Fakta om hudvårdsmärken

Resultat med bliss

Resultat med bliss

New York- märket Bliss ser ut som något som är kul och lättsamt. Produkterna doftar gott och på deras spa-anläggningar världen över serverar de brownies och champagne istället för gurkvatten. De spelar jazzmusik istället för delfinplask och när man går därifrån ska man vara uppiggad, inte avslappnad. Det låter sannerligen som ett roligt märke, men gör det någon nytta för huden? DET har jag grävt vidare i vid mitt besök hos Dermarome (agenturen till bliss i Sverige), och genom idel läsande och testande.

bliss

För om sanningen ska fram så hade jag personligen inte så höga tankar om bliss, jag tyckte liksom att det såg för glatt ut. Och där får jag ju äta upp mina förutfattade meningar, haha. Det var först när jag läste om att Kicki Norman, som är journalist, författare, entreprenör och inte minst chefredaktör för Sveriges enda skönhetstidning värd namnet (Daisy Beauty) skrev om att hon blivit så fin i huden av det som jag började öppna ögonen. Hon om någon är kritisk. Det inlägget kan du BTW läsa här>

Alltså, jag beslutade mig för att ta in bliss på Hudoteket och i samband med detta var jag hos Dermarome för ett snack med Mimmi som är produktchef för bliss i Sverige, samt att få en Best of bliss behandling.

Bliss hos DermaromeBliss har dels Quick Bliss- behandlingar som är på mindre områden, så som läppar och ögon. De har också sina längre Best of bliss behandlingar, och det var en sådan jag fick. My Lord, vad skönt det var. Genom hela behandlingen var det en doft av citron och salvia i rummet, vilket är deras signaturdofter. Varma handdukar användes, det spelades Alicia Keys i bakgrunden och det var en himla massa massage =) Sandra penslade mig med fruktsyra för att jag kände mig lite glåmig i huden, och medan den verkade fick jag skalpmassage. När masken verkade fick jag arm och handmassage. Och i slutet fick jag fotmassage. UTÖVER ansikts, nack och decolltagemassagen. Så skönt, så om du bor i närheten av någon som gör bliss-behandlingar, go try it!

andrea blissbehandlingGosig mask

Sandra och Mimmi Dermarome BlissSandra som är utbildare och Mimmi som är produktchef

andrea rekommendation blissSandra fastslog att jag hade en normal till kombinerad hud, med lite förstorade porer på näsan och lite orenheter (ja, man får ju skämmas lite, men så kan det gå om man testar för mycket grejor…). Och så lyster, det ville jag ha!

Dessa produkter rekommenderade hon till en hud som min:

Jag vill också slå ett slag för ögonmakeupremovern bliss Lid + Lash Wash Makeup Remover. Den är verkligen svalkande, och har en skön gelékonsistens. Jag testade att ta bort min ögonmakeup med linser i med denna rengöring, och det gick finemang. Mitt första val nu om jag inte ska använda mina färdiga pads.

bliss steep clean maskJag vill lyfta upp peelingmasken bliss Steep Clean Pore Purifying Mask för den är himla cool. En tvådelad mask som man ska blanda ihop så det blir en grön/turkos mask tillsammans. Det är först när komponenterna blandas som de inkapslade enzymerna aktiveras, och verkar extra bra på huden vid massage.

bliss steep clean mask hand

Det är en 15-minuters hemmabehandling som löser upp döda hudceller och djuprengör huden.

bliss steep clean mask hand mixDen innehåller utöver prozymeenzymer bland annat BHA-syra, så det är en effektiv peelingmask som jag kan använda istället för en traditionell kornpeeling. Nice!

bliss cleansing lineJag vill också slå ett slag för bliss andra rengöringsprodukter, för kika på just dessa tre. De är multiprodukter!

Först har vi den galet populära bliss Fabulous Foaming Face Wash (dock inte av mig för jag gillar inte löddrande rengöringar, men det verkar ju alla andra göra, haha ). Det är bliss bäst säljande produkt världen över. Den är både en rengöring och en mild peeling då den innehåller runda, syntetiska peelingkorn.

Sedan kommer vi till bliss Clog Dissolving Cleansing Milk som är mer min cup of tea. En rengöringsmjölk med milda exfolierande enzymer i, så denna kan användas av en känslig hud som peeling. Massera in på torr hud och låt sitta i fem minuter innan den tvättas av .

Slutligen har vi bliss Daily Detoxifying Facial Toner , som utöver att vara ett ansiktsvatten kan användas som en primer. Då klappar man in lite extra i huden, så får man en utslätande effekt på huden.

Grymt bra säger jag.

bliss body duo

bliss har även många kroppsprodukter samt hårborttagningsprodukter. Framför allt så är deras Body Butters väldigt uppskattade, och vinner det ena priset efter det andra. Jag är dock mest förtjust i den helt utan doft, bliss Naked Body Butter , och använder den tillsammans med bliss Fabulous Foaming Body Wash. Som yes, också är lite exfolierande!

bliss fabulous foaming body wash backKolla på förpackningen, jag dör så roligt. ”You didn’t think we’d just slap the word ’body’ on the bottle and call it a day, did you?”. Hur många andra företag får en att skratta när man läser på förpackningen? Inte många, och jag uppskattar lite humor.

Men hur var det då med innehållet? Är det bara på skoj? Nej. bliss utvecklades av en salongsägare med deras önskemål i åtanke, så några blajprodukter var det inte tal om. Jag kan avsluta med att berätta att bliss har en mängd aktiva ingredienser i sina serier, och har patent på många av dem. Exempelvis innehåller ”Firm baby firm”-produkterna patenterade liposomer som har en sammansättning av lugnande och irritationsdämpande samt förnyande ingredienser. Serien innehåller även patenterade stamceller från Gardenia.

Så svaret på frågan, går det att få resultat med bliss? You bet.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.