SolskyddTestat

City-skydd från bareMinerals

City-skydd från bareMinerals

Nu har bareMinerals lanserat en mycket trevlig produkt, nämligen ett city-skydd vid namn bareMinerals Prep Step SPF 50 Mineral Shield Daily Prep Lotion. Och för dig som inte riktigt kommer ihåg skillnaden på ett solskydd och ett cityskydd kan läsa om det i min guide här> . Idag ska jag berätta om vad jag gillar med bareMinerals citykydd och vad som skiljer den här mot en annan favorit.

Kort sagt kan man säga att ett cityskydd är gjort för att användas varje dag i en stads-eller kontorsmiljö. Den ska alltså inte användas på stranden, då den inte är testad att klara av vatten, svett eller långvarig vistelse i sol.

Ett cityskydd däremot är gjort för att skydda mot föroreningar, strålning (datorer, lampor etc) och givetvis den strålning vi får från solljus. Alltså ett perfekt allround skydd att ha alla dagar om året då du inte ska vara längre stunder i solen. Ett city-skydd är ofta lättare i konsistensen och ska bli fina under makeup.

Det hade bareMinerals i åtanke extra mycket när de skapade bareMinerals Prep Step SPF 50 Mineral Shield Daily Prep Lotion. Detta är inte bara ett cityskydd, det är även en primer!

bareMinerals Prep Step Mineral Primer SPF50_|skonhetssnack.se

Fördelar med just denna produkt enligt mig själv

  • Den är lätt färgad, vilket ger en fin hudton även utan makeup utanpå.
  • Den känns väldigt fuktgivande, lite likt bareMinerals Complexion Rescue.
  • Man får en väldigt fin lyster! (inte ett plus om du är väldigt fet i huden, då jag tror att du kommer känna dig ännu fetare då den här ger en lystrig och dewy look till huden).

Förutom detta har den dessa fördelar, enligt bareMinerals

Produkten innehåller antioxidanter för att skydda mot miljörelaterad stress och fysikaliskt UVA/UVB filter för att skydda mot solens skadliga strålar. Mikro-inkapslade pigment smälter samman med din hudton och ger fin finish utan att huden blir vit. Huden känns mjuk, får en fin lyster och är redo för makeup.

bareMinerals Prep Step Mineral Primer SPF50|skonhetssnack.se

Produkten är väldigt lätt i konsistensen så den ska först skakas.

bareMinerals Prep Step Mineral Primer SPF50 dot on hand|skonhetssnack.se

Den ser vid första anblick vit ut…

bareMinerals Prep Step Mineral Primer SPF50 swatch|skonhetssnack.se

Men när man smörjer ut den anpassas pigmenten efter din hud och den blir jämn och, som du ser, väldigt lystrig!

Skillnaden på bareMinerals & Clarins Cityskydd?

Jag har innan använt Clarins UV Plus Day Screen High Protection Spf 50 vilket också är ett grymt bra city-skydd. Den största skillnaden mellan dessa två är att bareMinerals är färgad och jämnar därför ut hudtonen mer än Clarins variant. Dessutom har bareMinerals mer lyster i sig, medan Clarins ger ett en mer neutral finish (inte glansig men inte heller matt). Trots att bareMinerals variant är oljefri upplever jag den lite mer oljig i konsistensen än Clarins.

bareMinerals Prep Step SPF 50 Mineral Shield Daily Prep Lotion är en uttalad primer, vilket clarins inte är, men jag tycker att man får en väldigt fin hud av båda och att makeupen sitter bra.

Så om man står och väljer skulle jag gå efter vilken finish man vill ha- lystrig eller neutral, samt om jag vill att mitt city-skydd ska ha en utjämnande effekt på hudtonen.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.