Solskydd

Solskydd på semestern

Solskydd på semestern

Nu är jag hemma igen efter en helt magisk resa i Italien. Mycket sol blev det, och givetvis var jag till tänderna preppad med solskydd för ansikte, kropp och hår.

Detta är den arsenal som jag främst använde (jajamen, fanns en backup också, OM det skulle ta slut eller OM jag mot förmodan skulle bli bestulen på detta livsviktiga måste). Clarins Sun Wrinkle Control Cream For Face SPF 30, Clarins Sun Control Stick UVB 30, Beauté Pacifique Stay Cool After Sun, Bioline Sundefense Medium Protection Face/Body Cream samt Evy Technology Sunscreen Mousse SPF 50.

På dagen använde jag faktiskt bara Clarins solskydd utan något under, då den är så pass rik och innehåller hudvårdande egenskaper. Och så sticket för näsa och öronen under dagen, när vi var på språng.

evy spf 50Evy (som innan hette Proderm) har jag hyllat tidigare här på bloggen, då jag som är så nojjig alltid känner mig säker med detta solskydd. Visst, det är inte den lyxigaste konsistensen och inte doften heller för den delen MEN den fungerar ypperligt.

Nu har den kommit i spf 50, men det är inte det som är det bästa. Det bästa är…*trumvirvel…*

evy spf 50 100 mlAtt den är i 100 ml! Och vet du vad det innebär? ATT MAN KAN HA DEN I HANDBAGAGET! Lyckan är gjord, hej alla goa långweekendresor med enbart handbaggage (när man nu lär sig att bara resa med ett sådant). I löve it!

Dock vill jag höja ett litet varningens finger för de som vill använda Evys solskyddsfaktor 50 med sin finaste vita blus. Gör inte det. Just spf 50 tycker jag är lite gul i sin ton och färgar av sig om man har kritvita kläder. Det går ju bort i tvätten, men om man är på semester som jag i två veckor kanske man inte hinner tvätta det första man gör.

Så i så fall rekommenderar jag Evys spf 20 eller 30.

Jag hade även med mig en Bioline Sundefense Medium Protection Face/Body Cream som jag använde på benen etc där jag inte är lika känslig, och de dagar det var dåligt väder (då man inte behöver superduperskydd, men ändå ska smörja in sig). Den doftar gott och är lätt att smörja in, som en rik body lotion.

Beauté Pacifique Stay CoolEn ny bekantskap i resväskan var den här, Beauté Pacifique Stay Cool After Sun. Den har en superskön rik konsistens, som ser ut lite som en gelcreme, och man kan ha den både i ansiktet och på kroppen. Den känns faktiskt väldigt bra att ha i ansiktet, tack vare de fina ingredienserna.

  • Citronextrakt: En naturlig källa till vitamin C som dels fungerar som en stark antioxidant, och som också gör att man blir mindre oljig i huden samt återskapar ceramider i epidermis.
  • Squalane: En fantastisk ingrediens som dels fungerar som en transportör till A-vitamin (anti-age) och har en grym återfuktande effekt. Jag har skrivit om squalane tidigare, läs ett helt inlägg om det här >.
  • Aloe Vera och Lakritsrotsextrakt: Lugnar och lindrar.
  • Methyl PCA: Har en kylande effekt på huden, men ska också hålla myggor på avstånd. Nice!

Summa summarum: Denna portfölj av solskyddsprodukter var verkligen toppen att ha med sig. Men det bästa skyddet är det det som blir av (läs smörjs på), inte sant? En dag måste jag ha lidit av tillfällig sinnesförvirring och för jag GLÖMDE HELT BORT en hel arm. Trots att jag satt i skuggan hela tiden och smörjde igen efter lunch så brände jag mig som apan (och yes, ovan nämna after sun lindrade det hela, but still, ilsket rött).

Så trots min fina och väl tilltaga trupp av solcremer kom jag ändå hem med en ”bonnabränna” värd namnet. För axlarna och övre delen av armen var ju oskadd, då mannen som smörjt axlarna gjort sitt jobb ordentligt till skillnad från mig;-)

Vad lärde jag mig av detta? Gör en sak i taget, och helt galet vad solen tar även i skuggan/under parasoll. Tänk på det i sommar!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

  1. Jag gillar Evy skarpt! Dessutom kan man ha den i hårbotten utan att det blir kladdigt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.