BB & CC CreamGuider, tips & kunskap

Guide i BB & CC-creams

Originalet till dagens BB-cremer har funnits ända sedan 1960. Dock har denna fantastiska multiprodukt fått ett rejält uppsving de senaste åren, och har också fått en lillasyster: CC-cremen. Men vad är skillnaden och hur använder man dem? Här är svaret.

Ettt axplock av alla BB & CC Creams som finns på Hudoteket.se

Båda är cremer som man kan ersätta sin dagcreme, primer, highlighter, foundation och solskyddscreme med om man vill ha en så enkel hudvårdsrutin som möjligt på morgonen. Men om man däremot har torr hy, problemhy, acne eller vill jobba aktivt med pigmenteringar eller rynkor bör man ha någon av dessa utöver sin ordinarie hudvård.

Båda ger alltså fukt, slätar ut hudytan (eventuell makeup sitter som en smäck) ger solskydd och lite färg, som en lättare foundation.

Det unika med BB-creme

Tanken med BB-creams är att de ska återfukta, jämna ut hudtonen och ge lätt solskydd. Den är också något tjockare i konsistensen än CC-creams. Förkortning står för Beauty Base, Blemish Balm eller Beauty Balm, beroende lite på var någonstans i världen man är.

Det unika med CC-creme

Över till CC-creams, aka Color Correct Cream, Color Control eller Color Care Cream. Som namnet skvallrar om är dess främsta syfte att jämna ut ojämn hudton. Därför innehåller de en massa gottiga ingredienser som arbetar aktivt mot just ojämn färg i ansiktet och lättare pigmenteringar. CC-creams är också  i de flesta fall mer täckande än BB- creams, samt har högre SPF.

Dock är min personliga erfarenhet att om man vill ha en riktigt täckande multicreme så är Glow Time Full Coverage Mineral BB Cream SPF 25 från Jane Iredale den allra bästa.

Här får du mer allmän information om BB & CC creams.

Vi har precis fått in två sprillans nya CC-creams till Hudoteket, och vilka höjdare.

CC-creams från pürminerals och dr.brandt

De är båda väldigt lätta och sköna i konsistensen och färgen smälter in superfint i huden. Jag som är väldigt ljus upplever ofta att produkter som bara finns i några få nyanser inte riktigt räcker till för mig, jag ligger liksom utanför skalan. Men dessa fungerade, för det är som att de flyter ut och anpassar sig till hudens ton. Jag kunde till och med lägga pürminerals CC-creme på ena ansiktshalvan och dr.brandts på andra och de smälte ihop.

Det.
Syntes.
Ingen.
Skarv.

Hur bra?!

Pürminerals CC Cream Color Complexion Correction SPF 40 skiljer sig från många, då den utöver allt det andra arbetar anti-age och har hela SPF 40. Grym produkt, och idag lade jag nyansen medium men till vintern blir jag säkerligen en light. För att du ska få något att jämföra med är jag nyansen light i foundation från både pürminerals och bareMinerals. På vintern blir jag exempelvis fairly light i bareMinerals eller Barely Beige i youngblood.

Dr. Brandt CC Mat Shinerase Color & Shine Control SPF 30 har också en speciell egenskap, och det är att den gör huden matt. Passar perfekt till den som lätt känner sig glansig eller fet i ansiktet. Här använder jag nyansen light to medium

Hoppas att du har fått ett bättre grepp om dessa cremer nu. Är du sugen på att prova någon men osäker på vilken nyans hjälper vi dig gärna, så ring eller maila, eller skriv i kommentarsfältet för all del.

Toodles! Andreas guide till rätt BB & CC Creme

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

3 kommentarer

  1. Hejsan Patricia!
   När man precis har lagt den på huden ser den ut att vara åt det gula hållet, men eftersom att den anpassar sig till din hudton så blir den neutral. Väldigt fiffigt! Om du bestämmer dig för att lägga en order på den kan vi skicka med ett prov på nyanserna i ditt paket så du kan testa innan du öppnar förpackingen.

   Ha en fortsatt fin dag!

   Varma hälsningar
   Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.