Guider, tips & kunskap

Höst & hudrutiner

Höst & hudrutiner

Jag vet inte hur det är med dig, men för mig har hösten börjat. Jobb, fasta tider & ett badrumskåp på väggen istället för i resväskan. Så om du behöver en påminnelse gällande hur en grym hudvårdsrutin ser ut, läs vidare här…

Nu är det ju så att en hudvårdsrutin ser väldigt olika ut, beroende på person, målsättning och produkter man använder. Vissa produkter kanske har ”två i en”-funktionalitet, och vissa personer prioriterar att vara rena och mjuka, och skiter i allt vad porförminskande serum eller boosters heter. Så detta får du ha i bakhuvudet när du läser nedanstående, men i det stora hela är detta grundstenarna till i en bra hudvårdsrutin.

1. Rengöring

Rengöringar för olika hudtyperDetta är nog det enklaste steget och det mest självklara för alla. Kvinna som man, ung som gammal, rik som fattig. Alla tvättar vi oss med någonting. Men varför gör vi det och vilken typ ska man välja? Det kan du läsa mer om här.

2. Ansiktsvatten

ansiktsvattenHudvårdens mobboffer- den som ofta sållas bort. Kanske för att man faktiskt inte vet varför man ska köpa dyrt vatten på flaska, när man kan ta rent vatten från kranen. Men faktiskt så är det så att ett ansiktsvatten kan göra väldigt stor skillnad! Läs mer om fördelarna här.

3. Serum

serumDetta kan många tycka är överkurs men NEJ. Nonne nonne. Det är HÄR det händer. En creme (se nedan) är viktig, för den jobbar på ytan. Men om man verkligen vill göra skillnad på pigmenteringar, orenheter, linjer och torrhet, då måste man ta till det tyngre artilleriet. Mer exakt hur det funkar kan du läsa om här.

4. Creme

sisley_sisleyouth

Dagcreme, nattcreme, eller kanske en 24-h creme? Ovsett vilken typ du väljer så ja, vi behöver smörja in oss. End of story. Men varför ska man ha olika på dagen och på natten? Och om man nu ska ha olika, varför finns det kombinationscremer? De måste ju vara sämre. Eller? Detta reder jag ut här.

5. Ögoncreme

drbrandt_gloweyes_Denna produkt används kring ögonområdet då det är tunnare och känsligare. På samma sätt som man har olika produkter för ansikte och kropp, ska man särskilja ögonpartiet från ansiktet. Känns det som överkurs? Läs mer om den viktiga ögoncremen här.

6. Peeling & mask

rodial_hollywoodpeel_samlingOvan har vi pratat vardagsmaten, sånt som vi gör varje dag med huden. Men nu har vi kommit in på lördagsgodiset (eller tisdags om det passar bättre för dig). Alltså den ritual som vi gör en till två gånger i veckan, som en ansiktsbehandling hemma. Peelingen tar bort döda hudceller som annars bilder att tråkigt lager på hudytan, och masken är en intensivbehandling som man kan anpassa helt efter hudtyp. Peelingen gör du alltid tillsammans med mask, då det annars är som att måla på ny färg på ett hus ytan att ha skrapat bort det fula, skrovliga under. Det blir liksom inte lika bra. Men är du exempelvis supertorr och peelade dig nyss, men vill lägga fuktmask en extra gång den veckan, så går detta givetvis fint utan att peela en gång till.

Här finns det en herrans massa varianter, både på peeling och mask. Lera, enzymer och så vidare, vad ska man ha? Läs mer om det här.

7. Insidan

jordgubbarHär vill jag inte komma med några pekpinnar. MEN faktum kvarstår, sköter du inte din insida så speglas det på utsidan. Jag är ju tjejen som älskar livets goda och satsar mer på att sätta vardag på guldkanten snarare än tvärtom. Jag vet också att det inte blir bra om man är sundheten själv, men isolerar sig från allt skoj. Dock tror jag på får det vara balans på grejerna, och jag har skrivit en guide om hur jag har löst balansgången. Kanske kan du få något tips? Läs mer om hur du kan hjälpa huden på traven (oavsett vilka produkter du använder) här.

And that’s it! Vill du få ut det mesta möjliga av ditt face så är det ovanstående du ska satsa på. Sedan finns det ju ALLTID undantagsfall och specialare, som kanske gör på andra sätt men ändå känner sig nöjda med resultatet.

Jag vet ju att det finns ett gäng som läser detta nu och känner ”näää, sådära hinner jag inte hålla på, låter ju dötrist och jobbigt, nej tack”. Jag har gjort en expressväg till dig! Läs mer om expressvarianten här =)

Som slutkläm vill jag tipsa om kategorin ”Guider” som du hittar i drop down-menyn till höger. Där finns alla liknande inlägg samlade. Där kan du exempelvis läsa mer om huden och hur det här men syror fungerar. Bland möe annat.

Kram från mig!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

7 kommentarer

  1. Hej Andrea,
    Jag har en fundering som har Peter Thomas Roth CC-cream i färgen light. Jag har en riktigt ljus hud som Nicole Kidman med neutral – till lätt gul underton. Jag undrar om jag kan ha färgen light utan att den blir för rosa?

    1. Hejsan Sandra!
      Jag tycker att den funkar, och jag har ungefär samma hudton som dig kan jag tro. Den ser rosa ut först, men sedan smälter den ihop med hudtonen finfint.

      Ha det gott!
      Kram Andrea

    2. Hej,

      Ville bara säga att den inte såg rosa ut för mig och jag kollade i flera ljus innan jag provade. Så jag tror inte du behöver oroa dig över just det.
      Såg mer ljus beige ut.

      Dock var den inte tillräckligt ljus för mig…
      Men jag kanske borde testa igen med bara pyttelite och verkligen jobba in den mer…?
      För jag fick helt enkelt använda mineral puder från usa (har massa ljusare toner) över den för att få den att funka.

  2. Åh man blir ju så himla nyfiken på Sisleys produkter! De verkar ju helt magiska, och så blir man ju lite extra nyfiken då de är lite mer lyxiga. Har du några riktiga dunderfavoriter från dem? Några tips?

    1. Hejsan Mila!
      Ja, de är helt underbara! Jag har testat en hel del därifrån och mina personliga dunderfavortiter är dessa:
      Black Rose Mask & ögonmasken. Extremt ”plumpande” (och med det menar jag att när man känner att ansiktet är lite som en luftmadrass med för lite luft, är blir maskerna extraluften =) ). Ögonmasken gillar jag för jag kan bli väldigt torr under ögonen så huden nästan känns som silkespapper,och då är ögonmasken super.
      Mascaran So Intense. Bara bäst.
      – Doften Eau Tropicale. Dock är ju det här med dofter väldigt individuellt, men I like! Jag använder den som vardagsdoft, men tycker ändå att den har ett intressant djup i sig.
      – Jag håller just nu på att prova Black Rose Oil, så jag kan inte uttala mig till fullo om den ännu. Men so far so good. Om jag har den på natten så ger den samma effekt som Black Rose Mask, man blir lite rosig och ser väldigt frisk och hurtig ut. Så detta kan nog bli en favorit längre fram (om inte annat vill jag ha den i skåpet bara för att den är så förbaskat snygg).
      – Slutligen vill jag tipsa om en produkt som jag inte testat själv ännu, men som många hyllar, speciellt de som jobbar på Sisley. Botanical Detox. Jag var inte så intresserad tidigare, men när jag läste en kundrecention av den blev jag extremt sugen och det kommer nog bli nästa köp från dem.

      Hoppas detta gav dig lite guidning i Sisleys lyxiga värld =)
      Ha en fin helg!
      Kram Andrea

  3. Hej!

    Vad är det för skillnad på concealer och en eye lightener? Kan jag använda en concealer under ögonen och på ögonlocken?

    1. Hejsan Therese!
      Bra fråga! En så kallad Eye Lightener/brightener jobbar mer på att ljusa upp området kring ögonen, som annars kan uppfattas mörka eller är mörka. Ringar & skuggor. Ett klassiskt exempel är ikoniska Touche Eclat från YSL, men det finns ju många liknande på marknaden idag. Denna typ av produkt kan man även använda lite som en highlighter på amorbågen, på kindbenen, i ögonvrån och under ögonbrynen för att lyfta och ljusa upp (beroende på hur mkt pärlemoskimmer det är i). Denna typ av produkt ska man alltså inte använda på samma sätt som en concealer, vars enda uppgift är att dölja. Har du en finne lika stor som Island i pannan vill du ej lägga din eye brightener där, det blir lite som att sätta en ficklampa riktad mot finnen =) Däremot kan vissa concealers funka lika bra på finnar & ojämnheter som kring ögonen, det kan skilja sig en del. Vissa rena concealers kan dock vara lite uttorkande att ha kring ögonen.

      Hoppas att detta gav dig lite klarhet, annars får du så klart återkomma.
      Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.