Fakta om hudvårdsmärkenGuider, tips & kunskap

Intimvård på Hudoteket

Intimvård på Hudoteket

Vi på Hudoteket brinner för bra hudvård för ansikte och kropp. Till kroppen ingår även vårt kära könsorgan, men det glöms gärna bort. Många blir rekommenderade att bara använda vatten som intimvård, just för att de produkter som funnits på marknaden inte varit bättre än just vatten. Däremot är det många som lider av torr hud, svettningar, dålig lukt, inåtväxande hårstrån med mera down there, och det löser man inte med enbart vatten. På samma sätt som hudproblem i ansiktet sällan löser sig med enbart vatten.

Hudoteket ❤️ Deodoc

Men så en dag kom jag i kontakt med produkterna från Deodoc, utvecklat av två tjejer med självupplevda problem. Hasti och Hedieh Asadi, varav den sistnämnda läkare, har samarbetat med Karoliska och erfarna gynekologer när de tog fram sin serie Deodoc. Den första produkten var en deodorant för underlivet- som råder bot på både pungsvett och dålig lukt kring underlivet. För vi har nämligen samma typ av svettkörtlar under armarna som i intimområdet, så det är inte konstigt att många har problem med lite väl mycket fukt i området. Då blir det att det övertvättas (ofta med fel produkter) och där är en ond cirkel igång.

Hasti och Hedieh Asadi

Efter det har fler produkter tagits fram, så som intimtvättar, speciella rakprodukter för intimområdet, närande oljor och smidiga engångswipes. Vi blir ofta rekommenderade av gynekologer att smörja snippan med matolja men, och jag citerar systrarna ”varför ska man behöva använda produkter från skafferiet?! Det behöver man ju inte till ansiktet” – nej, Deodocs produkter känns lyxiga, milda och är precis rätt för underlivet.

Deodocs första produkt, deodoranten

Mina tre val från DeoDoc

  • DeoDoc 3 step Shaving Kit: Här har du allt som du behöver för en perfekt rakning. Oavsett om man ansar mycket eller lite gör denna trestegsraket att du får ett optimalt glid och produkter som inte irriterar. After Shave- balmet hämmar återväxten av håret och motverkar röda prickar. Jag använder dessa tre steg även på benen, funkar perfa!
  • DeoDoc Intimate Cleansing Oil Fragrance Free: Denna olja är doftfri och supervårdande för hela kroppen, men för intimtvätt speciellt.
  • DeoDoc Intimate Calming Oil Fragrance Free: Släng matoljan åt fanders och flytta in denna lyxiga dag och nattcreme för snippan i badrumsskåpet. Vårdar, lugnar och upprätthåller en bra ph-balans i vulvaområdet. Mycket bra även inför förlossning för att hålla huden elastisk.

Visste du att?

  • Det är olika ph-värden i vaginan och vulvan. Vaginan (som är själva röret in) har ph-värde cirka 3,5, och vulvan (som är allt runtomkring, inklusive blygdläppar och slemhinnor) har ph-värde 5. Många intimtvättar är utformade med ph-värde 3, exakt samma som vi har i vaginan, men den ska aldrig tvättas, den är självrengörande. Vulvan däremot mår bra av att rengöras med en mild olja eller intimtvätt med ett ph-värde på 5. Dubbelkolla därför alltid ph-värdet på intimprodukter, 5 ska det vara!
  • Mens och sperma har ett ph-värde som vagina inte tycker om. Därför får många problem med svamp eller obaland i underlivet efter mens och samlag (hur evolutionen tänkte där undrar jag faktiskt…Det är orimligt!).
  • Läs gärna mer om Deodoc, finurliga frågor och svar på Hudotekets Beautypedia, samt på DeoDocs egen site.

Deodoc och kvinnorna

En annan grej som gjorde att jag ville börja jobba med Deodoc är deras engagemang i kvinnor. Både när det gäller de produkter som tas fram (ja, produkterna finns för att det finns en efterfrågan, varannan person har ju en vajayjay och den behöver love and attention) men de har också en fin tanke i det de gör vid sidan av. Vid lanseringen av DeoDoc på Hudoteket tog Deodoc med sina ambassadörer till Hudoteket i Jönköping och där fick tjejerna måla fina tavlor av det kvinnliga könsorganet. Dessa tavlor auktionerades sedan ut och pengarna gick oavkortat till att hjälpa barn med endometrios, en sjukdom drabbar 10% av tjejer som har mens och tyvärr ofta barn som får mens tidigt.

Tjejerna på Hudotekets takterass
Jag fick inleda med att berätta om Hudoteket och varför vi gärna bidrar till att stärka kvinnor på olika sätt.
Hedieh Asadi. läkaren i DeoDoc-teamet, berättar om endometrios och varför det är viktigt att hjälpa drabbade.

Fina tavlor redo för auktion!

Jag tycker att denna typ av produkter superviktiga för att alla tjejer ska känna sig bekväma i sin egen kropp. Givetvis funkar dessa produkter även toppen för alla kön, inte bara tjejer =)

Toodles!

Bildcred: Alla bilder från eventet på Hudoteket Top Floor är tagna av Deodocs fotograf.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.