BB & CC CreamGuider, tips & kunskapHudoteket tipsarHudvårdMakeupPrimerTestat

Djupdykning i Jane Iredales tuber

Vad är det i dem egentligen? Det ska jag förklara, jag har nämligen fått en del frågor på vad som skiljer dem åt egentligen.

JaneIredale_test

Jane Ireadale har tre olika tuber som kanske är lite svåra att hålla isär. Längst till vänster på bilden ser du deras primer, Smooth Affair. Den är en rosa gelé som gör huden silkeslen, slät och lystrig, och den används ensam eller under annan makeup. Den ger alltså ingen färg, men det som jag tycker är bra med denna jämfört med många andra primers är att den har väldigt många hudvårdande egenskaper. Till exempel innehåller den äpplextrakt som är en antioxidant som skyddar mot nedbrytande fria radikaler, så känner du att det är lite snålt av det i din dagcreme gör primern jobbet.

I mitten har du Dream Tint, den färgade dagcremen. Denna kan du alltså ha ensam utan en extra dagcreme (om du inte är en torris), du kan använda den som en lätt foundation över din vanliga dagcreme och du kan använda den som en utslätande primer under en foundation om du gillar mycket täckning. Notera att ska du ha den över din dagcreme måste du låter den gå in ordentligt först, annars blir det inte så schnyggt.

Den känns lite som primern när man lägger på den, lite silkig och huden blir extremt jämn. Dock ger denna produkt väldigt lätt täckning, så den passar den som vill se väldigt naturlig ut, men ändå en uppgraderad version av sig själv.  En slätare sådan =) Personligen gillar jag mer täckande baser, men tycker denna är grym de dagar när jag ”kanske bara ska vara hemma och skrota-kanske ska till gymmet-kanske ska strosa i slottskogen med en fika efteråt-kanske får oväntat besök” och alltså inte vill ha på sig hela baletten men ändå se respektabel ut. Plus i kanten för SPF 15!

Och den sista tuben, längst till höger är Jane Iredales BB-cream, min favvo av dessa tre . Den ger full täckning, men jag känner mig inte ett dugg kakig när jag använder den. Den har solskyddsfaktor 25, och jag brukar ha den under ögonen också som concealer om tiden är knapp eller necessären är full till bristningsgränsen. I och med att det är en BB-creme kan du använda den utan fuktcreme under, men åter igen, inte om man är en torris.

Här kan du läsa mer om vad som är speciellt med BB-cremer & CC-cremer.

JaneIredale nyanser

På denna bild är från vänster till höger, Glow Time (BB-cream), Dream Tint (färgad dagcreme) och Smooth Affair (primer). Jag använder de ljusaste nyanserna av både BB-cremen (BB3) och Dream Tint (Light), men på bilden ser de väldigt olika ut. Mittenkorven  blir dock inte alls så ljus när man smörjer ut den, den smälter in väldigt fint med hudtonen.

Imorgon vankas det bröllop så blir det Glow Time för hela slanten. Huden blir jämn och perfekt på nolltid och sitter lääänge. Kan behövas.

Trevlig helg!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Jane Iredale BB-cream är min absoluta favorit men jag tycker att den är lite svår att applicera, vad använder du? Pensel eller svamp?

  1. Hejsan Bea!

   Ja, den är ju lite tjockare i konsistensen så jag förstår att du tycker att det är lite trixigt. Själv använder jag rena fingertoppar, då jag tycker att värmen gör så den smälter ut och in väldigt fint. Svamp använder jag sällan då jag oftast tycker mycket sugs upp i svampen, men det är ju en smaksak. Om du gärna vill applicera med ett verktyg hade jag använt Jane Iredales Blending Brush eller deras specialsvamp.

   Lycka till!
   Varma hälsningar
   Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.