Fakta om hudvårdsmärkenHudtyper/Hudtillstånd

Ny forskning om känslig hud & Comfort Zones serie Remedy

Ny forskning om känslig hud & Comfort Zones serie Remedy

Vi som jobbar i hudvårdsbranschen brukar skämta lite om att ”alla i Sverige tycker att de har känslig hud”. Men nu visar färsk forskning att fenomenet ”känslig hud” inte bara växer i Sverige, utan i hela världen. Om man har känslig hud eller inte beror oftast på arvsanlaget, men nu kan även en frisk hud reagera och blir känslig på grund av yttre påfrestningar samt hur vi lever i modern tid. Överdriven exfoliering, UV-strålning, fel produktval, stress och andra yttre faktorer kan i allra högsta grad få en från början tålig hud att reagera.

Oavsett anledning har oftast hudbarriären skadats vilket gör det möjligt för mikrober, allergener och andra skadliga ämnen att penetrera huden. Idag ska jag berätta om vad som nu kännetecknar en känslig hud samt om de produkter från Comfort Zone som är utvecklade efter denna forskning.

Vad är känslig hud?

Innan har man beskrivit en hud som röd, har lätt för att blossa, har ytliga blodkärl, ha en skadad barriär. Men nu visar färska studier att man inte alls behöver se känsligheten för att den ska finnas där. Den moderna människans hud utsätts för påfrestningar som kan få huden att reagera utan att det syns- med klåda, stickningar, en brännande känsla och stramhet.

Man kallar detta neuroinflammationer , det vill säga små små inflammationer i huden som gör att man upplever ovan nämnda obehag. Därför är det viktigt att inte bara titta på huden när man gör en bedömning, utan även fråga sig själv (eller sin kund om man är terapeut) hur huden känns och upplevs. 

Kan man ha känslig hud ibland?

Man kan även vara olika känslig i olika perioder. Har du exempelvis varit ute och rest mycket, stressat, varit sjuk eller förändrat ditt leverne på något sätt kan även det påverka huden. Då kan det vara en bra idé att behandla detta tillstånd i en period, så man inte kör på stenhårt med sin vanliga rutin trots att huden säger ifrån. Kontakta gärna din hudterapeut då för att få rätt råd för rätt kurprodukter (och har du ingen finns mina kollegor på 036- 34 45 62 alt webshop@hudoteket.se =).

Dessa kan du använda ett tag så att huden lugnar ned sig, det kan exempelvis handla om att lägga till ett serum för känslig hud eller låta de mest aktiva produkterna vila en stund.

Comfort Zone Remedy för känslig hud på skönhetssnack.se IMG_5926

Comfort Zones nya serie för känslig hud- Remedy

Comfort Zone har utvecklat en helt ny serie med just denna forskning som bakgrund. Serien heter Remedy, och den ersätter deras tidigare serie Skin Resonance som nu utgår.

Du som har använt Skin Resonance tidigare kommer att känna igen den fantastiska konsistensen på rengöringen. I övrigt har väldigt mycket gjorts om, det är helt nya produkter som har tagit över två år att utveckla.

Comfort Zone Remedy riktar främst in sig på att dämpa de neuroinflammationer som jag pratat om. Dessutom stärker de upp hudbarriären och hudens egen mikroflora.

Detta gör de genom ett gäng väl valda ingredienser:

 • Underblomma: Minskar neuroinflammationer och stärker hudens barriär.
 • Mexikansk jätteisop: Dämpar rodnader & verkar antiinflammatorisk.
 • Marulaolja: Stärker hudens barriär.
 • Alfaglukan Oligosackarid: En typ av prebiotika som stärker hudens mikroflora.

Comfort Zone Remedy för känslig hud på skönhetssnack.se IMG_5926

Prebiotika = mat till de goda bakterierna

Jag har ju pratat om probiotisk hudvård innan här på bloggen, mer utförligt kan du läsa om det i inlägget här>

Nu har även Comfort Zone anammat det här med att värna om de goda bakterierna på huden, och det gör de genom att tillsätta prebiotika. De använder sig som sagt av en Alfaglukan Oligosackarid och detta är en typ av prebiotika som är utvunnen från socker. Prebiotika är mat till de goda bakterierna och prebiotikan i Remedy hjälper alltså till att hålla onda bakterier borta från huden.

Förutom detta kan jag berätta att serien är:

Dermatologiskt testad på känslig hud

Den innehåller inga tensider, inga dofter och inga silikoner

Den består av upp till 98% ingredienser från naturligt ursprung

Min egen upplevelse av serien

Givetvis har jag testat då jag inte har några tecken på känslighet så går jag mest på känsla =) Rengöringen är helt lövely! En creme som smälter till en olja på huden och  tar bort makeupen i ett nafs. Cremen är också superskön, och trots att den är så rik så ger den ett matt, naturligt resultat.

Serien består av följande produkter:

Comfort Zone Remedy för känslig hud på skönhetssnack.se IMG_5927

Superfina förpackningar och ett väldigt fint innehåll. Det ska bli spännande att se vad ni med känslig hud tycker om dem. Let me know!

Kram

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

3 kommentarer

 1. Hej.
  Jag har gått från Thalion produkter till Exuviance.
  Och användaren både serum och krämer och rengöring i serien.
  Jag vil bara kontrollera att dessa produkter är lämpliga för en hud som har lite synelige blodkärl på kinder.
  Alltid rädd och få fler av dem.
  Har du någon åsikt om retinol kan förvärra min syn alla blodkärl?
  Om du frågar någon hudterapauter så vissa säger ja andra säger att det kan bli bättre med retinol.
  Kram.

 2. Hej jag har just den serien har nu använt den i runt två månader gillar den och min hy också. Har haft innan Exuviance i några år min hy klarar inte av den längre. Glad att jag har hitta en bra serie som jag trivs med .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.