Tävling

Tävlingen avslutad- Hudscanning!

Häromdagen frågade jag vad detta var…

hudscanning nära

Och rätt svar är HUDSCANNING, eller en bild på min hud. Alla som svarat något liknande hade rätt och var med i utlottningen.

Denna hudscanning gjordes som många gissade av Beauté Pacifique, men inte på mässan. Denna gjorde jag långt tidigare, när Lena och Lene på Beauté Pacifique var på vår salong och gjorde scanningar på våra kunder. Murad är ett annat märke som med jämna mellanrum hälsar på och erbjuder scanning. Så ni som bor i Jönköpingskrokarna och vill testa, håll utkik!

Den scanner som Beauté Pacifique använder är ultraljud och kallas Derma Scan. En likadan finns på Sahlgrenska i Göteborg och används till forskning och för att upptäcka bland annat hudcancer.

Hudscanning Beauté Pacifique

Jag som impregnerats i cremer sedan födseln var självklart übernyfiken på att se sanningen i vitögat. Så nu ska jag förklara lite vad det är man ser:

– Bild högst upp till vänster: Min hud i tinningen i genomskärning där det gula längst till vänster är hudytan. Att den är lite skrovlig kan beror på att jag har smink på mig, att jag är lite torr etc. I och med att jag har smink på mig blir inte dessa bilder helt sanningsenliga, men nästan.

– Bild längst ned till vänster: Min hud på insidan av armen, som oftast är väldigt ”orörd”. Alltså, den är inte utsatt för så mycket sol och yttre påfrestningar som ansiktet, så den delen är kul att jämföra med.  Som ett barns hud.

– Bild längst upp till häger: Någon annan person som hade sämre hud än jag, för att se skillnaden.

Vad ser vi?

Jo, vi ser att mitt eviga cremande och framförallt skyddande har lönat sig. I och med att jag lätt får sol och värmeeksem (plus att jag är rädd för hudcancer och annat som följer med solande. Typ rynkor) är jag noga med att smörja in mig med solskydd, inte pressa och främst vara i skuggan när solen står som högst. Lite tråkigt kan kanske tyckas, men ja, bilden talar för sig själv tycker jag =)

Enkelt förklarat: De ljusa färgerna återspeglar intakt struktur i huden. Och som ni ser på min underarm är det mest ljusa färger där, mindre på min hud, men minst på huden till höger.

Det som är som svarta håligheter visar att strukturen inte är intakt, där är kollagenstrukturen inte lika tät.  Så det svarta är synliga rynkor redan nu eller kommer att bli.

Beauté Pacifique scanning solskada

Detta är en annan bild jag vill visa, som jag fått från Beauté Pacifique. När det svarta lagt sig precis under hudytan visar det på just solskador. Detta är alltså inte pigmenteringar, utan solbetingad kollagenförlust.

Hur spännande är inte detta? Jag kan grotta ned mig hur länge som helst, men det ska jag inte göra här.

Vill också visa en annan hudscanning jag gjorde, denna på mässan. Bara för att jämföra resultatet.

Hudscanning

Denna maskin vet jag inte lika mycket om, men det var ju väldigt festligt att få stoppa in sitt huvud i ett litet bås…

Hudscanning resultat

Och få såhär schnygga bilder! Åter igen, smink på= inte helt riktiga resultat.

Domen

Enligt Beauté Pacifiques scanning har jag en superfin hud och min kollagenstruktur ser bra ut. Meeeen givetvis är det bra att förebygga, och gärna då med A-vitamin (här rekommenderades främst Creme Metamorphique) och fortsatt försiktighet med solen. De tyckte att min hud var i ovanligt god balans, fast jag avslöjade att jag inte lever som jag lär och blandar lite väl mycket just nu då jag testar en hel del nytt. Jiiiha!

Enligt scanningen på mässan var jag torr i huden, och därför tyckte den också att jag var lite väl rynkig än standard för min ålder. Ja, vad ska jag säga. Det är bara att crema på!

Och vinnaren i tävlingen är…

Sofie! Jag kommer kontakta dig under dagen. Du vinner ett superkit från Beauté Pacifique med Creme Metamorphique samt Enriched Vitamin A Anti-Wrinkle Cream.

Stort grattis, och tack till alla som var med och tävlade. Det kommer fler tävlingar under våren, så bättre lycka nästa gång =)

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.