Testat

Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo

Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo

För ett tag sedan skrev jag om Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo i ett inlägg du kan läsa här. Det var mest en uppladning för vad som komma skulle, och nu har jag lagt vantarna på och testat denna ganska ovanliga duo.

Det är ju inte varje dag man snubblar över produkter som sägs suga ur orenheter ur huden, som en ansiktsbehandling på burk. Behandlingen sker i två steg:

1. Först lägger du ett tjockt lager av cremen som är i burken. Den har konsistensen av en peeling blandad med en lermask. Den lägger du på ställen där du har behov av storstädning, exempelvis på haka, panna, näsa eller ja, hela facet. Du låter den sitta på i ca 10 minuter, sedan adderar du varmt vatten och masserar in lite lätt som en peeling. Skölj av och torka torrt.

murad_porecleanser_hand

2. Direkt efteråt lägger du på Pore Refining Sealer i ett tunnt lager. Den känns ungefär som ett serum, så när den absorberats kan du applicera din creme som vanligt. För bästa effekt rekommenderas att du lägger ytterligare ett lager av Sealern inom 12 timmar.

murad_blackheadduo_andrea_faceOch hur tycker testkaninen att den funkade?

Tackar som frågar! Jag hade ju verkligen laddat inför denna produkt, och därför ”sketat ner mig” lite mer än vanligt. Det vill säga, skippat ansiktsbehandling på några månader trots utlandssemester, solcremer, brun utan sol, stress, you name it. Så jag hade faktiskt områden där jag tyckte att det behövde rensas, hakan främst. På näsan tyckte jag minsann att porerna gott kunde bli lite mindre, så där testade jag också. Pannan hade jag några envisa rackare på, främst för att jag inte kan pricka rätt med torrshampo och spray, haha.

Direkt efter behandlingen tyckte jag ansiktet var lite kallt, och att det ”tinglade” lite, som att det faktiskt hände något. Den kändes också väldigt len, och orenheterna upplevde jag som plattare, och därav mindre synliga. Alltså, inte utdragna som vissa amerikanska recensioner tidigare påstått. Så jag blev lite besviken (hade ju förväntat mig mer action), men ändå nöjd. Som peeling och mask deluxe med ett slätare, lenare och mattare ansikte som resultat.

MEN det slutar inte här. Någon dag efteråt tycker jag att jag känner mig lite som ett sandpapper i ansiktet. Dock lade jag inte ihop ett och två, jag trodde att jag hade kanske hade fått en reaktion av en annan nattcreme som jag testade samma vecka. Detta tills min kille (självklart också utsatt för test) också säger att han känner sig väääldigt torr och lite skrovlig i huden. Även min syrra som fått testa (oh yes, jag är grundlig) smsar och säger ”att hon har någon konstig konsistens i ansiktet”.

Där började jag fatta sambandet och det verkar som ”sandpappret” i ansiktet faktiskt var en effekt av denna duo. Jag lassade på med fuktmask och två dagar efter var det borta.

Och jag har fortfarande inte behövt göra en portömning, och ansiktet är fortfarande platt =)

Så summa summarum, helt klart tumme upp för Murad Pore Reform Blackhead & Pore Clearing Duo ! Dock blev det för oss tre någon slags detox av huden, så jag rekommenderar inte att man gör den dagen innan man vill vara sitt snyggaste jag. Men alla är ju olika, så detoxen kanske inte blir på alla. Och kanske blir det mindre för varje gång man gör, men detta har jag ej hunnit undersöka ännu, ber att få återkomma.

Adios!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

 1. Hej! Fungerar denna om man har mer än pormaskar, är den okej att använda om man har inflamerad acne?
  Kram

  1. Hejsan Linda!
   Yes, det funkar fint! Var dock noga med att bara tvätta av det första steget, peela inte. Prova gärna på ett litet område först för att vara på den säkra sidan.
   Ha det gott!
   Kram Andrea

 2. Hej. när man lägger på steg två, menar du då att man kan smörja in sig med sin dagcreme ovanpå? och när man lägger på ”serumet” en andra gång efter 12 timmar kan man då ha haft vanlig dagcreme emellan?

  1. Hejsan Mimmi!
   Yes, steg två blir som ett serum och du lägger din dagcreme ovanpå.
   Och sedan på kvällen tvättar du dig, lägger steg två som serum och sedan nattcreme.
   Eller tvärtom om du börjar på kvällen.

   Hör gärna av dig om du har fler frågor!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.