Dag-och nattcremerFakta om hudvårdsmärkenGuider, tips & kunskapHudvårdKurer

Lysterboosta med Babor

Lysterboosta med Babor

För ett tag sedan lanserade vi märket Babor på Hudoteket.se och detta märke har verkligen vuxit för mig och blivit en av mina absoluta favoriter. Min mamma jobbade med dem på Hudoteket Salong loooong time ago men har haft ett uppehåll och nu sluts cirkeln när jag tog in det igen. Helt fantastiska produkter! Jag har även varit på fabriken och sett hur de gör alla produkter men det tar vi en annan gång. Nu ska vi prata om att jag haft en förkylning och kom tillbaka till jobbet och kände mig sådär…ful…Som att mejken inte satt, grå i huden, lite torr, fnasig och så vidare. Den behövde något extra helt enkelt. Så i detta inlägg ska jag berätta om ett gäng produkter från Babor som tog hand om det hela…=)

dr babor ampoules glow|skonhetssnack.se

Jag bestämde mig för att göra en intensivkur med Babors tvåfasampuller, dessa finns i Babors serie ”Dr Babor”. De som jag valde ut till mig heter Dr Babor Refine Cellular Glow Booster Bi-Phase Ampoules och ska ge huden ny lyster, fukt och en utslätande effekt.

Babor är ju kända för sina ampuller och det som är speciellt med dem är att de är:

  • Superaktiva ingredienser packade på en liten yta.
  • Tack vara att de förpackas en och en via en väldigt avancerad maskin så kan man göra dem helt utan konserveringsmedel eller emulgeringsmedel.
  • De ger en direkteffekt till huden och kan användas som en kur, lite då och då eller varje dag/natt istället för serum. De flesta använder not dessa som en kur någon gång per kvartal och använder ett serum därimellan.

Alla Babors ampuller går att använda både dag och natt förutom Babor Ampoule Concentrates Active Night Fluid som gör sig bäst på natten samt askungeampullen Babor Ampoule Concentrates Lift Express som är en direkt utslätande ampull och gör sig bäst under makeup.

Åter till min kur som jag kör nu. De ampuller som är i serien Dr Babor är för det mesta tvåfas, det vill säga att de även har en del med lipider. Detta gör att de är extra vårdande och perfekta nu när vi går mot kallare tider. Jag har kört dessa ensamma på natten då de ger ger så mycket vård, jag känner inte att det behövs en creme över.

 

Som ni ser på bilden nedan så har jag kört en vecka och huden känns redan superfin!

dr babor ampoules glow open|skonhetssnack.se

dr babor ampoules glow single|skonhetssnack.se

Såhär ser ampullen ut när den är oskakad, skiktet med lipiderna ligger för sig själv.

När man ska använda en ampull så sätter man på den lilla korken som följer med i förpackningen, det säger ”plopp” när man sätter på den. Sedan bryter man bara av dem, vänligt men bestämt för att den ena halvan ska gå av och ampullen ska vara öppnad. Om man skulle ha tappat bort ”öppnaren” går det fint att ta båda delarna i en handduk och bryta av, men man får vara försiktig då det är glas.

dr babor ampoules glow with opener|skonhetssnack.se

När man ha dessa tvåfas ampuller är det viktigt att man skakar dem först, se nedan. 

dr babor ampoules glow shake|skonhetssnack.se

Denna kur kan du göra en vecka med ampuller både morgon och kväll eller två vecka med ampuller på kvällen. Om du väljer att använda ampullerna på kvällen så behöver man ju något på dagen, och då har jag kört glowcremernas glowcreme från Babor,  Babor ReVersive Supreme Glow Anti-Aging Cream. Jag har använt denna förut och då sa det slurp bara, det är som jag sagt innan inte ofta som jag använder upp produkter, med tanke på mitt yrke och bloggen- det ska ju testas massor! Babor ReVersive Supreme Glow Anti-Aging Cream är iallafall en av de trevligaste cremer jag testat och under tiden jag använt den här har jag fått så många komplimanger.

babor reversive glow cream jar|skonhetssnack.se

Kolla förpackningen…Jag är en sucker för fina burkar och denna är bara så fin.

babor reversive glow cream empty | skonhetssnack

Första burken sa bara slurp!

texture babor reversive glow cream|skonhetssnack.se

Såhär ser cremen ut (fick till och med påbörja en ny burk 😉 ) och den ger en superfin primerkänsla till huden, jämnar ut och har pyttepyttelite skimmer i sig som ger ett fint glow. Ett perfekt makeupunderlag också vill jag säga. Konsistensen är lite studsig, och när man applicerar den är den ganska kort, det vill säga att du står inte och masserar den i hundra år, du applicerar och sedan är det bra med det. Doften är svagt av ros, och rosen är ju karaktäriskt för Babor. Den är till och med i deras logga.

Serien Reversive passar dig som är runt 30+ ungefär, och är bara så nice.

Så dessa produkter är mitt heta tips nu i höst när du känner att du vill få upp lystern i huden och göra något extra för den. Det kan den ju vara värd, inte sant? =)

Ha det gott!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.