderna människan är tydligen ute för lite i skog och natur, därför doftar denna rengöring just detta). Naturen har som bekant en lugnande effekt på huden. Just denna rengöring tar även bort partiklar från föroreningar, vilket är supersvårt att få bort från huden. Så vistas du mycket i stadsmiljö är denna rengöring ett hett tips!

skin regimen cleansing cream dot on hand, skonhetssnack.seIMG_0915skin regimen cleansing cream dot on hand, skonhetssnack.seIMG_0915
I fast form
skin regimen cleanser on hand, skonhetssnack.seIMG_0918
I löddrande form

Nyhet från Bioline

Märket Bioline tror jag lanserade en ny rengöring senast för cirka 5-6 år sedan, och då enbart mjölkkonsistenser. Därför är denna rengöringsgelé för alla hudtyper ett trevligt tillskott i familjen. En genomskinlig gel på pump, som doftar minst av alla rengöringar jag skrivit om idag.

Bioline Gentle Cleansing Foam
Smidig pump är nytt för Bioline

Jag tror alla Bioline-lovers out there kommer älska den här, speciellt du som gör Prima Luce-rengöringen, men kanske vill byta till eller alternera med en rengöring utan syra. 

 Bioline Gentle Cleansing Foam Bioline Gentle Cleansing Foam
En något mer rinnig form än övriga rengöringar i detta inlägg.

Gör ansiktet soperent, stor tumme upp!

Kom ihåg rengöringssvampen

Rengöringssvamp
Bästa och billigaste sättet att ta rengöringsrutinen till en ny nivå.

Jag har sagt det innan, och nu säger jag det igen. Det finns mer eller mindre avancerade varianter, men favorit är plånboksvänliga Vadeco Tvättsvampar 2-Pack. Ovasett rengöring, använd dessa. Det märks sån skillnad på rengöringen, du blir av med döda hudceller och behöver inte splasha runt med vatten. Läs mer om fördelarna med rengöringssvamp i inlägget ”Svampa mera”.

Peeling och mask

Sista tipset är att fortsätta att vara noga med peeling och mask sommartid. Man kanske slarvar för att man är på resande fot och inne i semester-icke-rutiner, men din hud känner det och kommer komma ihåg det och straffa dig. Det är ju av denna anledning av har reseförpackningar, dah?!
Minst en gång i veckan passar det att exfoliera huden, tänk på att ta det lugnt med starka syrapeelingar om du är en person som sätter ut näsan i solen när den kommer fram. Solskydd always.

Det var mina bästa rengöringstips nu i sommar, over and out!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.