Solskydd

Heliocare- experter på skräddarsytt solskydd

Heliocare- experter på skräddarsytt solskydd

Rubriken är inget som Heliocare säger själva, utan något som jag själv tycker. När det kommer till hudvård så är vi på Hudoteket noga med att skräddarsy en exakt rutin som funkar oavsett om du har torr hud, har problem med fet hud, orenheter med mera, men många solskydd har en ”one size fits all” strategi, och erbjuder solskydd som inte alls följer resten av den optimerade hudvårdsrutinen just för din hudtyp eller hudtillstånd. Men inte Heliocare, och därför är jag så glad att vi nu erbjuder dem på Hudoteket. 

Heliocare är verkligen experter på solskydd och har många produkter som funkar specifikt för en hudtyp. Här kan torrisar och de som känner sig som smörpaket i ansiktet bli tillfredsställda, och även du som har orenheter på kroppen. De har även fokus på att UV-skydd ska användas året om, oavsett vad du gör på dagarna eller hudtyp, därav namnet 360 grader som du ser på vissa av produkterna.

Vad är unikt med just Heliocares produkter?

Det är att alla produkter innehåller deras stjärningrediens som heter Fernblock , som är en kraftfull antioxidant. Jag har ju pratat om tidigare om vikten ha ett antioxidantserum i din hudvårdsrutin, just för att antioxidanter har så fina resultat på huden när det gäller skydd och reparation vid olika typer av UV-strålning.

Tillbaka till fernblocket. Det kommer från en ormbuske, Polypodium leucotomos, som utvecklade unika skyddsmekanismer när växten gick från att vara en vattenväxt till att växa på land. Ormbusken växer i centralamerika och har använts i hundratals år inom medicin för att behandla inflammatoriska sjukdomar så som psoriasis.

Bild lånad från Heliocares hemsida.

Det är enbart Heliocare som har denna ingrediens i sina produkter, som tas fram av Cantabria Labs (som i sin tur har fler varumärken i sin portfölj).

Fördelar med Fernblock?

  • Immunsystemskydd: Langerhanscellerna i huden fungerar som en radar, som upptäcker intrång och agressioner i huden och aktiverar hudens försvarsmekanismer. UV-strålning bryter ned langerhanscellerna, vilket i sin tur minskar hudens immunförsvar. Fernblock skyddar mot just detta.
  • DNA-skydd: Solen påverkar de genetiska komponenterna i våra celler, deras DNA. Mutationer i cellerna kan så småningenom leda till sjukdomar, så som hudcancer. Flera studier har visat att Fernblock skyddar mot och reparerar DNA-skador som uppkommit av UV-strålning.
  • Antioxidantskydd: Skyddar som sagt mot fria radikaler. Fria radikaler som är producerade av solen är ansvariga för cellskador, orenheter i huden samt hudåldrande (se nedan).
  • Photoaging skydd: Ett engelskt ord, men det innebär att man skyddar mot allt som åldrar huden. Kollagenet och elastinet i huden bryts ned av UV-ljus, och det skyddar Fernblocket mot.

Och allt detta härliga från bara en ingrediens?! (en mäktig sådan, men ändå).

Vad finns det mer för göttigt i produkterna?

Well, de produkter som är märkta med 360 grader innehåller skydd mot HEV- strålning, skydd mot infraröd- strålning samt solfilter. Solfiltren är en kombination av fysikaliskt och kemiskt med det högsta möjliga skyddet mot UVA- strålning. Superduper. Dessutom innehåller 360- produkterna en uppgraderad variant av Fernblock, som heter Fernblock FC. Då har den även fått med sig kompisarna ferulinsyra (som skyddar mot hev-strålning bland annat) samt koffeinsyra (som lugnar och funkar som en antioxidant).

För att bara nämna några.

What absout de produkter som inte heter ”360 grader”?

Då ska vi gå till botten med det. Heliocare har flera serier, och på den svenska marknaden finns ”360 grader” samt ”Advanced”.

Advanced: Har fokus på att skydda huden oavsett om man svettas, badar eller vill ha olika texturer. Här ingår Fernblock, men inte Fernblock FC. Här har du heller inte samma skydd mot HEV och IR-strålning, men superbra skydd mot UVA, UVA och fria radikaler.

360 grader: Här hittar du det optimala skyddet mot ”photoaging” – det vill säga, hudens åldrande som kommer av solen. Här är det all in med rolls roys av allt inom solskydd. De har även extra reparerande ingredienser.

Vilka produkter finns?

En mängd! Här kommer några tips. Först ut kommer tipsen till dig med normal till fet hud som vill ha en matt finish.

Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3665

Heliocare 360° COLOR Gel Oil-Free SPF 50

En oljefri solcreme och foundation i ett som ger rejält med täckning och finns i tre nyanser. Ger en sidenmatt finish och fungerar som både solskydd och makeup.

Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3658
Här är de tre nyanserna

Heliocare 360° Gel Oil Free SPF 50

Detta är min absoluta favvo i Heliocares sortiment, men den hade jag ingen hemma när jag skulle fota för de tog slut dunderfort när vi lanserade! Den här cremen doftar gott och ger verkligen en dry touch, så den är ingentung för dig med torr hud, för den säger slurp och nästan stramar i huden. Jag som på senare tid fått en mer kombinerad hud tycker denna är super på min blanka panna. Det blir verkligen matt. Dessutom passar den bra om du har tendenser till orenheter och akne. Den gör vad den lovar med besked, Heliocare 360° Gel oil free SPF 50 kan jag personligen rekommendera <3

För dig som vill ha lätt lätt lätt

Nu snackar vi något helt annat. Heliocare har två produkter som passar dig som vill ha det så lätt och osynligt som möjligt. För dig som ogillar allt som lämnar hinna, kladdar, blir vitt, känns eller på något sätt är besvärligt 😉

För ansiktet har du Heliocare 360° Airgel SPF 50. Den blir som ett skum, inte helt olikt EVY, men känns helt annorlunda på huden. Skummet blir snabbt till en smidig gelcreme som inte känns på huden, och som dessutom är vattenresistent.

Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3667
Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3675
Bild på Heliocare 360° Airgel SPF 50.

För kroppen har du Heliocare 360° Invisible Spray SPF 50 och den är lite snajsig för den kan du spraya på blöt hud. Den blir helt genomskinlig som du ser på bilden nedan, och är också vattenresistent. Kladdar inte och lämnar ingen hinna.

Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3672
Bild på Heliocare 360° Invisible Spray SPF 50

För orenheter på kroppen och torrt ansikte

Sist men inte minst vill jag visa produkterna från Heliocare Advanced. Den mest intressanta här tycker jag att Heliocare Advanced Spray SPF 50 är, då den rekommenderas till alla men är även bra för de som har orenheter på kroppen. Har man exempelvis så kallad ”backne” (akne på ryggen) så känns det oftast motigt att smörja in sig med något som upplevs fett.

Solskydd Heliocare_ skonhetssnack.seIMG_3679

Solskydd är verkligen ett ämne som jag kan prata om foreeeeever, men nu får det vara slut för denna gång.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.