Guider, tips & kunskapHudtyper/Hudtillstånd

Barriärvård med Evy Daily Repair Mousse

Barriärvård med Evy Daily Repair Mousse

Just nu har vi fokus på hudbarriären på Hudoteket så därför tänkte jag att jag också skulle skriva en trudelutt om det. Denna årstid är det vanligt att man känner att huden är torr, livlös och oelastisk. Kanske är den även mer rektiv än vanligt, det vill säga att du kanske inte längre tål produkter som du normalt tål. Huden kanske blir mer röd vid rengöring och ja- den känns helt enkelt i obalans. Idag ska jag berätta om en produkt som har gjort under för min keratosis pilaris på benen, så häng på!

Kort om hudbarriären

Hudbarrieren är det översta lagret på epidermis, överhuden. Hudbarriären består av mängder av döda hudceller, som ligger som tegelstenar omlott allra längst ut. Dessa celler binds ihop av fetter, lipider och ceramider. Detta blir som ett murbruk som gör följande:

  • Ser till att fukt stannar i huden.
  • Ser till att obehöriga inte kommer in i huden, så som onda bakterier, virus, allergener och svamp.

Då huden är kroppens största organ är det viktigt att ha en hudbarriär som är i balans.

Hur kan jag motverka eller reparera en skadad hudbarriär

Några exempel är:

  • Byt till en mildare rengöring.
  • Ta en paus från aggresiv exfoliering och aktiva produkter.
  • Skydda huden mot fria radikaler, föroreningar och överdriven exponering av UV-ljus.

Vilka ingredienser ska jag leta efter i hudvård

  • Ceramider
  • Probiotika och Prebiotika
  • Niacinamid
  • Hyaluronsyra
  • Antioxidanter

Vill du veta mer om hudbarriären? Läs gärna mer om hudbarriären på Hudoteket Beautypedia.

En av mina barriärräddare – Evy Daily Repair Mousse

Detta är typ som medicin för huden vill jag påstå. Evy Daily Repair Mousse passar en skadad barriär, eller om man vill skydda hudbarriären om man vet att den får utstå mycket nötning från väder och vind, eller kanske en hud som är mycket i vatten.

Själv har jag en mild form av keratosis pilaris på benen, de blir supertorra, så torra att det kliar och blir knottrigt om jag inte sköter mig. När jag säger att ”sköta mig” menar jag dels att var noga med smörjet men också att smörja huden inifrån med oljor, jag har skrivit mer om att dricka oljor som är bra för huden i denna artikel.

Sedan jag började smörja mig med Evy Daily Repair Mousse morgon och kväll har det blivit mycket bättre. Mindre torrt, mindre kli = välmående glada ben! Glad Andrea!

Denna allt- i – allo creme kan man använda på hela kroppen, även i ansiktet om man behöver. Jag kan starkt rekommendera den, och likt alla andra produkter från EVY så är den parfymfri och fördelas i hudens övre lager. Den efterliknar hudens egen barriär och sköljs ej av i vatten.

Tips!

Massera skummet mellan händerna innan applicering, så det blir en creme innan du lägger produkten på huden. Vissa tycker att en mousse blir lite flygig och svårapplicerad, men just denna mousse ska ”plattas ned” först, och gör den enklare att använda =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.