BB & CC CreamConcealerHudvårdMakeupTestat

Nytt & hett: CC-concealer från Peter Thomas Roth

Nytt & hett: CC-concealer från Peter Thomas Roth

Peter Thomas Roth är ett märke som överraskar med nya roliga produkter. Ofta. Nyss hade de ju lansering av en ny nyans av deras populära CC-cream, men redan nu följer de upp med att släppa ytterligare en produkt i Camu Camu-serien.

Peter Thomas Roth CC Eye Correcting Concealer  är en såndär produkt som du inte vet att du behöver förrän du har den i din hand…och då behöver man den verkligen!

peterthomasroth_cc_concealer_allConcealer och highlighter i ett, vem vill inte ha det?

Fördelar:

  • Jämnar ut hudtonen
  • Täcker mörka ringar kring ögonen
  • Har ett SPF på 30!
  • Arbetar mot pigmetentering tack vare att den innehåller Arbutin.
  • C-vitamin från Camu Camu-bäret sägs minska mörka ringar på sikt och släta ut huden.
  • Highligtern ger en finfin lyster
  • Lätt i konsistensen- man kan bygga på täckning tills man är nöjd utan att det blir kakigt.

peterthomasroth_cc_concealer_colorsConcealer-delen kommer i tre nyanser, och ska matcha nyanserna med samma namn på deras CC-cream. Dock anser inte jag att det är detsamma som att man ska nödvändigt vis ska ha samma nyans på sin concealer som man har på CC-creamen. Detta då man generellt ska gå någon nyans ljusare på sin concealer (men inte många- risk för tvättbjörnseffekt, inte snyggt!). Detta är ju väldigt individuellt, vissa kan ha samma nyans, andra kan behöva gå ett steg ljusare på concealern.

peterthomasroth_cc_concealer_handJag som nu under sommaren är en Light/medium i ansiktet kan ändå ha concealern i nyansen light. Om jag hade haft samma nyans på concealern som i ansiktet så hade concealern blivit för mörk.

Bilden nyanserna ovan blir ju lite missvisande då det är på en hand som har lite annan ursprungsfärg än kring ögat, plus att det är ett tjockare lager än vad man har kring ögonen. Denna produkt är dryyyg!

Applicering

Jag gör faktiskt så att jag duttar en prick under ögat, och sedan klappar jag ut den kring ögat med ett rent finger. Jag gillar att jobba ut concealers med fingrarna, det känns som att värmen från fingret gör att produkten smälter ihop med huden bättre. Vill man applicera med pensel så rekommenderar jag en sådan här.

Och så till highlighter-delen

Den är lättare och ”blötare” i sin konsistens än concealern. Jag använder den främst under ögonbrynet, vid läppens amorbåge för extra plut samt på kindbenen. Här gör jag på samma sätt, duttar på och klappar ut med ren fingertopp. Väldigt fint blir det!

peterthomasroth_cc_highlighterPå bilden och även när den är så koncentrerad ser den väldigt kall/rosa ut, men när man arbetar ut den tycker jag att den blir neutral- alltså inte rosa eller guldig. Något gyllene mellanläge =) Det är samma nyans på highlightern i alla färgvariationer.

peterthomasroth_cc_highlighter_handSumma summarum

Jag tycker inte det är helt lätt att hitta en concealer som sitter bra, som inte lägger sig i veck och som inte torkar ut. Denna produkt klarar detta hårda test med bravur, så jag skulle faktiskt kunna köpa den enbart för concealer-sidan. Att den dessutom har en bra highlighter som spar plats i sminkväskan samt att den har SPF 30 är ett stort bonus för mig. Tumme upp för Peter Thomas Roth CC Eye Correcting Concealer !

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.