Guider, tips & kunskapSolskydd

Superskydd i city

Superskydd i city

Vi vet ju sedan länge att solcreme skyddar mot UV-strålning. Men man kan faktiskt addera produkter som gör att din hud får en ännu bättre motståndskraft mot olika typer av strålning och yttre påfrestningar. Här kommer mina bästa tips för en maxad hudvårdsrutin i stan eller framför datorn.

Vad är det vi ska skydda oss mot?

  • Olika typer av UV-strålning, UVA och UVB. UVB strålning är starkast på sommaren och gör huden bränd, medan UVA strålning finns året om och skadar huden på ett djupare plan. Därför viktigt med ett bra UV-skydd året runt.
  • HEV-strålning: Ljuset från skärmar så som datorer, plattor och mobiler.
  • IR- strålning: Infraröd strålning.
  • Föroreningar: Gaser, tungmetaller med mera.
  • Fria radikaler:  det en ensam elektron som försöker få en partner genom att rycka ifrån en en annan elektron dess partner. Detta skapar oro i lägret, och leder till otaliga reaktioner i kroppen som är skadliga. Källor till till fria radikaler är syre. Andra källor är rökning och inflammationer i kroppen. Fria radikaler kan i princip skada alla delar av våra celler, inklusive våra arvsanlag (DNA).

Hur ska man skydda sig?

Många moderna UV-skydd har skydd mot mängder av olika strålning, inklusive HEV och IR-strålning.

För att skydda sig mot föroreningar ska man leta efter ord som ”anti pollution” och mot fria radikaler tillsätter vi antioxidanter av olika slag, både inifrån genom kost men även genom hudvården.

Addera antioxidanter

Vi har tidigare pratat om hur viktigt det är med C-vitamin dagtid under sitt UV-skydd för att få ett superskydd mot fria radikaler och yttre påfrestningar som kommer dagtid. C-vitamin är en typ av antioxidant, så därför kan man med fördel även ha olika andra antioxidanter på huden för att skydda den. C-vitamin är en vanlig antioxidant, men det finns många serum som innehåller olika cocktails av olika antioxidanter.

C-vitamin ihop med ferulinsyra blir en dunderkombo, och just denna kombo hittar du i Mesoestetic AOX ferulic.

AOX Ferulic är ett av de bästa serumen du kan ha mot yttre påfrestningar. Det innehåller askorbinsyra, en form av C-vitamin, ferulinsyra som är en antioxidant som dels skyddar mot fria radikaler men stärker också effekten av vitamin C och vitamin E. Serumet, som känns som en olja på huden, innehåller dessutom ett extra antioxidantkomplex. Detta skapar en sköld mot infraröd strålning och hev- strålning. Så har du inte detta skydd i din UV-skyddscreme så har du det i detta serum. Hur bra? Som grädde på moset har serumet också en barriärstärkande funktion👍🏻.

Mesoestetic AOX Ferulic– perfekt serum i sommar

Skydda dig mot föroreningar

Jag vill även tipsa om ett annat superserum, Biodroga MD SKIN BOOSTER Anti-Pollution & Inflamm-Aging Serum . Det är ett betydligt lättare serum, det är lite silkigt och silikonigt i konsistensen (utan att innehålla silikon) och doftar sååå gott! Det är en fröjd att smörja in sig med detta serum på morgonen måste jag säga. Som namnet skvallrar om skyddar detta serum mot fria radikaler samt blockerar olika föroreningar och tungmetaller. Serumet motverkar oxidation av huden, som orsakas av fria radikaler. Dessutom har serumet en lugnande effekt.

Så här har du en dundersöld mot föroreningar och ett serum som jobbar förebyggande på ålderstecken.

Biodroga MD SKIN BOOSTER Anti-Pollution & Inflamm-Aging Serum

Någon av dessa serum ihop med en dagcreme och/eller ett uv-skydd är superbra! Och av en händelse ska jag tipsa om några UV-skydd som är perfekta att ha till som även dem skyddar huden på mer än ett sätt.

UV-skydd perfekta för staden

Vi börjar med en goding som jag tipsat om tidigare. Skin Regimen Urban Shield Spf 30 är ett UV skydd som både skyddar mot UVA och UVB-strålar, men det har också många ingredienser som jobbar anti- pollution, det vill säga mot föroreningar. Den innehåller maquibär som är en stark antioxidant. Man får en superfin lyster så detta dagliga skydd är en perfekt makeupbas! Märket Skin Regimen är verkligen experter på hur huden påverkas av vår moderna livsstil, och ligger i framkant gällande forskning på området.

skin regimen urban shield dot on hand, skonhetssnack.seIMG_0847
Såhär ser den ut!
skin regimen urban shield on hand, skonhetssnack.seIMG_0849
And look at the lyster av Skin Regimen Urban Shield

Jag har skrivit flera inlägg om Skin Regimen tidigare dem, du hittar dem nedan:

Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50

En annan pefekt kompis i sommar är Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 som man kan ha ensam istället för dagcreme. Den innehåller också skydd mot UVA och UVB, men även antioxidanter och PHA, som har en föryngrande effekt på huden.

Den största skillnaden mot denna vs ovan från Skin Regimen är att den från Exuviance är lätt färgad, så hudtonen blir lite jämnare. Varianten från Exuviance skyddar även mot hev-strålning.

Skin Regimens UV-skydd slår Exuviance på fingrarna när det kommer till andel naturliga ingredienser i produkten (om man tycker det är viktigt), den är helt vegansk och produceras på ett så miljövänligt vis som det bara går.

Mångas favorit- Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50

Fler grymma city skydd hittar du här.

Olika skydd i city och på stranden?

Nu undrar du kanske varför man inte kan ha sin vanliga ”solcreme” på sig när man är framför datorn? Det kan du givetvis, och den skyddar bra mot UVA och UVB- strålning, och många moderna solskydd innehåller numer ett tillskott av antioxidanter.

MEN ett cityskydd har ofta inte lika hudvårdande ingredienser, och innehåller inte ett så bra skydd mot exempelvis hev-strålning eller föroreningar. Ett cityskydd rekommenderas inte att ha när du ska vara på stranden en hel dag, då de inte är testade för att hålla mot svettning och bad.

Det var mina tips på hur du får ett optimalt skydd mot olika typer av hudfiender i sommar. Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.