Fakta om hudvårdsmärkenResor

På besök hos Exuviance i Malmö

På besök hos Exuviance i Malmö

Något av det roligaste med mitt jobb är att få besöka olika märken och leverantörer runt om i världen. Jag har varit på bareMinerals huvudkontor i San Fransico, hos Babor i Aachen Tyskland, hos Sans Soucis, Biodorga och Biodroga MD i Baden Baden Tyskland, hos Elemis i London, för att bara nämna några. Nästa långväga resa går till Davines Village där Davines, Comfort Zone och Skin Regimen har sitt näste.

Men det besök jag vill berätta om idag är det hos Exuviance i Sverige. Från detta gula lilla hus skickas Exuviance-produkter till hela Norden. Coolt va?! Jag och min kära mor, Lena, som är ägare av Hudoteket inledde besöket med en Exuviance-behandling och vilken royal treatment det var. När jag tänker på Exuviance tänker man kanske mest på syror och resultat, inte massage och så kallat ”lull lull”, men i denna behandling var det mängder med lull. I love me som lull 😉

Exuviance Deluxebehandling

Behandlingen inleddes med en hudanalys (och jag fick domen små fina porer men lite yttorr). Sedan rengjordes jag med Optilights skummande rengöring Exuviance OptiLight Daily Prep, som passar alla hudtyper men jobbar uppljusande och utjämnande. Detta efterföljdes av toner och sedan applicerades 20% aha-syra i ansiktet. En så kallad kemisk peeling. Denna ska locka fram en fin lyster och öka cellförnyelsen för en jämnare och fastare hud. Det pirrar lite i huden när syran ligger på, men inte farligt. När man tycker att det är nog med syra sprayas man med en neutraliserande spray så syran helt slutar verka.

Efter den kemiska peelen får jag trippelmaskning! Först appliceras Exuviance Bionic Oxygen Facial Mask   som min terapeut lät ligga och ”skumma” i några minuter. Den syresätter huden och livar upp den. Den känns verkligen superskön i ansiktet, lite pirrigt då den först är en gelé när den läggs på men sedan blir den till ett skum i ansiktet. När masken ”skummat klart” tillsatte hon massageolja och gjorde en lång och skön ansiktsmassage som inkluderade nacke, hals och decolltage. Så skönt! Detta tvättades sedan av och jag fick det som Exuviance kallar Guldmasken i ansiktet. Och just det, jag fick även specialbehandling av ögonområdet med Exuviance Eye Pads. Det är en ögonmask i padsform som slätar ut huden kring ögonen och verkar återfuktande.

”Guldmasken” är en produkt som du enbart kan få på salong, då det är en klinikmask. Dock har guldmasken ingenting med guld att göra, vilket man kan tro. Den kallas guldmasken då en jobbar på Exuviance gjorde det till arbetsnamnet då det är det ”finaste de kan erbjuda”. Men egentligen är det som en sheet mask som dränks i ungefär samma ingredienser som ingår i favoriten Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads men med extra mycket krut i. När jag hade guldmasken i ansiktet fick jag en arm och handmassage och blev sedan inbäddad i gosiga täcken som en mumie för avslappningen en stund.

När guldmasken verkat klart togs bara arket av och resterna jobbar som ett serum i ansiktet. Sedan blev det Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer SPF 25,  vilket är en dagcreme som passar den som kanske är lite mellan Exuviance ”vanliga” dagcremer (Essential och Multi-protective samt Sheer Refining) men kanske inte är uppe och behöver Age Reverse-serien ännu. Optilight-serien jobbar på cellförnyelse, jämnare hudton, minska pigmenteringar samt linjer. Dessutom har den ett inbyggt SPF 25 vilket är toppen. Efter dagcremen applicerades även Exuviance-foundation Exuviance Skin Caring Foundation SPF 20 som är en lätt täckande hudvårdande foundation med frystorkat PHA- så den passar perfekt även på en oren hud.

Besök på kontoret

Sedan fick vi gå runt och se lagret och kontoret där alla som jobbar för Exuviance i norden håller till. Så ovan ser ni nästan hela gänget som jobbar med marknadsföring, kundservice mot oss återförsäljare, säljschef och marknadschef. Yes, marknadschefen Katarina längst ut till höger är hon som ni ser på mängder av Exuviance-bilder och broschyrer. Hon agerar ofta modell tillsammans med Exuviance VD (ej med på bild) och detta snygga par är dessutom gifta och driver Exuviance norden ihop. Så inspirerande! (då jag tror att jag och min man skulle ansöka om skiljsmässa efter en vecka på samma arbetsplats, haha).

Vi avslutade mötet med en god lunch på Namu i Malmö och smidde planer för framtiden tillsammans med Exuviance. Jag blir alltid superinspirerad efter denna typ av besök, och längtar till nästa gång.

Har du kanske testat Exuviance? Vad tycker du? Har du varit på en behandling? Let me know, jag är nyfiken!

Kram och heeej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej.
    Jag har precis fått hem ’starter kit – acne’ från Exuviance och har en fråga. Jag har haft problem med acne i snart 2 år och jag är 22. Jag hör ofta att man inte ska tvätta ansiktet på morgonen utan bara använda toner. Så till min fråga, är det bättre för min hy att tvätta morgon och kväll eller bara kväll?
    Tack på förhand 🙂

    1. Hejsan Amanda! Tack för ditt meddelande! Vi rekommenderar alltid att tvätta ansiktet både morgon och kväll, speciellt om man har problem med orenheter. De enda som vi kanske ibland rekommenderar att undvika tvätt med vatten på morgonen är om man är extremt torr eller känslig. Men då brukar vi rekommendera tvätt med ett så kallat micellärvatten. Så jag tycker absolut du ska fortsätta att rengöra med dina fina produkter både morgon och kväll =)

      Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.