ResorSolskydd

Tovor i Tulum- en reseguide

Detta inlägg kommer absolut inte handla om skönhet. För en sak är säker, Mexiko var ingen skönhetstrip. Däremot ska du läsa vidare om du är nyfiken på en reseguide, & vill få tips på hur du skyddar dig smartast i solen.

Jag ska försöka sammanfatta min resa i bilder. Men jag vill börja med att berätta lite hur vi tänkte när vi valde Mexico som resemål, det gick till såhär: Min pojkvän hade varit ungefär på alla ställen i sydamerika som jag ville åka till och Mexico var det som blev över. Simple as that. Plus att jag inte ville på den typiska ”smekmånaden” helt enkelt för att vi inte gift oss, haha. Kan ju inte toppa smekmånaden i förväg så att säga. Och så ville jag resa runt lite, och ha lite äventyr.

Så vi tog ett charteralternativ med Ving där vi först var en vecka på paradisön Isla Mujeres & sedan en veckan i den större staden på fastlandet Playa del Carmen. Plus med charter: kort flygresa utan byten.

Så, vecka 1: Isla Mujeres.

Isla Mujeres boat

Isla Mujeres Andrea

Som att bada i en pool!

Och solen var stark som bara den. Självklart körde jag min vanliga rutin gällande solning. Dock tänkte jag dela med mig av lite information om det här med SPF som kanske gör det enklare när du själv står där och väljer:

Spf 4 = 1/4 = 25% som inte är skyddad.

Spf 20 = 1/20 = 5 % som inte är skyddad.

Spf 30 = 1/30 =3% som inte är skyddad.

Spf 50 = 1/50 =2 % som inte är skyddad.

Alltså är det marginell skillnad på spf 20, 30 & 50. Mer om detta i ett senare inlägg…

isla Mujeres Tarzan

Isla Mujeres kokos

isla Mujeres Kokos

isla Mujeres Evening

Ön är 1 km bred och 8 km lång så man kan snabbt ta sig runt med hyrd golfbil. Det gjorde vi, och hittade leguaner till min stora förtjusning (och sket därmed i alla tempel som man tydligen skulle titta på).

islamujeres_leguan_

islamujeres_city

islamujeres_economy

Den bästa maten på ön var också den billigaste på den resturangen som såg minst ut för världen. Lycka för en kostrådgivare att beställa guacamole och se att de direkt går in i köket, plockar tre avokados ut skålen och gör den! Det är man inte bortskämd med här hemma…

islamujeres_sunset

Dock tröttnade vi på tacos så småningom och jublade när vi hittade Olivia. Bästa restaurangen på ön.

Vecka 2: Playa del Carmen.

Vi trodde att Playa del Carmen skulle vara en lite större turiststad. Men vi upptäckte snabbt att vi hade väldigt fel. Det var en storstad. Med turister i såklart, men hit kan du helt klart åka om du vill ägna dig åt heavy shopping. Dock var vi inte så himla sugna på det, och både vårt hotell och stranden var sådär. Så vi ägnade oss åt att äta på en massa bra matställen och sedan bokade vi snabbt några nätter i staden Tulum. Några ställen vi varmt vill rekommendera i Playa del Carmen:

 • La Bodeguita del Medio: Originalet finns i Havanna (Kuba) och här sägs det att den första Mojiton gjordes. Så hit går man om man således om man vill dricka riktigt bra Mojitos , lyssna på livemusik och dansa salsa.
  playadelcarmen_bodega_sign
  playadelcarmen_bodega_drinks
  bodega_dans
 • Almirante Pech: Snygg bar, goda drinkar.playadelcarmen almirante pech
  playadelcarmen almirante pech
 • Fler guldkorn var La Famiglia, Oh lala, Chez Celine och Babe’s.Men som sagt, vi stack till Tulum, och det var det bästa vi gjorde på hela resan. Vi checkade in på Playa Azul, som vi varmt varmt, varmt kan rekommendera.

Tulum: Paradiset på jorden.

tulum_playaazul

tulum_cabana

tulum_breakfast

tulum_breakfast_

”Enkel kontinentalfrukost” var supergod.

Tulum sunset

Det var becksvart på kvällarna, då de bara hade små energisnåla lyktor eller inte något ljus alls. Alltså väldigt svårt att få till bra bilder =) Men två heta resturangtips är Casa Banana & Posada Margherita.

Tulum Spa

Och så var vi ju på spa, på det väldigt chica parfymeriet Coqui Coqui.

Coqui Coqui

Tulum Massage

Massage till havets brus…Lövely!

Och så var det ju det här med att det inte var en skönhetstrip… Ja, jisses. Det var väldigt fuktigt, så håret var konstant tovigt & torkade aldrig. Om man lyckades få luggen torr och fixad med en plattång så kunde man ge sig den på att det var platt fem minuter efter. Och i Tulum var det ju mörkt när solen gick ned, så var sminket hamnade såg man ju inte. Och ingen annan heller som tur var =)

Om jag var lycklig ändå? Oh yes.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.