Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarMaskPeelingTestat

Peeling och mask, varför då?

Det kan man fråga sig. Svaret på frågan är att vi snackar renovering på hög nivå. Och på hemmaplan, smidigt nog. Detta är det närmaste ansiktsbehandling du kommer, och gör så att din hud håller sig ren och snygg mellan gångerna på salong.

Peeling och mask är som Humle och Dumle, Helan och Halvan och Timon och Pumba. De hör ihop. Att peela ansiktet utan att lägga mask är som att slipa bort gammal färg på huset och inte måla på ny. Det fattas något liksom. Dock kan man göra mask oftare än man peelar sig om man behöver en extra fuktkick eller liknande, men minst en gång i veckan är det dubbelt upp som gäller.

När man peelar huden blir man av med döda hudceller som ligger som ett tråkigt och grått lager på hudytan. Detta lager gör att huden kan komma i obalans, kännas torr och fnasig, man kan få inkapslingar och orenheter etc. Så en peeling behövs för att råda bot på detta, och då finns det några olika sorter.

Kornpeeling:

En peeling med små korn i, så man får en så kallad mekanisk peeling. Bra för de som inte är känsliga i huden.

Enzympeeling:

Denna peeling har inga korn som man masserar in, denna lägger man istället på som en mask. Enzymer lukrar då upp bindningarna mellan de döda hudcellerna och man får fram en frisk och fräsch hud. Trots att den är väldigt effektiv passar den ändå de som har känslig hy.

En produkt som har båda ovanstående egenskaper är Bioline 24.7 Natural Balance Phyto Duo Gommage. Där kan du välja om du vill använda den som en enzympeeling eller kornpeeling. Den är superskön och doftar helt underbart samt exfolierar milt med hjälp av aprikoskärnor.

Bioline_tjugofyrasju_peelingtube

Bioline_tjugofyrasju_peeling

Syrapeeling:

Denna peeling applicerar man på samma sätt som med enzympeelingen, men här är det olika syror som jobbar beroende på vilken peeling man har. Exempel är AHA-syra, Mjölksyra eller PHA-syra. Det finns även olika styrkor på syrorna i olika peelingar, så man väljer syraprocent beroende på hur känslig man är eller vad man har för problem.

Och så var det det där med att måla huset. Masken. Den applicerar du efter att du exfolierat huden, och den är som en intensivbehandling av huden. Där kan du exempelvis ge extra fukt, strama upp en slapp hud eller jobba på orenheter. Hur länge man har på masken beror på vilken mask det är, så läs på ordentligt där.

All time favvomaskerna är ju Black Rose från Sisley som jag skrivit om här och deras lystergivande lermask som jag skrev om här. Meeen en annan grymt bra mask om man är torr är denna crememask från Comfort Zone, Sacred Nature Face Mask. Denna serie är ekologisk och en väldigt stor del (99%) av ingredienserna är naturliga.

Comfortzone_sacrednaturemask

Comfortzone_zacrednaturemask

Extremt gossig!

Så glöm nu inte att ansiktsbehandla dig hemma med peeling och mask, det är verkligen det som löser många problem i dessa torristtider, och när man växlar mellan att ha det kallt ute och varmt inne.

Här hittar du en mängd peelingar och masker, men fråga gärna en gång extra om du är osäker på vilken som passar dig.

Allt gott!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.