Resor

Med Comfort Zone och Skin Regimen i Milano och Parma!

Med Comfort Zone och Skin Regimen i Milano och Parma!

Jag kom för några dagar hem ifrån vad som kan vara en av mina bästa leverantörsresor någonsin! Jag tillsammans med min kollega Sandra fick den fantastiska möjligheten att få följa med på ett convent som Davines Group anordnar vartannat år i Italien. Davines Group är moderbolaget som producerar Davines hårvård, och hudvårdsmärkena Comfort Zone och Skin Regimen. Om du vill använda produkter som är så miljövänliga som möjligt, då ska du titta närmare på dessa märken som utöver fantastiska resultat har miljön och ”sustainability” som högsta fokus. Häng med mig till Italien! Bildbomb utlovas…

First stop- Milano

På vårt superfina hotell i Milano väntade självklart hotelltillbehören i världsklass. Då Comfort Zone är ett spa-märke har de även utvecklat denna typen av produkter till hotell och spa-anläggningar. Underbar start!

Andrea Hudoteket med Comfort Zone och skin regimen i Italien skonhetssnack.se IMG_4521

Jag och min eminenta resekompanjon Sandra såg till att hinna se lite av Milano mellan aktiviteterna. Ingen tråkig upplevelse om man säger så…Jag hade pluggat min italienska parlör som en tok innan och var meganöjd när jag kunde beställa gelato helt på italienska. Sandra tyckte jag hade finsk brytning…såatte…får jobba på den.

Första kvällen innehöll en välkomstcocktail för alla länder- vi var hundratals representanter från 42 länder. Det är alltid skoj att mingla med märkesambassadörer från olika delar av världen- vi hann snicksnacka med allt från UK till Japan, Kanada och Vitryssland.

Generellt för hela resan var att allt, i vanlig ordning när det kommer till Davines group, var genomtänkt i minsta detalj. Allt ifrån inredning, till mat, dryck, lokal, hur servitörerna är klädda osv har de minutsiöst planerat.

Skin Regimen-event

Tema Black and White

Dag nummer två bestod av ett helt fantastiskt Skin Regimen- event. Skin Regimen är det märket jag har pratat om tidigare som har tagit med den senaste forskningen inom föroreningar och den stress, både inre och yttre, som den moderna människan lever i idag. Läs gärna mer om Skin Regimen här och här.

På scenen var det en uppsjö av sjukt intressanta föreläsare. Dels externa trend och marknadsanaytiker till de forskare som varit med och tagit fram Skin Regimen. På bilden ovan Dr Andrea Sgoif, som har studerat det här med stress. Vi hade ganska roligt åt ”Andrea? ME TOO!” grejern sedan på minglet… jag har väldigt ofta något gemensamt med italienska män, och det tackar man ju inte nej till 😉

Efter föreläsningarna hade de byggt upp olika scener där man kunde uppleva Skin Regimen på olika sätt.

Dofta…

Två oerhört peppade Hudotekare! Klädtemat förhöjde snyggheten på hela eventet ytterligare, allt matchade!

Och självklart serverades det olika varma antioxidantdrycker (innan proseccon. Always prosecco in italy!)

Dag 3: Besök i Davines Village

Detta var resans absoluta höjdpunkt. Davines Village har under många års tid varit under uppbyggnad, och preciiiiis nu stod det klart! Det är något helt annorlunda mot alla andra ställen jag sett, det är MAGISKT! De lever verkligen som de lär och det är bara för oss andra att se och lära.

Davines Village ligger i utkanten av den lilla staden Parma (som är känd för sin Parmesan och Parmaskinka). Här odlar de de växter som Davines utför forskning på, de testar produkter och ingredienser, de har produktion, lager, marknad, inköp, labb, med mera med mera.

Här blir vi visade labbet! Så coolt!

De jobbar efter stänga regler vad gäller miljövänligheten, naturligheten och det ekologiska. Jag vet faktiskt inget märke som slår dem på fingrarna när det gäller just detta.

Många liter creme blir det….

Då Davines Village ligger lite utanför staden har de en helt underbar matsal där all personal kan äta. Med guldfärgade bestick kan de varje dag välja mellan ett antal rätter framtagna av deras näringsfysiolog. Och ja, självklart har de en egen kaffebar i mitten!

Deras partytrick? Vi fick göra vår egen duschcreme!

Helt fantasiska miljöer. Om jag skulle få välja en annan arbetsplats i världen än Hudoteket skulle det nog vara på Davines Village.  

Mot en kväll på slottet…

Denna magiska dag avslutades på ett riktigt slott med sittande femrätters middag. För över tusen personer…Jag fattar inte hur de fick ihop logistiken, men det fick de med bravur!

Det är inte en spegel, rummet var så långt…

Och helt magiskt vackert!

Sista dagen med tema Comfort Zone

Sista dagen var en mastig föreläsningsdag där märket Comfort Zone stod i fokus. Det var många intressanta ämnen, men det som fastnade mest var upplysningen om att hjärnan kan bli större av fysisk aktivitet. Det tänker jag på varje gång nu när jag hellre vill ligga på soffan men ändå drar mig ut på en promenix. Det andra stora samtalsämnet var klimakteriet och vad klimaktierat gör med huden. 

På kvällen samlades alla vi som hade rest dit plus alla italienska återförsäljare för en kväll jag sent ska glömma. Över 2 000 personer lyssnade på en gripande föreläsning om vart världen är på väg med tanke på hur vi behandlar jorden och vad som måste göras för att sakta ned takten när det gäller den globala utvecklingen. Sustainability, hållbarhet, är det ordet som jag kommer ha längst på näthinnan efter denna resa.

Sedan samlades alla 2 000 för finmiddag, vita dukar och sen party in på morgonkvisten…

Hela gänget från Sverige, återförsäljare och personer från den svensak distributören. Och är det något vi kan vid det här laget (alternativt har insett att vi måste öva på ) är att posa vid käcka baggrunder. Minst två per dag blev det =)

Vill du se mer från resan? Då har vi samlat några heta klipp på instastories, så gå in på @hudoteket på instagram och välj ”Resor” i höjdpunkter så kan du se filmer där. Då får man lite mer känsla för hur det verkligen var.

Magiskt.

Kram hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej, jag använder PH formula. Behöver en peeling. Min hudterapeut föreslog nimues. Men jag gullar inte den och den tar lång tid att använda (minst 5 minuters massage). Kan du rek någon annan som fungerar? Funderat på detmalogica daily microfoliant. Eller är den lite för klen? Tack på förhand!!

    1. Hejsan Lena!
      Tack för din fråga! Daily Microfoliant är ett säkert kort och kan i princip inte bli fel för någon. Men för att kunna ge ett mer specifikt råd får du gärna besrkriva din hud lite mer noggrant tillsammans med vilka produkter du använder idag. Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.