Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarHudvårdSerum

Tips på hur du applicerar Decléor Aromessence

Efter att jag skrivit inlägget om serum och varför man använder det har jag fått en del frågor om Declé0rs Aromessencer, så därför skriver jag ett eget inlägg om dem och främst appliceringstekniken.

Decléors serum kallas Aromessence, och denna produkt lägger man under sin dagcreme.

Aromessencerna finns för olika hudtyper:

– Neroli: passar alla hudtyper
– Rose d’Orient: lugnar och stärker en känslig hy
– Marjolaine: Ger näring åt torr hud
– Ylang Ylang: balanserar en kombinerad och fet hy
– Iris: jobbar mot fina linjer
– Exellence: effektiv på linjer, rynkor och åldersfläckar
– Mandarine: jobbar förebyggande på ålderstecken & ger massor av lyster.

Det alla dessa har gemensamt är att de är en 100% naturliga och innehåller eteriska oljor. Eteriska oljor har har flera fina effekter, bland annat är de förhindrar inflammationer, är bakteriedödande och svampdödande. Sedan har ju varje specifik olja sin specialkompetens, och därför finns det Aromessencer för olika hudtyper. Oavsett vilken man väljer kan man dock vara säker på att huden får igång blodcirkulationen, blir lugn och återfuktad på djupet.

Köper man fina droppar som dessa vill man såklart dra nytta av varje droppe. Och tre, enbart tre behövs av aromessencerna. Och då till frågan många undrar över- hur tusan får man ut bara tre, det kan ju komma en flod av härlighet ur flaskan om man inte är försiktig?

serum_aromaessence

Då ska jag visa! Man håller fast flaskan mellan tummen och pekfingret, och vänder uppochned på hela baletten, och sedan snabbt tillbaka.

serum_aromaessenceupsidedown

Där har du en droppe. Sedan gör du samma sak på långfingret och ringfingret. Et voila, du har tre droppar!

aromaessence_fingrar

Dessa fördelar du över ansiktet och stryker ut. Och får du inte olja på varje centimenter av ansiktet så gör det inget, då den flyter ut lite som gas i huden och fördelar sig fint. Men tja, någorlunda jämt ska det ju ändå vara. Från panna till haka är lite väl mycket, till och med för aromessensen.

Och kom nu ihåg att huden inte ska känns ”oljig”- då har du tagit för mycket. Aromessencen ska försvinna ned i huden där den gör nytta, och på ytan har du ju en creme som ger fukt och skyddar.

Det var alltså dagens tips, på återseende!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.