HudvårdPeeling

Välkomna hösten med peel pads

Välkomna hösten med peel pads

Peel pads. Mmmm…Peel pads. Visst älskar vi pads. Jag älskar pads! Många peel pads innehåller syror som många vill vara lite försiktiga med i soltider, men nu. Nu är det padsdags. Så idag ska jag prata om varför man avänder peel pads, vilka olika varianter som finns för olika hudtyper och mina egna favoriter.

Peel pads, vad snackar du om?

För dig som är ny vid ämnet så kan jag berätta att peel pads används ofta för att svepa en perfekt mängd av en aktiv, exfolierande hudvårdsprodukt på huden. Och då snackar vi antingen en syra, så som AHA- syra, PHA- syra eller BHA- syra. Eller så kan det vara en kombination av alla tre! Annars kan det vara någon form av enzym som milt peelar huden.

Ofta finns det även andra göttiga ingredienser med i cocktailen som padsen är dränkta i. C-vitamin, trollhassel och lakritsrot är ingredienser som kan dyka upp.

Hur använder man en peel pad?

Man rengör huden som vanligt och sedan sveper man padsen försiktigt över huden (undvik ögonområdet och läpparna). Svep gärna över handryggen också, det är ju där vi åldras först!

De flesta pads ska ligga kvar och verka några minuter, och sedan följer man upp med efterföljande vård, medan vissa ska man skölja av. Så läs noga på vad som gäller för just din pad.

Tips! Du kan även använda peel pads på kroppen. Perfekt om du har orenheter, keratosis pilaris, ärr eller pigmenteringar på kroppen som du vill reducera.

Hur ska jag välja peel pad?

Då kan du utgå från hudtyp och vad du vill ha för resultat.

BHA- syra: orenheter, stora porer, fet hud. Även läkande och lugnande på irriterad, oren hud med akneärr.
PHA- syra: så pass mild att även känslig hud kan ha den. Binder fukt. Funkar även för dig med rosacea.
AHA- syra: anti-age, behandlar linjer och rynkor samt pigmenteringar. Passar normal till torr hud.

Ibland finns det även olika koncentration på syrorna, så man kan välja olika beroende på hur van man är. Exempelvis Elixir erbjuder olika styrka på sina pads.

Enzympeelpads passar dig som vill ha en lätt peelande produkt, och funkar för alla hudtyper.

Är du osäker? Fråga på! Antingen i kommentarsfältet här eller till mina grymma kollegor på Hudoteket.se eller på Hudoteket salong i Jönköping.

Alltid solskydd!

Anväder du peel pads ska du alltid använda solskydd på dagen, ett högt sådant. Jag rekommenderar dock inte att använda starka peel pads på morgonen och sedan gå ut i solen, även om du har solskydd. Då är det hatt och skugga som gäller.

Elemis Dynamic Resurfacing Pads

Här kommer mitt första produkttips när det kommer till peel pads och det är Elemis Dynamic Resurfacing Pads. Här hittar du både AHA- syra och enzymer, så detta är en perfekt veckopeeling, men du kan även använda dem fler gånger i veckan för en tåligare hud. Testa varannan kväll först för att vänja in huden. Lyster, ökad fukthalt, jämnare hudton kan man se fram emot när man använder dessa.

AHA, enzymer och probiotika finns i denna darling!
elemis peel pads_ skonhetssnack.seIMG_2370
Dessa har även en sida med lite textur, perfekt på grövre mer tålig hud.

Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads

Mina favoritpads! Dessa är dock väldigt milda, då de innehåller PHA i en mängd som passar för daglig användning. Dessa pads använder du istället för serum, och sveper över ansiktet så det blir riktigt mättat med allt det göttiga.

De doftar eukalyptus, pepparmynta och grapfrukt piggar upp hud och sinne, de doftar magiskt! Så detta är en morgonprodukt som plumpar huden, ger fukt och lyster. Exuviance SkinRise Bionic Tonic Pads är också Hudotekets mest sålda pads, by far. Så dessa ska du inte riktigt se som en peeling, utan en lätt exfolierande daglig produkt.

Exuviance Skin Rise Bionic Tonic Pads skönhetssnack.se IMG_6944
Milda PHA-pads för alla!
Exuviance Skin Rise Bionic Tonic Pads skönhetssnack.se IMG_6949

Medik8 Blemish Control Pads

Bästa padsen för oren hud! Dessa är alkoholfria och antiinflammatoriska pads med BHA-syra som minskar orenheter och fet hud. Många av våra kunder har testat denna och har fått väldigt fina resultat.

Elixir Cosmeceuticals Pads 

Jag vill avsluta detta peel pads inlägg med att tipsa om peel padsen från Elixir Cosmeceuticals. De finns i tre olika styrkor, och innehåller glykolsyra (AHA). Grymt bra på ålderstecken, pigmenteringar med mera.

Sugen på att läsa om fler pads? Här hittar du ett gäng toppenbra alternativ.

Kram hej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.