Body LotionFakta om hudvårdsmärkenHudvårdMaskTestat

Historien om Decléor

Historien om Decléor

När jag tänker på Decléor tänker jag direkt på gult. Och alla härliga dofter. Främst för att Decléors huvudingredienser i produkterna är essentiella oljor som kan göra underverk för huden tillsammans med aromaterapi. Det sistnämnda är något som Decléor blivit experter på, då de har utövat denna konst sedan 1974. Då var märkesnamnet ”Cleor” eller Clé en Or, som betyder Gyllene nyckel, som ska öppna skönhetens tempel. Cleor grundandes av en grupp personer som var kunniga inom hudvård, medicin, aromaterapi och akupressur, något som var väldigt ovanligt vid tidpunkten. Jag har intervjuar en av dem, Madame Solange, och du kan läsa hela intervjun här.

Deras växtbaserade behandlingar blev snabbt en hit och likaså de första produkterna som togs fram; Aromessenserna. De är 100% naturliga växtextrakt som man lägger under sin creme och de följdes snart upp av cremer och nattbalsam med samma grundstenar.

serum_aromaessence

Du kan läsa mer om dessa växtessenser här, och tips på hur man smidigast applicerar dem.

Decleor_liferadiancecream

Efter ungefär 10 år blev Cleor Decléor, och på 1990-talet blev aromaterapin stor i Europa. Resten är en framgångssaga. Men nu till en serie som är betydligt nyare än 1990-talet, nämligen Life Radiance. Life Radiance-produkterna handlar om lyster. Och det är ju väldigt önskvärt, speciellt i dessa grå och torra tider. En hud i balans med lyster känns väldigt fräscht. Ovan ser du Double Radiance Cream som dels ger omedelbar lyster och har ingredienser i sig som ökar cirkulationen och lystern i huden på sikt. Hur då? Genom att ha två konsistenser i en flaska, en liten pump av båda som man blandar i handflatan blir en perfekt kombo. Den vita, cremiga delen ger direkt lyster och perfekt makeup-underlag, och den geléaktiga gula delen arbetar på sikt. En fantastisk produkt!

Decleor_liferadiancecure

Men ibland måste man ta i med hårdhandskarna. Då plockar man fram Life Radiance 10-Day Energising Vitamin Cure. Där kickas huden igång under tio dagar, med hjälp av ett rent c-vitaminpulver som blandas med ett aktivt serum. Serumet innehåller bland annat AHA-syra och tillsammans ger sig denna cocktail på ojämn hudton, fina linjer, grå och dassig hy.

Det finns ytterligare en serie som arbetar med lyster, Aroma Lisse, som också är inriktad på de mimiska linjerna som uppkommer när man blir runt 30+. Läs mer om den här.

Decleor_prolagenelift

Jag kan ju heller inte glömma att nämna serien Prolagène Lift. Den har ersatt Experience de l’age, så du som har använt den serien ska gå över till denna förbättrade variant. Den vänder sig till dem som inte bara har mimiska linjer (som orsakas av dina ansiktsuttryck) utan som faktiskt har lite mer bestående linjer och rynkor. Man ska ju inte sätta ålder på cremer då en 30-åring kan ha hy som en 50-åring och vice versa, men en riktlinje är att Prolagène Lift är för den som är runt 40 år och över, även om det finns undantag såklart. Ingen hud är ju den andra lik så att säga.

En kul produkt i serien är Lift & Fill Wrinkle Mask. Denna mask eller ”filler” ska läggas direkt i rynkan, och efter 10 minuter ska överflödet masseras in. Detta ska göra så att linjer omedelbart suddas ut, och såntdär direktverkande sitter ju aldrig fel, inte sant?

Decleor_systemecorps

Sist men inte minst vill jag tipsa om min absoluta favorit i Decléors sortiment, och alla andra sortiment med för den delen. Denna bodylotion! Système Corps Moisturising Body Milk. Galet bra, och jag har tidigare pratat om att denna alltid står i skåpet, även om jag testar annat emellanåt (bara för att inse att gräset inte är grönare…). Den doftar milt och mysigt, en liten aning av kokos. Och då snackar vi inte kokolja à la Ibiza och läderhud, utan mer fräsch kokos. Den går in snabbt i huden, lämnar ingen hinna. Perfekt att grunda med om man ska brun-utan-sol-a sig, och även en perfekt ”istället för en blomma”. Ingen som jag gett denna till har blivit missnöjd.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.