Guider, tips & kunskapSolskydd

After beach med after sun

After beach med after sun

Att ha en after sun i necessären borde vara lika självklart som att gå på after beach om du frågar mig. Man behöver inte sola för att sommartid ha after sun produkter nära till hands, jag ser det som att man helt enkelt har en sommargarderob för huden. 

Varför After Sun?

After Sun produkter verkar i regel återfuktande då sol och bad torkar ut huden. – – Dessutom har de lugnande ingredienser av olika slag om det är så att man fått för mycket av det goda. Aloe Vera är en ständigt återkommande ingrediens. Ett plus i kanten är att många after sun-produkter dessutom har en fräsch doft, så för mig doftar alltid after sun semester och gör att man kommer in i ett gött mood när man smörjer in sig. 

Det finns olika typer av after sun, vilken ska jag välja? 

Jag tycker det finns två olika typer. Dels har vi de cremigare varianterna som du kan ha istället för bodylotion eller ansiktscreme. De är vårdande och lite rikare och innehåller allt du behöver för en bra ansiktsvård, plus lite extra ingredienser som är bra i ett varmt och soligt klimat. 

Sedan har vi SOS-varianterna. Olika gels, ampuller och lotions som agerar som första hjälpen när du bränt dig i solen. Dessa är oftast extra svalkande och läkande, och vars främsta fokus är att likndra och dämpa rödhet. 

Idag ska jag tipsa om några varianter som jag fullkomligt älskar och som hänger med i min semesteruppställning av cremer. 

Mina bästa after sun tips

Jag har alltid svårt att välja mellan Bioline Sundefense Aftersun Face And Body och Babor Anti-Aging Sun Care After Sun Repair Lotion. Biolines är lite lättare medan Babors har en cremigare konsistens. Båda doftar semester och helt fantastiskt. Dessa är perfekta att ha istället för vanlig body lotion på sommaren, så du behöver inte ha med både och i resväskan. I år kom även Clarins med en nylansering, Clarins Soothing After Sun Balm Face & Body är riktigt cremig, nästan som ett balm och doftar också ljuvligt. 

After Sun produkter från Babor, skönhetssnack.se IMG_4350
After Sun ampuller från Babor, skönhetssnack.se IMG_4292
Babors After sun-vård är fantastisk

Till ansiktet brukar jag använda min vanliga ansiktsvård, men lägger till Babors After sun ampuller, Babor Anti-Aging Sun Care After Sun Fluid. Dessa är verkligen SOS- behandling för röd hud, har jag råkat bränna mig någonstans (vilker händer vääldigt sällan) så lägger jag dessa direkt och dagen efter brukar det ha lugnat sig rejält. Kan såklart även användas på utsatta områden på kroppen. Babors ampuller är också superåterfuktande och man får en plumpad effekt, så de är en riktig skönhetskur. 

Mitt sista After Sun-tips är den från EVY, Evy Technology Aftersun Mousse. Här snackar vi inte semesterfeeling med god doft men en otroligt avancerad produkt som är toppen för hela familjen, även barn. Helt parfym och doftfri, superlugnande och läkande. Den kan även användas efter rakning och vaxning, så det är en riktigt bra allround produkt. 

Det var mina favoriter när det kommer till after sun, det är ju ett under att min man får plats i bilen när vi är på roadtrip…;-) 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.