Mask

Söndagsmask med Elemis

Söndagsmask med Elemis

Som ni vet har det brittiska märket Elemis en speciell plats i mitt hjärta. Det är något med dofterna som är magiska, men också med märkets identitet och forskning bakom. Vill du också veta mer om märket? Läs gärna om dagen när jag var på deras huvudkontor och concept spa i London.

Elemis Superfood Berry Boost Mask skonhetssnack.se IMG_4718

Elemis Superfood Berry Boost Mask

Men nu till dagens ämne – Elemis Superfood Berry Boost Mask. Efter en helg på Kärringön utan dusch ville jag ge kroppen, huden och håret en riktig omgång. Helkroppsrenovering som jag brukar kalla det när jag inte vill bli stör på badrummet och min man inte ska vänta på att jag ska komma ut 😉

Iallafall, jag lade igår Elemis Superfood Berry Boost Mask. Det är en väldoftande lermask som är baserad på brasiliansk, lila lera. Leran absorberar överflödigt talg, och gör huden mer matt. Masken är perfekt för en kombinerad hud, då den inte torkar ut på något sätt.

Masken är även lätt exfolierande, och bidrar till att huden får ett mer klart utseende. Det står på förpackningen att det ska pirra, men jag känner inte av det nämnvärt. Trendingrediensen prebiotika är också med i ingredienslistan, som ska balansera upp hudens mikroflora för en optimal balans i huden.

Just det, den heter ju inte superfood bara sådär. Intressanta superfood- ingredienser är:

Svarta vinbär: Hjälper huden att bibehålla en fungerande barriärfunktion.
Blåbär: Är rika på antioxidanter och vitaminer. Skyddar mot fria radikaler, mjukgör och ger näring.
Vindruvsolja: Är känd för sin mjukgörande och närande egenskaper.

Hur används den?

Den läggs på i ett tjockt (och ack så väldoftande) lager i ansiktet, undvik att lägga den för nära ögonen. När det gått tio minuter, tvätta av. Detta är ingen sovmask, 10 minuter räcker gott.

Tips!

Innan du ska tvätta av masken, blöt huden antingen med ett fuktspray eller vatten så du liksom löser upp leran. Då blir det lättare att tvätta av. Och någon form av rengöringssvamp är att rekommendera, så får du bort allt lättare.

Passar masken inte riktigt dig?

Då finns det en variant på den. Elemis Superfood Vital Veggie Mask är en lystergivande mask som passar alla hudtyper.

Andrea på Karringon skonhetssnack.se IMG_4607
Lelle huset utan dusch. Men det var det värt! Underbart!
Andrea på Karringon skonhetssnack.se IMG_4686
Skumpa, Denise Rubergs senaste och havet. Ja, det är där på andra sidan det saltiga fönstret😉

En perfekt start på veckan helt enkelt, go kväll!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.