Guider, tips & kunskapHudvårdSolskydd

Solskydd i sprayform

Solskydd i sprayform

När det vankas långa dagar i solen behövs solskyddet oftast fyllas på. Då är ett solskydd i spray eller mistform en perfekt lösning, då du kan spraya på det när som helst, var som helst, utan att kladda ned händerna eller förstöra eventuell makeup. Jag har testat tre varianter som jag tänkte berätta om idag.

Varför behöver jag fylla på med solskydd?

Det finns två anledningar.

Vid fysikaliska filter: Här sitter solskyddet kvar tills du tvättar av det, men det är oftast känsligare för regn, svett och bad. Detta då solfiltret lägger sig som en skyddande sköld på hudytan, och tas inte upp av huden. Det kan även gnidas bort om man tar mycket på huden, kliar sig, torkar av svett eller dylikt.

Vid kemiska filter: När man använder en solskyddsprodukt med ett kemiskt solfilter är det oftast mer tåligt mot vatten, då det skapas ett skydd i huden. Däremot förbrukas skyddet ju längre tiden går, så här måste man fylla på oavsett om man varit i kontakt med vatten eller inte. Om man inte väljer att ta på sig kläder eller uppsöka skugga istället.

Kan dessa sprayer vara mitt enda solskydd?

Min åsikt är, både ja och nej. Ska du vara ute i solen en hel dag bör du göra en ordentlig insmörjning på morgonen, innan eventuell makeup. Då bör man se till att man får rätt mängd på huden, och det är en risk att man inte får det med sprayer, mister samt även makeupprodukter som utlovar solskyddande effekt. Jag anser att det blir som en bonus och plus i kanten, men inte som fullgott solskydd.

Så om du står där en morgon och inte har något annat än ditt solskydd i mistform hade jag spayat ut en mängd i handen och sedan smörjt ut för att verkligen säkerställa att jag fått överallt.

Smidiga solskydd i sprayform

De solskydd i sprayform som jag testat är från Filorga, Nannic och Mesoestetic. Här kommer mina kommentarer om dem:

Filorga Uv Bronze Mist Spf 50+

Detta skulle jag vilja kalla ett fuktspray med solskydd i. Det innehåller glaciärvatten som återfuktar huden och ett kemiskt solskyddsfilter på SPF 50. Ett superfint spraymoln kommer ur denna flaska, och är en fröjd att sprya på. Med denna variant kan man hålla för luggen, då jag upplever att den kan ge lite ”flötig” känsla till håret om man som jag sprayar på rejält.

Skyddar mot UVA och UVB.

För vem? Dig som vill fylla på med högt solskydd under dagen, och som har hudtyp normal till torr.

Nannic UV Shield Instant UV Protection

Nannics solskyddsspray var den första jag testade, och den jag använt mest. Här har du inte lika fint spraymoln, men det vägs upp av att den skyddar mot UVA, UVB och HEV-strålning (från skärmar) samt jobbar anti-age och barriärstärkande via röda alger. Detta solskydd blir som ”solglasögon för huden” som Nannic själv beskriver det.

Nannic UV Shield är testat och säkert att använda på barn över 7 år.

För vem? Nannics spray ger ett matt resultat (inte att den är talgabsorberande, men den ger inte lyster/glans), därför passar den dig som inte önskar extra lyster men. Den är också perfekt för dig som behöver skydda huvudet då du kanske har tunn eller obefintlig hårväxt. Denna spray gör inte håret fett utan funkar att spraya i bena eller på områden med lite hår.

Tips! Här tycker jag det är smidigast att snabbt spraya tre, fyra spray i lyften framför ansiktet så det skapas ett moln som du sedan kör in ansiktet i. Annars kan det bildas små vita prickar på ansiktet (dessa är dock lätta att klappa in ovanpå makeup)

Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+

Detta är det spray av de tre jag skriver om som är mest komplett i sitt solskydd. Det skyddar mot UVA, UVB, IR och HEV- strålning och har SPF 50. Det är även vattenresistent. Antioxidanter är tillsatta för att ytterligare skydda mot strålning och fria radikaler. Mesoestetics spray är också i så kallad mistform, som blir som ett fint fint moln och är mycket trevligt att använda.

För vem? Den som vill ha ett smidigt, högt UV-skydd med extra allt!

Dessa tre är perfekta varianter på solskydd som går att spraya på makeup, och är din perfekt kompis i väskan i sommar.

Kram hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Spf mist är ju en helt fantastisk uppfinning, älsk på den.
    Stort fan av Nannic men kan tyvärr inte bli vän med Filorga, köpt tre st och alla har pajat i sprayfunktionenbefter första och enda användningen, totalstopp. Trist men jag vill inte göra fler återköp på den. Hur är den sista, är det gas eller pump?

    1. Hejsan Anna! Men vad knasigt med Filorgas! Mesoestetics är också gas, har inte hört någon som har haft probem med den så den borde gå fint =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.