Guider, tips & kunskap

Lathund för latmaskar- hudvård för alla

När jag var på tjejmiddag häromdagen slog det mig, att alla är vi olika. Vissa gillar att dutta  & crema, och vissa vill verkligen ta den snabbaste genvägen till fin, välmående & evigt ung hud. Finns det verkligen en sådan? Jorå, vissa knep kunde jag minsann servera till kaffet.

1. Duorengöring

Tvål och vatten är ju som bekant ett big no no, men självklart kan rengöring gå snabbt och smidigt för det. En rengöring som är ph-balanserad behöver man inte kombinera med ett ansiktsvatten, då den ser till att huden får rätt ph-värde ändå.

Här är tre sköna alternativ

För den som gillar ”tvål & vatten”-känslan:
bareMinerals Skincare Deep Cleansing Foam.

För dig med torr eller känslig hud:
REN Evercalm Gentle Cleansing Milk
http://www.hudoteket.se/sv/artiklar/ren-evercalm-gentle-cleansing-milk.html

För kombinerad & oren hud:
Mene&Moy Cleanser Sensitive Skin

Här kan du läsa mer om det här med ansiktsvatten och ph-värde.

2. Peelingmask

Visst låter det som fiffigt? Dessa två exempel på masker kan du lägga på som en mask, men de ger samma effekt som om du både hade använt peeling och mask. De har enzymer eller aha-syror i sig, som ger en kemisk peeling av huden. Very good om du vill badrumsskåpet.

MP_peelinmask
Passar alla hudtyper:
Bioline Primaluce Exforadiance Brightening Illuminating Mask

M Picaut Exfoliating Peel Mask:

Denna har lite korn i sig, så den lägger man på, masserar in över hela ansiktet och låter den sedan ligga kvar som en mask.

3. BB eller CC-cream

Ettt axplock av alla BB & CC Creams som finns på Hudoteket.se

Dagcreme+primer+solskydd+foundation= multiproduktsmagi! Här skiljer det väldigt mycket  från produkt till produkt hur mycket de är mest en dagcreme och hur mycket de faktiskt mest känns som en makeupprodukt. Generellt tycker jag att det är personer med normal till kombinerad hud som kan ”fuska” med att enbart använda denna, är man mer åt en torr hudtyp bör man ha en regelrätt fuktcreme.

Här kan du läsa mer om skillnaden mellan BB & CC-creams

.

Och här kan du se ett gäng olika varianter.

Några som sticker ut är Sans Soucis CC Cream Color Correction Anti- Red som dämpar rödhet, Dr. Brandt CC Mat Shinerase Color & Shine Control SPF 30 som ger en matt yta och Pürminerals CC Cream Color Complexion Correction SPF 40 som har extra högt solskydd och anti-age egenskaper.

Sådär, nu ska väl precis alla kunna få till en bra rutin tycker jag. Om du fortfarande inte får till det, hör av dig till mig så ska vi sy ihop något bra som passar din livstil, rutiner, problem och önskemål.

Kram kram

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.