Guider, tips & kunskapHudtyper/HudtillståndHudvård

Hudvård när huden slår bakut

Hudvård när huden slår bakut

Min hud och mitt hår går i perioder. Oftast är vi kompisar, den är nöjd och glad oavsett vad jag gör med den, jag kan lägga på i princip vad som helst utan att den reagerar negativt. Det kan dock resultera i att jag tror att min hud är någon slags superhud som klarar allt, men så är det ju såklart inte. Till slut är det nog, och så var det för någon månad sedan.

Varför säger huden ifrån?

Ja, det är väl en onödigt? Men samtidigt bra, för huden är ju vårt största organ och ska skydda oss mot all möjlig skit så det vill ju till att hudbarriären är intakt. Men de saker som jag gjorde som kanske blev lite mycket för just min hud, och som är dåligt för alla hudar är följande:

 • Stress
 • En kombination av många olika produkter (som kanske inte alltid passar just min hudtyp)
 • Temperaturväxlingar

Hur märker jag att huden är i uppror?

Den vill bara inte bete sig som folk.

 • Huden blir yttor
 • Allt smink äts upp och makeupen blir inte fin hur jag än gör
 • Jag får plitor och orenheter som ploppar upp
 • Jag blir lite eksemig runt ögonen
 • Huden känns i obalans och mer reaktiv. Den känns liksom… ”mäh”

Hur kan man lösa hudproblemet?

Jag gick till en av mina kollegor här på Hudoteket, Kristin. Hon tittade på mig med sin bestämda blick och tyckte att du är det dags för huden att ta semester från allt annat och enbart hänga med milda, uppbyggande produkter från samma märke.

Comfort Zone Remedy för känslig hud på skönhetssnack.se IMG_5926

Jag fick följande recept att använda morgon och kväll:

Specialbehandling 1-2 gånger i veckan

Resultatet?

Magi! Det tog inte lång stund för huden att lugna ned sig och bli sitt forna jag igen. Jag använde produkterna ”en runda” till de tog slut, men köpte faktiskt om dem igen nu då jag känner att jag inte vill bryta ett vinnande koncept. Dock fasar jag in mer aktiva ingredienser, så som ett antioxidant serum på dagen och lite andra peeling och masker. Men lugnt och fint, så huden inte märker av att jag bråkar med den 🙂

Vill du läsa mer om produkterna?

När de lanserades testade jag dem, utan att egentligen ha ett behov av deras lugnande egenskaper. Du kan läsa mer om Comfort Zone Remedy i ett föregående inlägg jag gjort.

Du kan även läsa mer om hur hudens barriär fungerar i detta tidigare inläggoch även denna artikel om hudbarriären på Hudotekets Beautypedia.

Hoppas att du som själv känner att din hud är lite bananas fick tips om hur man kan tänka.

Kram hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Behöver det här! Om man inte kan köpa alla produkter på en gång, vilka rekommenderar du att jag börjar med?

  1. Hejsan!
   Det beror lite hur din hud ser ut och vad du använder i övrigt. Har du någon annan mild rengöring skulle jag säga de produkter som du lämnar kvar på huden, det vill säga serum och creme. Men har du ingen bra rengöring så skulle jag börja med rengöring och creme om jag var du, och utelämna allt annat om huden verkligen är i uppror.

   Om du vill ha personlig rådgivning, hör gärna av dig till vår kundservice på 036-34 45 62 eller via mail webshop@hudoteket.se så kan vi skräddarsy något åt dig. Ha en fin dag! Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.