Fakta om hudvårdsmärken

Skin Regimen – produkter för människan i staden.

Skin Regimen – produkter för människan i staden.

Idag är dagen här, dagen då jag ska berätta om produkterna i det fantastiska märket som vi precis lanserat på Hudoteket. Skin Regimen är namnet, och det är utvecklat för en människa som vistas i stadsmiljö och utsätts för föroreningar.

Exakt vilka faktorer det är och vad som ligger bakom Skin Regimen har jag skrivit en novell om tidigare, den kan du läsa här>. 

Man pratar om anti pollution- hudvård, ingredienser som ska skydda mot föroreningar och UV-strålar samt stärka huden mot den stress som den utsätts för dagligdags. Normalt biologiskt åldrande ger fina linjer och minskad elasticitet, men livsstilsrelaterat åldrande står för pigmenteringar, ljupa rynkor och slapp hud. Och det är just det livsstilsrelaterande åldrandet som Skin Regimen jobbar mot.

Anpassad rutin i fyra steg

I Skin Regimen jobbar man i fyra steg med sin hudvårdsrutin.

  • Steg 1: Prepare = Rengöring.
  • Steg 2: Recharge = Essence Water.
  • Steg 3: Reset = Booster (serum) och creme samt UV-skydd.
  • Steg 4: Correct. = Nattcreme.

Longevity Complex

Gemensamt för i princip alla produkter är att de innehåller det unika Longevity Complex, som är speciellt framtaget för Skin Regimen. Detta består av extrakt av ekologiska superfoods samt en avanceras molekyl som motverkar effekterna av stress och för tidigt åldrande. Vild indigo, maguibär och spenat är exempel på superfoods som ingår i komplexet. Dessa jobbar med att öka antioxidanthalten i huden, minska glykation och reglera överskott av kortisol. Vill du veta vad allt det betyder, läs detta inlägg.

Steg 1 och 2: Prepare and Recharge

skin regimen cleansing duo, skonhetssnack.seIMG_0836

De två första stegen i Skin Regimens rutin ihop är riktigt härliga.

Skin Regimen Cleansing Cream

En superskön rengöringscreme som löddrar lätt. För bäst resultat, ta en ärtas storlek i handflatorna och löddra upp mellan händerna så du har ett skum som du jobbar in i huden. Då ser det ut ungefär såhär:

Först lilla ärtan…

skin regimen cleanser on hand, skonhetssnack.seIMG_0918

Sedan ett lödder som doftar lite träigt, non gender, ish.

Något som är spännande med denna rengöring är att den tar bort föroreningar som fastnat på huden. Man kan inte få bort riktigt alla, men se på bilden nedan hur det ser ut på cellnivå efter tvätt med Skin Regimen Cleansing Cream.

Skin Regimen Cells

Miljöpåverningarna som ni ser på bilden kan vara avgaser, cigarettrök och andra rester som samlas på huden under dagen.

I denna produkt är det Longevity Complexet som står i fokus.

Skin Regimen Microalgae Essence

Nu är det dags att recharga, och det gör vi med Skin Regimen Microalgae Essence. Den applicerar du efter din rengöring, den har en svalkande serumliknande konsistens och den proppar huden full med fukt och näring. Den innehåller utöver Longevity Complexet en encellig microalg som stimulerar cellbildningen och ger huden en energiboost.

Tips! Om din hud är extra torr, skapa en sheet mask med denna superkoncentrerade lotion. Blöt några kleenex i vätskan och lägg på ansiktet i 10 minuter (undvik ögonområdet). Ta sedan bort papprena och massera in överflödet med lätta tryck i ansiktet. Lovely!

 

Steg 3: Reset

 

Här har vi alla Skin Regimens boosters (som ju är ett annat ord för serum) samt dagcreme och uv-skydd.
Men om vi börjar med deras boosters som kommer efter essence water. Man väljer det som passar bäst just nu, och man kan ett på dagen och ett annat på natten.

skin regimen boosters, skonhetssnack.se IMG_0854

Dessa finns att välja på

Skin Regimen 10.0 Tulsi Booster: En ren, koncetrerad olja för en näringsfattig hud som vill öka fastheten. Tulsi är en indisk ört som kan öka resistens mot stress, bidra till att minska gifter i huden och minska inflammationer. Så den skyddar, stärker och ger en ökad lyster i huden.

Skin Regimen 1.5 Retinol Booster: En lätt emulsion med 1,5% retinol som är inkapslat i så kallade cyklodextriner. Detta då retinol är känsligt för ljus, syre och värme. Tack vare inkapslingen så håller sig retinolet intakt tills det frigörs vid kontakt med hudens enzymer. Detta serum används nattetid med UV-skydd över dagtid. Perfekt för dig med linjer och rynkor som vill reducera dem.

Skin Regimen 1.85 Hyaluronic Booster: Här har du en hyaluronsyrebomb som heter duga! För dig med fina linjer och/eller uttorkad hud. I denna booster finner du koncentrat av mikro-, makro- och tvärbunden hyaluronsyra som jobbar på olika nivåer i huden för att säkra en maximal återfuktning. Denna booster har en lätt geléliknande konsistens.

Skin Regimen 15.0 Vitamin C Booster:  

Ett koncentrat med 15% C-vitamin som skyddar huden mot fria radikaler. Longevity Complex ger lyster!  Detta är boostern för dig som vill attakera mörka fläckar i huden, en ojämn hudton, slapphet, grå hud utan lyster. Första gången du använder boostern, då klipper du upp påsen med c-vitaminet och häller det i flaskan för att aktivera det. Skaka 20-30 sekunder och låt vila två minuter innan användning.

24h creme, ögoncreme och UV-skydd

skin regimen urban shield spf 30, skonhetssnack.seIMG_0843

I denna kategori hittar vi också ögoncremen Skin Regimen Lift Eye Cream, dagcremen Skin Regimen Tripeptide Cream och slutligen UV-skyddet Skin Regimen Urban Shield Spf 30.

Detta är ett av märkets absolut största stjärnor enligt mig så den stannar vi lite vid.

Skin Regimen Urban Shield Spf 30.

Alltså, detta UV-skydd! Så underbart. Det är vårdande, fuktgivande och skyddar mot föroreningar på det allra bästa sätt. UVA och UVB finns där, spf 30. Har du kombinerad eller fet hud kan du använda denna creme endsam över din booster, eller för alla hudtyper i varma klimat.

Man får en så himla fin lyster av denna creme, kika nedan.

skin regimen urban shield dot on hand, skonhetssnack.seIMG_0847

skin regimen urban shield on hand, skonhetssnack.seIMG_0849

Så denna produkt rekommenderar är en stjärna!

Steg 4: Reset

skin regimen night detox, skonhetssnack.seIMG_0885

Skin Regimen Night Detox

Sist ut i serien är Skin Regimen Night Detox, som är en overnight mask, som man använder VARJE NATT! Ja, du hörde. Varje natt =) Att få gossa in sig i en ansiktsmask varje natt är ju bara så lyxigt. Denna lilla goding till burk använder du som en kur i 28 dagar, var tredje månad.

Denna rekommendation är för att den innehåller PHA-syra som ger fukt men också är lätt exfolierande. Utöver Skin Regimens Longevity Complex hittar du i masken alfa-glukan jäst, som verkar avgiftande och ser till att huden gör sig av med slagg.

Så efter Skin Regimen Microalge Essence masserar man in masken och låter verka över natten.

skin regimen night detox on hand, skonhetssnack.seIMG_0897

Tips!

Stress ökar hudtemperaturen, och därför har Microalgae Essence, Tripeptide Cream och Night Detox Mask  designats med kylande konsistenser som motverkar inflammationsvärme. De är också i massagebara konsistenser så att man kan massera sig lugn.

Något som verkligen behövs i dagens samhälle.

Jag tror att vi bara har sett början av ”anti pollution” hudvård, Skin Regimen är ett mycket bra tillskott till denna utveckling tycker jag.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej.
    Så spännande hudvårdsmärke. Undrar när man använder overnight masken kan man då samtidigt använda Retinolboostern som ochså ska användas till natten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.