Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarHudvårdRengöringRengöring

Enkelt hudvårdsknep- svampa mera!

Enkelt hudvårdsknep- svampa mera!

Nu ska jag ge ett väldigt enkelt hudvårdsknep som kan göra stor skillnad.

Om du använder rengöringssvampar när du tvättar ansiktet istället för bara händerna när du rengör ansiktet får du dels en minimal peeling varje dag, och dels får du bort all rengöringsprodukt ordentligt. Detta tycker jag är extra bra de gånger jag har lagt en kraftig mask och man har svårt att få bort det med fingrar eller bomullsrondeller.

De tvättsvampar som jag använder och som vi säljer på Hudoteket är av hög kvalitet och går att ha länge. När de börjar bli lite dassiga kan du tvätta dem i tvättmaskinen och de går att använda om och om igen. De säljs i pack om två.
Rengöringssvamp på Sans Soucis

(obs! På bilden ser du svampar från Sans Soucis, med de finns ej längre. Nu använder jag och länkar till en motsvarighet som funkar på samma sätt och som är lika bra)

Såhär använder du dem:

Du blöter svampen och kramar ut den (som en wettex-trasa) och torkar av din rengöringsprodukt från huden, men inte hårt eller gnuggigt, bara som om du torkar ansiktet med en handduk. Då får du en minimal peeling som gör att man håller borta överskottet av döda hudceller.

Sedan kan du bara skölja ansiktet i lite vatten över handfatet om du tycker det känns skönt. Det gör alltid jag, då känner jag att verkligen allt är borta. Svampen sköljer du ut som en trasa och ställer i baddrumskåpet på tork (ej blöt på handfatet, då håller den sig ej fräsch så länge).

Om du snabbt, enkelt och billigt vill göra en stor förändring i din hudvårdsrutin- varsågod!

Andrea

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.