Resor

Italien & Gardasjön runt

Italien & Gardasjön runt

Nu måste jag bara skriva lite om min fantastiska resa i Italien. Innan vi åkte tyckte vi att det var ganska svårt att bestämma vart man skulle stanna och inte, men om jag skulle göra om resan vet jag exakt vad jag skulle göra igen och vad jag skulle skippa.

Jag varnar känsliga läsare för snuskigt fina utsikter och löljigt nöjda ansikten.

Andrea Verona flowersVerona

Fin stad, helt klart värt ett besök. Vi bodde där två nätter vilket vi tyckte var precis lagom. Vi kollade in Julias  balkong (yes, as in Romeo och Julia), strosade runt, drack apertivos och vältrade oss i ost.

Verona cinqueTips! Bo på Cinque. Bara fem rum i olika stil, superfint och till bra pris. Ingen reception, man får en kod som man tar sig in med och sedan får man nyckeln på rummet. Vi såg inte en människa, perfekt.

davines window veronaSåg BTW Davines fina solserie i ett fönster, snart är den i Sverige!

verona apertivoAaaaapertivos!

Merano

Sedan började vi färden upp mot Merano, eller Miramonti som var stället vi skulle besöka. Vi stannade i några städer längs med Gardasjön på vägen upp, men i ärlighetens namn var de ganska turistiga. Samma (dåliga) mat på (i princip) alla ställen, samma souvenirbutiker. Ja, du fattar. Så vi skippar den delen =)

italy roadFina vägar upp mot Sydtyrolen.

bilen gladaTips! Kamera med självutlösare när man ler. Fördelarna är dels att det ser ut som att man har askul på semestern, och om man inte redan har det får man det när man ska få kameran att fatta att man ler.

miramonti prosecco viewEfter en slingrig biltur…Framme! Heaven on earth så att säga.

miramonti terrace

miramonti newsPå kvällen kom de med Miramonti news och hembakat. Hur gulligt?!

miramonti viewInget för den höjdrädda kanske. Jag älskade det dock. Är som sagt en sucker för utsikter.

miramonti churchThe hiiiiiills are alive! Områdena kring Miramonti är helt ljuvliga, hade kunnat gå runt hela dagarna och leka Julie Andrews.

the hills are aliveKolla likheten =) Ovan och under.

Sound of music

Riva del Garda

Efter Miramonti åkte vi ned mot gardasjön igen, och stannade en natt i Riva del Garda. Den staden gillade vi däremot, väl värd ett besök (men en natt räcker =) )

Lefay

Som om det inte hade varit nog med fina vyer… Lefay hade också en vy som hette duga och det var vyn vi stirrade på dagarna i ända, haha. Men vill man checka in en vecka och ägna sig åt att bli en ny människa med kost, träning, behandlingar och mindfulness kan man göra det också.

lefay view

lefay Andrea Pool View lefay pool andrea lefay pool toes

Gargnano

Precis under Lefay ligger staden Gargnano, som var vår favorit av städerna kring Gardasjön. Lugn, fin, typ bara italienare kändes det som. Där stannade vi en natt och åt bästa maten ever!

Delser

Sista natten bodde vi utanför Verona på ett ställe som heter Delser. Av en slump hittade vi det på någon bokningssite, och det såg ju coolt ut så det var bara att boka. Få rum, ägs av en arkitekt och drivs av han själv och sin fru. Så vackert, men de hade ingen mat så vill man äta får man vackert ta bilen till Verona.

delser front delser garden delser louge delser room

På natten kunde man sova under stjärnorna tack vare hålet i taket =)

delser sunsetSumma summarum

Bäst: Enligt mig,  Miramonti Boutique Hotel och allt runtomkring. Enligt mannen, Lefay. Han har inte sett Sound of Music, det måste vara anledningen…

Men i det här området är det korta avstånd till allt, så gillar man inte en stad kan man snabbt åka vidare till nästa.

Sämst: Många av städerna runt Gardasjön. Nästa gång styr vi nog kosan mot Comosjön istället.

Tre tips:

1. Hyr bil.

2. GPS i bilen! Eller använd den i mobilen. Men ja, någon form av GPS underlättar.

3. Den dyraste maten är i princip alltid sämst, och de ställen där de inte förstår engelska har bäst mat. De är bra på kaffe med totalt värdelösa på mjölkskumning. Burrataost är godare än mozzarella. Prosecco är godare än allt.

Ja, vi lägger stort fokus på intaget av mat och dryck 😉

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.