Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarÖgonbrynTestat

Pennor och gelé för perfekta power-ögonbryn

Pennor och gelé för perfekta power-ögonbryn

Det här med ögonbryn tycker jag är superviktigt och gör väldigt mycket för hela ens utseende. Ett par välformade, markerade bryn ger extra pondus. Lite som höga, klapprande klackar. De dagar som någon säger att jag måste bli klar på fem minuter för vi ska med just den där spårvagnen, så väljer jag bryn framför mascara (och mycket annat). Alla dagar i veckan. Meeeen som sagt, då kanske man behöver fixa med dem lite. Jag färgar, plockar och fixar duktigt men det hjälper inte riktigt om man har vissa fläckar som helt saknar strån och ställen där jag har strån som gud glömde frisera. De ligger platt nedåt, fast de ska vara chict svängda uppåt à la måsvinge.

Då har jag två nya favoritprodukter som gör livet lite enklare, och att faktiskt hinner en hel makup på den där femminutaren.

bareminerals_browpen

Sprillans nya bareMinerals Eyebrow Pencil . Det som är så bra med denna penna följande:
– Den är väldigt torr och matt, vilket gör att den sitter på plats väldigt länge.
– Man behöver inte vässa den, det är bara att skruva upp pennan lite mer. Glöm dock inte att skruva ned den igen.bareMinerals_browpen_brush
– Den har en borste! Jag älskar när man kan banta i sminkväskan utan att behöva kompromissa med resultatet.

– Den finns i två bra färger, just nu använder jag nyansen Universal dark- när facet är blekt får man kompensera med brynen så att säga =) Skämt å sido så är det en färg som jag tycker är i likhet med Brunette i bareMinerals brynskuggor som har utgått. Du som använt Dark Blonde kommer också trivas med denna. Nyansen Universal Light passar bättre till den som tidigare använt Pale/Ash Blonde.

bareMinerals_browpen_colors

Men så var det ju det här med frisyren på stråna. Om de liksom lever sitt eget liv. Låt mig presentera Jane Iredale PureBrow Colour. Denna gelé ger färg och håller hårstråna på plats. Det jag gillar med den att den inte torkar och blir som vitt ”ögonbrynsmjäll” som kan hända med vissa genomskinliga varianter, eller (om man har glömt gelén, ve och fasa) sätter hårspray där. Perfekt om man inte hunnit färga brynen också.

Janeiredale_browgel_close

Den finns i tre nyanser.

JaneIredale_browgel

Här är en bild som bareMinerals Sverige gjort, och den är en superbra mall för hur man ska tänka när man plockar, fyller i och geléar sig.

bareminerals_bryn

1. Brynen ska helst börja en rak linje från näsvingen och uppåt.
2. Den högsta punkten ligga på en rak linje från näsvingen, genom pupillen och upp.
3. Brynet ska sluta på en rak linje via yttre ögonvrån och ut. Här ser man att många har plockat för mkt och har man väl börjat så är risken att de fortsätter att krypa inåt för att att bli kortare och kortare…MEN bra då att vi har pennor och geléer=) Och så kan man såklart ta hjälp av ett proffs om man vill ha hjälp att få till ett bra utgångsläge med färg och form, och en hel drös med proffs hittar du här.

Good luck, och våga gärna dig på lite mer markerade bryn än vanligt. Ett enkelt knep för att känna sig som en tvättäkta power-woman!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Som ett sant brynfreak (jag fixade brynen sekunderna innan de rullade in mig på operationssalen) så måste jag givetvis testa dessa fina produkter. Använder fn Anstasias pennor, vax, borstar o gel men de här tar ju mindre plats. Tack för tipsen snygging 🙂

    1. Hejsan Anna!
      Vad kul att höra från ett annat brynfreak =) Det var så lite så, ha en fortsatt fin kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.