Fakta om hudvårdsmärken

Matis-växtteknologi på burk

Matis-växtteknologi på burk

Har du träffat Matis tidigare? Om inte så är det dags. Detta stora, franska märke kombinerar det bästa från växtriket och vetenskapen, så det verkligen blir resultat i slutändan.

År 1981 grundandes Matis av Mrs Delalande Camboulive och Mr Camboulive, och är idag ett salongs-och spamärke som finns i över 60 länder.

Matis_group

Idag vill jag snabbt komma till produkterna, för det finns en hel del att säga om dem =)

Matis_corrective

Dessa två sköningar från Corrective-serien är först ut. Unders på bilden har vi Hyaluronic Performance, som är en fantastisk 24-h creme som ger extremt mycket fukt. Precis som namnet skvallrar om har den mängder av hyaluronsyra i sig som binder fukt. Huden blir lite ”uppplumpad” av denna creme, då den ska fylla ut fina, mimiska linjer och rynkor. Så vill man ha en creme att ha dag och natt och samtidigt jobba med de första ålderstecknen är detta är topppencreme.

Överst på bilden är Flash Gum Corrective, i samma serie. Det är en silkesmjuk, utslätande primer (som påminner lite om Clarins instant smooth perfecting touch) men denna har fler fuktgivande egenskaper.

Matis_flashgum_inside

Såhär ser den ut!

Matis_cellprotection

Nu över till ett av Matis trevligaste serum, Cell Expert Beauty Elixir. Denna produkt passar alla åldrar, man som kvinna och är en fuktbomb värd namnet. Men främst skyddar den mot yttre påfrestningar (som jag tjatat så mkt om tidigare). Man får en grymt fin lyster samtidigt som huden är skyddad och återfuktad. Man tackar.

Matis_cellprotection_open

Matis_delicate

Vilken som är Matis mest omtyckta produkt? Det går såklart lite i vågor, men denna creme tar oftast priset. Vi snackar om SOS Nutrition. Denna creme är för den som är känslig och torr, den som är fnasig och så vidare i den genren. Den är så härlig!

SOS Nutrition

Den kan användas både dag och natt, eller antingen eller. Själv brukar jag använda den som en klimatcreme, trots att jag inte är superkänslig. Passar perfekt!

Sist vill jag ta till min kollega igen, som har en favvoprodukt som jag själv inte testat. Hit it, Sofia!

Sofia

”Matis Eye Contour Balm. Jag är väldigt känslig kring ögonen och är extremt noga med vad jag använder för ögoncreme för att inte få en snustorr, flagnande eksemhud. Matis ögoncremer är alla väldigt milda och går att använda på hela ögonområdet, även ögonlocket och precis under ögat, vilket man inte kan med alla ögoncremer.

Jag får också lätt milier kring ögonområdet, det vill säga små vita, hårda prickar som ser ut som pormaskar men som inte går att klämma ut. Då Matis Eye Contour Balm tillför mycket fukt så dyker milier inte upp lika lätt – underbart! Så om du vill ha en riktigt bra ögoncreme tycker jag du ska slå till på den.”

Matis_eyes

Kram hej från mig ( Och Sofia)

 

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.